Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8010 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    üstadım, size tamamen katılıyorum ve bu noktada şunu sormak istiyorum: bu dönemde bu şekilde iyi yönetilip helal olsun dediğiniz bir fon gözünüze çarptı mı? benim çarpmadığından sordum. geçen yıllarda hızla şişip balonlaşan hisseleri güzel seçerek kalbimizi fetheden sözde büyük fonlarımız, bu yıl aynı hızla düşmeye başladılar. halbuki uzmanlar, yılbaşından beri bu yılın zor olacağını ve özellikle de balon hisselerden vakitli çıkılarak xu030 tarafına geçilmesi gerektiğini belirtip durdular. bu yıl yüzde 20 ile yüzde 30 arası hsyf taşıyıp çoğunlukla ppf takıldım. aslında ppf de iş değil ama bu yıl çok zor ve sitresli geçiyor. güvenli liman altında dahi borsa tarzı sert hareketler oluyor. aslında uygun bir ev alıp bu işlerle fazla uğraşmamak lazım da onu da yapamadık bir türlü. bol kazançlar dileğiyle
    Sn hayrani,
    Öncelikle gayrimenkul işine sıcak bakmıyorum o da pandemide balon oldu. Ayrıca Türkiye'de gayrimenkul almak çok riskli. Vergiler çok yüksek olduğundan dolayı herkes gerçek fiyatın neredeyse üçte biri fiyatında rayiç bildirerek gayrimenkul alım-satımı yapıyor. Bu nedenden dolayı İleride doğacak olası satış iptal davalarında paranızın 3'te ikisini kaybetmeniz çok olası. Tüm varlığınızı biriktireceksiniz ve alavere dalavere ile birikiminizin 3'te ikisini kaybedebilirsiniz. Tercih meselesi bizim milletimiz büyük kaybetmeyi göze alabiliyor ama ben almam. Aksi halde Rayici tam gösterirseniz de devasa vergiler söz konusu. Ayrıca satıcıların büyük bir kısmı siz isteseniz de rayici tam göstermenize izin vermiyorlar. Adliye koridorları kumpas kurarak satış iptal davalarıyla evleri geri alınan vakalarla dolu. Ben Türkiye'de kendi oturduğum evi bile alım gücüm olmasına rağmen sırf bu nedenlerden dolayı almıyorum.

Diğer sorularınıza gelirsem Her şey tercih meselesi zaten ne olduğu belirsiz teksil vb küçük hisselere yatırım yapan fonların bu dönemi öngörememesinin en büyük nedeni büyük kazanmayı istemeleri. Ama her büyük kazancın büyük kaybı da yüksek olası. TEFAS ta bu dönemde iyi getiri elde eden fonlar az da olsa var isim vermem doğru olmaz.

Yatırım camiasında öğrenmemiz gereken ilk kural ASLA kaybetmemek.

2. kural: Birinci kuralı asla unutmamak

Selamlar..
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Sn hayrani,
    Öncelikle gayrimenkul işine sıcak bakmıyorum o da pandemide balon oldu. Ayrıca Türkiye'de gayrimenkul almak çok riskli. Vergiler çok yüksek olduğundan dolayı herkes gerçek fiyatın neredeyse üçte biri fiyatında rayiç bildirerek gayrimenkul alım-satımı yapıyor. Bu nedenden dolayı İleride doğacak olası satış iptal davalarında paranızın 3'te ikisini kaybetmeniz çok olası. Tüm varlığınızı biriktireceksiniz ve alavere dalavere ile birikiminizin 3'te ikisini kaybedebilirsiniz. Tercih meselesi bizim milletimiz büyük kaybetmeyi göze alabiliyor ama ben almam. Aksi halde Rayici tam gösterirseniz de devasa vergiler söz konusu. Ayrıca satıcıların büyük bir kısmı siz isteseniz de rayici tam göstermenize izin vermiyorlar. Adliye koridorları kumpas kurarak satış iptal davalarıyla evleri geri alınan vakalarla dolu. Ben Türkiye'de kendi oturduğum evi bile alım gücüm olmasına rağmen sırf bu nedenlerden dolayı almıyorum.

Diğer sorularınıza gelirsem Her şey tercih meselesi zaten ne olduğu belirsiz teksil vb küçük hisselere yatırım yapan fonların bu dönemi öngörememesinin en büyük nedeni büyük kazanmayı istemeleri. Ama her büyük kazancın büyük kaybı da yüksek olası. TEFAS ta bu dönemde iyi getiri elde eden fonlar az da olsa var isim vermem doğru olmaz.

Selamlar..

satış iptal davalarını alan yada satanmı açıyor ? iş bittikten sonra bu hak varmı ?

3.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Sn hayrani,

Selamlar..
    Sayin vivatrader , satisa iptal davalari nasil oluyor biraz bilgi verir misiniz ? Ilk kez duydugum icin ilginc geldi satis iptal davasini satici mi yoksa tapu mudurlugu mu aciyor ? Bir ev satin alirken genellikle cektiginiz kredi miktari kadar ev degerini gostermeniz yeterli diyorlar. Eger kredi cekmezsek belediyeden emlak beyan degerini gosterir belge uzerinden ev degerini gosteriyorlar seklinde biliyorum genellikle

4.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Sayin vivatrader , satisa iptal davalari nasil oluyor biraz bilgi verir misiniz ? Ilk kez duydugum icin ilginc geldi satis iptal davasini satici mi yoksa tapu mudurlugu mu aciyor ? Bir ev satin alirken genellikle cektiginiz kredi miktari kadar ev degerini gostermeniz yeterli diyorlar. Eger kredi cekmezsek belediyeden emlak beyan degerini gosterir belge uzerinden ev degerini gosteriyorlar seklinde biliyorum genellikle
    Ben açıklamaya çalışayım, o davanın hukuk dünyasındaki adı tasarrufun iptali davasıdır.Kolay açılan bir davada değildir 5 yıllık zamanaşımı süresine tabidir yani hak sahibi gerçekten haklı olsa bile zamanaşımı süresi geçmişse geçmiş olsun, istisnai durumlar olabilir ama genelde bu şekildedir.

Uygulamada daha çok miras davalarında, miras yoluyla mal intikalleri (saklı paylı mirasçıdan mal kaçırma ) ve kamu borçlusunun kamu kurumlarından mal kaçırma için muvazaalı işlemlerine (görünürdeki işlemin gerçek işlemi perdelemek için yapılan bir tür hile gibi düşünün) açılan davadır.Kamu kurumu bile bu davayı açarken mahkemeye bir ton evrak sunar, eğer evraklarla eksiklik veya geçmişe dönük işlemin usulünce hata varsa dava kabul edilmez.

5.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Sn Black Mirror,
    Satış iptal davasını Satıcının yakınları ya da alacaklıları(borçlu olduğu kimseler, şirketler ya da bankalar) açıyor

Yakın arkadaşım bu işlere bakan avukat olduğundan biliyorum adliye koridorları bu tarz davalardan geçilmiyor. Özellikle pandemi nedeniyle son zamanlarda hiç ummasanız bile kumpasa gelebilme riskiniz yüksek. Forumda Sn. ressam adlı yazar satış iptal olayları konusunda tecrübeli birisi, gayrimenkul topiğinde sık sık bahsediyor.

Kabaca örneklendirecek olursam; Siz 600 bin TL ye aldığınız bir evi tapuda 200 bin gösterirseniz (ki çoğu gayrimenkul alan kişi buna benzer oranlarda gösteriyor) gelecekte açılacak olan satış iptal davası olumlu sonuçlanırsa karşı taraf sizden 200 bin TL ye evinizi sizden geri alabiliyor.

Yada satın aldığınız kişi, yada şirket size "Benim gelir vergisi vermemem lazım o yüzden fiyatı düşük göstermem lazım 200 bin gösterelim" derse siz de bunu kabul ederseniz bu şirketin başkalarına borcu varsa satıcının borcu olduğu kişiler(şirketler) "satıcı mal kaçırmak için hileli satış yaptı" diyerek satış iptal davası açarlar ve sizin aldığınız gayrimenkulünüzü belirtmiş olduğunuz rakam olan 200 bin TL ye geri alabilirler. Siz de kaybettiğiniz 400 bin TL 'nin üstüne soğuk su içebilirsiniz. Maalesef bizim ülkede gayrimenkul satışları yüksek vergilerden dolayı büyük hukuki riskler barındırıyor

Ya da satın aldığınız kişi 65 yaş üstü olabilir çocuklar hukuki ehliyetsizlik nedeniyle dava açabilirler vb... Yani gayrimenkul alım satım işleri eğer rayici tam göstermezseniz büyük risk.

Tapu satış iptali aşağıdaki belirtilen durumlarda söz konusu olabiliyor.

Hukuki ehliyetsizlik,
    Mal kaçırma nedeniyle iptal ve tescil davası
    Vekaletin kötüye kullanılması nedeniyle iptal davası
    İmar uygulamaları nedeniyle tapu iptali davası ve tescil davası
    Ölünceye kadar bakım sözleşmesi iptal ve tescil davası
    Aile konutu satışı nedeniyle tapu iptali davası
    Zilyetlik ve zamanaşımı nedeniyle tapu iptali ve tescil davası

---

Tabi adliye koridorları bu tarz davalarla dolu olsa da emlakçı arkadaşlara sorarsan "Bi şey olmaaaz aaabii, raaahat oool aaabi" derler. nasıl olsa satıştan sonra sizi tanımayacaklar bile. Dikkatli olmazsanız olan sizin hayatınız boyunca yaptığınız birikimlere olur. O yüzden kimseyi dinlemeyin hukuki forumlarda bu konuyu araştırın.
    Son düzenleme : vivatrader; 21-06-2021 saat: 13:32.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •