Sayfa 943/997 İlkİlk ... 443843893933941942943944945953993 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 7,537 - 7,544 arası.

Konu: Viop XXXIII

Garan hissesi tarih yazıyo yine ne kıymetli bankaymış bu ya , kime sorsam sevmem o bankayı der bide...

2.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Geçen hafta dolar 50 kuruş aşağı gelirken kulağı delik dolarcı badem sporlardan bahsetmiştim.
    Bugun kulağı delik olan merkezci bademciler gözüme çarptı.

Uyarıyı bu yüzden yaptım , kurulan düzenekte içerden bilgi alan çok.
    Bu yüzden dolar da şort ve long pozisyon kovalayan dikkat etsin.

3. Son Dakika: Organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerle yerinde aşı uygulaması başlıyor

4.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    benzer aptalca bir projede 3. havalimanı..

var olan, tamamen fonksiyonel 90 milyon kapasiteli, işleyen 10 milyar dolar değerindeki havaalanını yok ettiler, pistlerini kasten ayrıca yokettiler kulanılmasın diye.

yerine 30 milyar dolar değerinde tam kapasiteye güya 2030 yılında ulaşacak 150 milyon kapasiteli havalimanı yaptılar..
    Kanal İstanbul için tamamen olumsuz düşünmeme rağmen...
    3. Havalimanı için pek öyle bakmıyorum...Şu an için gereksiz ve fazla olabilir orası doğru...O kadar borç içinde yüzerken tamamen ful kapasiteye belki 20-30 yıl sonra ulaşacak bir yapı sadece...(!)
    Yer planlaması da ayrıca sorunlu, kentle olan ilişkisi vs.....Yakın çevresi kontol edilemezse ileride çok ciddi sıkıntılar yaşanacak bence..Çevresindeki yeşil doku zaten sizlere ömür olacak.
    Havalimanına lokal değilde biraz daha geniş açıdan bakmak gerekiyor...İlerde önemli bir merkez haline gelebilir..

Eskisini bilerek öyle yaptılar çünkü onun arazisini kullanıma açacaklar...Belki %5-10'u park, diğer kısmı konut alanı ...Orada rant büyük.

Alıntı Originally Posted by Karatay Yazıyı Oku
    Kanal İstanbul için tamamen olumsuz düşünmeme rağmen...
    3. Havalimanı için pek öyle bakmıyorum...Şu an için gereksiz ve fazla olabilir orası doğru...O kadar borç içinde yüzerken tamamen ful kapasiteye belki 20-30 yıl sonra ulaşacak bir yapı sadece...(!)
    Yer planlaması da ayrıca sorunlu, kentle olan ilişkisi vs.....Yakın çevresi kontol edilemezse ileride çok ciddi sıkıntılar yaşanacak bence..Çevresindeki yeşil doku zaten sizlere ömür olacak.
    Havalimanına lokal değilde biraz daha geniş açıdan bakmak gerekiyor...İlerde önemli bir merkez haline gelebilir..

Eskisini bilerek öyle yaptılar çünkü onun arazisini kullanıma açacaklar...Belki %5-10'u park, diğer kısmı konut alanı ...Orada rant büyük.
    var olan 10 milyar dolarlık bir havaalnını yok ettiler !! ciddi bir ekonomik değer yokedildi.. bu bile ne kadar aptalca olduğunu gösterir..

olumlu tarafı olarak sanırım kapasitesini göstermişssiniz (olası kapasitesi desek daha doğru) ama o bile tamamen başka şekilde çözülebilirdi, zira zaten yıkılan 90 milyon kapasiteydi.. ekstra gereken 40-50 milyon, o da belki.. rahat çözülürdü istanbula gerekn kapasite başka şekilde..

siz ilk cümleye odaklanın: var olan operasyonel bir havalimanını yok ettiler..yerine 30 milyar dolara lokasyon olarak berbat bir yerde yeni havalimanı açtılar.. hiç bir olumlu tarafı yok..ne kadar düşünürsen düşün.. yok.. olumlu bir tarafı yok..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

6. Varolan çok önemli ve iyi işleyip çalışan o kadar çok şey yıkıldı ki...
    Bu süreç adeta bir hesaplaşma gibi..
    İşin o kısmını ileride tarihçiler daha iyi yorumlarlar umarım..Ekonomiden ziyade siyasal bir dürtüyle yapılıyor gibi bazı şeyler..

Ben eskisinin yıkılmasını savunmuyorum, zaten yazımda da 20-30 yıl sonra gerekli olabilecek ve tam kapasiteyle çalışabilecek bir yapı olduğunu belirttim...
    Planlamayı beceremiyoruz, kapasite-zaman-maliyet ve ihtiyaç arasında ciddi bir ilişki vardır...
    Anadoluda kaç tane havalimanı yapıldı çalışmıyor...

Altyapı yatırımları çok önemlidir, tek şartı var doğru planla ile yapılmalı...

7. 142 ye dogru bır kanal acıldı.......yanlıs anlamayın kanalıstanbul degıl
    147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........

8. HAKAN AKBAŞ ve diğer 14 kişi takip ediyor
    Murat Muratoglu
    @sozcumuratoglu
    ·
    52d
    Amerika'daki Halkbank davasında
    jürili mahkeme öncesi,
    Türkiye'nin ilk defa tazminat ödeyip uzlaşmayı önerdiği,
    Amerika'nin teklifi değerlendirdiği
    İDDİALARI söz konusu...

Böyle bir haber var ne kadar doğru.
    Ekranlarıma düşen haberleri buraya atıyorum .

Sayfa 943/997 İlkİlk ... 443843893933941942943944945953993 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •