Special Days Image
Sayfa 843/2100 İlkİlk ... 34374379383384184284384484585389394313431843 ... SonSon
Arama sonucu : 16797 madde; 6,737 - 6,744 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

  1. #6737
     Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Hazine'nin iç piyasadan borçlandığı yp tutar, muhtemel cari açık tutarı, bilançodışı yükümlülükler, geçiş garantili projelerin hazineye maliyetleri gibi diğer bir takım döviz ihtiyaçlarını da bu tabloya eklersek önümüzdeki 1 sene içerisinde bulmamız gereken döviz tutarı yaklaşık 300 milyar dolarlara çıkabilir mi deniz hocam?

    bu arada ponzi şahap ve ekibi faizi yüksek tutarak rezerv biriktirme masallarını epeydir unuttular.. bakalım bu tekrar ne zaman akıllarına gelecek

    esasında bir sonraki hükümetin yapması gereken hazineye de, tıpkı bankalar da olduğu gibi, açık pozisyon taşıma limiti getirilmesi olmalı..tabii bunu içeriden bir iradenin yapması pek beklenemez. ancak belki IMF ya da AB standardı gibi bir dış müdahale ile olabilir.. aksi takdirde bir sonraki turda hazinenin anahtarını teslim etmememiz gerekecek...
    Cari açığımızın ne kadar olacağı için ,bu sene turizm gelirimizin ne kadar olacağı ilgili sağlıklı bir tahmin yapmak lazım ama bu konuda çok belirsizlik olduğu için ancak en erken Ağustos ayı gibi sağlıklı bir tahmin yapabiliriz ama dış ticaret açığımız geçen yıl 49.9 milyar dolar oldu,bu sene altın ithalatındaki azalma nedeniyle 45 milyar dolar gibi bir dış ticaret açığı tahmini yapabiliriz.Demokrasilerde ülkeyi yönetenlerin halktan topladıkları vergileri harcadığı her kuruşu şeffaf biçimde açıklamaları gerekir ama maalesef mevcut yönetim demokrasilerde olmayan "ticari sır" kavramının arkasına sığınarak bilanço dışı yükümlülükler, geçiş garantili projelerin hazineye maliyetleri gibi kalemlerde şeffaf bir bilgilendirme yapmıyor,bu konuda ancak tahminlerde bulunabiliyoruz.

  2. #6738
     Alıntı Originally Posted by lowdown Yazıyı Oku
    SN deniz43 acaba amerika son söylemleri ile getiri kontrolune mi başladı.kısa getiri eğirsini düzenliyorlar gibi geldi bana.ayrıca ons taki satış basel devreye girmeden sanal altın üretmeye dönük olabilirmi.cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Fed'in kısa vadeli bono ve tahvilleri satıp ,uzun vadeli tahvilleri aldığına dair bir bilgi var,ancak bu, uzun vadeli tahvillerin faizindeki gerilemeyi tek başına izah etmiyor,piyasanın önde gelen başka oyuncuları ile de işbirliği yapıyor olmalı.Ama bu işbirliğinin de bir süresi var,önceki sayfada da yazdığım gibi eğer 3 ay sonra, yıllık enflasyon hala mevcut seviyelerden gerilemez ise,bu işbirliği sona erer,diğer piyasa oyuncuları kendi gemisini kurtarmaya yönelir,benchmark tahvillerin faizlerinde sert bir yükseliş olur diye düşünüyorum.

  3. #6739
     Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    konuya ilişkin farklı bir bakış açısına dair şöyle bir link bırakayım:

    https://www.numismaticnews.net/coin-...-silver-prices

    eğer düzenleme önümüzdeki günlerde uygulamaya geçerse, ne olursa olsun, pm fiyatlarındaki volatilite yükselecektir..hatta belki şimdiden bu başlamış bile olabilir
    Güzel bir yazı.Ama yazar olumsuz bir bakış açısıyla bile, düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle, sonuç olarak, 6 ay-2 yıl arasında çok daha yüksek altın ve gümüş fiyatı görmeyi bekliyor.

    "However this works out, I still anticipate much higher gold and silver prices in the next six months to two years. "

  4. #6740
     Alıntı Originally Posted by L.Septimus Yazıyı Oku
    Sn deniz hocam , aklıma bir soru takıldı. Şimdi ABD enflasyonu arttığı için herkes dünyada dolar endeksinin yükselmesini bekliyor. Peki enflasyon olan ülkenin parası niçin değer kazansin ki ? Fed in kolay kolay %4 olan enflasyon üzerinde faizleri arttırmayacağı da belli iken, dolar niye değer kazansin ki ?
    Sadece faiz arttırımı değil,enflasyon karşısında Fed'in para arzını da kısması bekleniyor,özellikle kaldıraçlı işlemlerde dayanak varlıkların kat kat üzerinde bir işlem hacmi oluşturulmuş durumda,para arzı azalınca dolar ihtiyacı ortaya çıkacak,bir başka neden varlık fiyatlarının değerlemesi uzun vadeli benchmark tahvillerin faizi ile iskonto edilerek yapılıyor,şimdi olmasa bile enflasyon kısa vadede gerilemez ise, Fed politika faizini arttırmasa bile piyasa faizlerinin artmasıyla varlık fiyatlarının değerlemesinin düşeceği öngörüsüyle ,piyasa oyuncuları varlık fiyatları henüz gerilemeden ellerindeki varlıkları satıp kar realizasyonu yapmak istiyorlar,satışlar da teminat tamamlamak için dolar ihtiyacı doğuruyor.Bir başka neden de avrupa ve japonya da faizler sıfır hatta negatif olduğu için emeklilik şirketleri ve sigorta şirketleri ellerindeki nakitlere nominal bir getiri sağlamak için AAA notuna sahip ve her an tekrar likit hale dönüştürülebilecek derin bir piyasaya sahip , benchmark ABD uzun vadeli hazine tahvillerini satın alıyorlar,satın alma dolar ile olduğu için bu da dolar talebi yaratıyor ve parasının değerlenmesine katkıda bulunuyor.

  5. #6741
    BDDK 30 Haziran tarihinde sona erecek bilanço makyajlama düzenlemesinin süresini yeniden uzattı

    http://www.bddk.org.tr/Mevzuat/DokumanGetir/1030



    Not:Bu yönetmelik çerçevesinde hazırlanan bilançolar doğal olarak çok farklı bir resim gösterir ve bu resme bakarak bir şirket değerlemesi yapılamaz,ucuz veya pahalı olduğu söylenemez.
    Son düzenleme : deniz43; 19-06-2021 saat: 09:37.

  6.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Güzel bir yazı.Ama yazar olumsuz bir bakış açısıyla bile, düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle, sonuç olarak, 6 ay-2 yıl arasında çok daha yüksek altın ve gümüş fiyatı görmeyi bekliyor.

    "However this works out, I still anticipate much higher gold and silver prices in the next six months to two years. "
    Elbette yükseliş trendi daha kuvvetli bir ihtimal gibi görünüyor. Ancak bir 2011 rallisi ayarında bir yükseliş beklemiyorum önümüzdeki birkaç yılda. Hatta FED-tapering başlarsa pm'ler için mevcut yükseliş trendi kırılabilir de..

    Esasında pek çok yorumcu bahsi geçen 2011 rallisinin arkasında aVrupa parasal birliğinin dağılma riskinin yükselmesi olduğunu düşünüyor. Hatırlarsanız, italya ve ispanya gibi ülkelerin iflası konuşuluyordu o zaman. Sonra bildiğiniz gibi bir şekilde toparladılar. Hatta o zamanın avrupa mb başkanı draghi, şimdi italya başbakanı oldu. Kendisi tam bir görev adamı 🙂Küresel finans sisteminde işlerin kontrolden çıkacağına dair ciddi bir risk algısı ortaya çıkmadığı sürece altın da ve diğer pm'lerde 2011 tarzı hareketler beklenmemeli diye düşünüyorum.

    Bu arada, Cevaplarınız için teşekkürler hocam.
    ytd..

  7.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Altın yatırımı yapanların dikkatine;

    https://pbs.twimg.com/media/EyjbUelW...jpg&name=small

    Eğer pandemi nedeni ile takvim ertelenmez ise BASEL III kriteleri gereği,Avrupa'da10 gün sonra, 28 Haziran'dan itibaren;Bankalar değerli madenlerle alakalı türev ve benzeri kontratlar satarken kasalarında, ona istinaden 1'e 1 dayanak varlık yani altın ya da gümüş bulundurmak zorunda.

    Yeni düzenleme fiziksel altın ve değerli metal talebi yaratacağından ,-düzenleme son anda ertelenmez ise- 28 Haziran tarihinden sonra altın ve değerli metallerde fiyatları yukarı itmesi beklenebilir.
    Bilgi için teşekkürler Deniz Hocam. 28 Haziranı iple çekeceğim. ☺️

  8. Sn deniz 43 sizce dolar/tl de fair value kaça geldi şu an??????(tüik verilerinin gerçeği yansıtmadığını da varsayarsak belli bir katsayılı ile kendinizce belirlediğiniz bir katsayı ile çarpıtığınızda kaç çıkıyor,örneğin 8.8*1.25=11 gibi)tşkler........

Sayfa 843/2100 İlkİlk ... 34374379383384184284384484585389394313431843 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •