731. Birim bu deneylerle, ABD’ye karşı kullanılabilecek kimyasal ve biyolojik silahlar elde etmeyi ve Japonya’nın daha fazla güç kazanmasını amaçlıyordu.
Korgeneral Shiro Ishii, kolluk güçlerinin gönderdiği savaş esirleri ve tutuklularla yetinmemiş, bölgenin dışına çıkarak
Mançurya halkını da deneylerine dahil etmişti.

Ishii’nin hedefi ‘mükemmel veba’yı bulmaktı. Bu yüzden, vebayı köylere yayarak gözlemlemeyi seçmişti. Bölgenin yakınındaki köyler ise, en ideal laboratuvarlardı.
kampta çalışmış olan bir doktor, ilk canlı kesimini New York Times’ta şöyle anlatıyordu; ‘‘ Denek odaya getirildiğinde mücadele etmiyordu, onu bağladılar. Fakat neşteri kaldırdığımda bağırmaya başladı. Onu göğsünden karnına kadar kestim.

Çok çığlık atıyordu, yüzü acı içinde kıvranıyordu. Korkunç çığlıklar atıyordu ve nihayet sesi kesildi.’’

Zorla hamile bırakılan kadınlardan doğan bebekler, ebeveynleri ile aynı tip deneylere tabi tutuldu. Hatta bazıları doğumlarının hemen ardından teste tabi tutuldu.
1984 yılında Tokyo'daki Keio Tıp Üniversitesi'nde okuyan bir öğrenci, insan deneylerinin kayıtlarını buldu. Bu sayfalar, Tetanos aşısının dozajlarının etkilerini açıklıyordu
Vücuttaki spazmların ve ölüme giden sürecin uzunluğunu anlatan tablolar vardı.
731. Birim’de görev alan doktorlardan biri olan Ken Yuasa 2007’de Japon Times’a yaptığı konuşmada bu deneylerin yapıldığını doğruladı.

“İlk deneyim boyunca çok korktum.
Ancak ikinci deneyimde işler daha kolaylaştı. Üçüncü deneyimde ise bunu yapmaya gönüllü oldum.”
Benzer şekilde Japon İmparatorluk Ordusu askerlerinden, 731. Birim’deki deneylerde görev alan Yoshio Shinozuka da 1997’de yaşananlara dair şöyle diyordu.

“731. Birim üyesiydim. İnsan olan birisinin hiç yapmaması gereken şeyleri yaptım.”
Akla mantığa insanlığa sığmayan bu deneylerin listesi uzayıp gidiyor
1945 yılında Pasifik Savaşı'nın son günlerinde ve Japonların yakın yenilgisi karşısında, Japon birlikleri 731. Birim’de yapılan araştırmaların kanıtlarını yok etmek amacıyla 731’in karargahını havaya uçurdu
II. Dünya Savaşı'nın sonunda ABD işgal yetkilileri tarafından tutuklanan Ishii ve ekibi deney bilgilerini vermesi karşılığında 1946’da Tokyo mahkemesinde Abd savaş suçları savcılığından dokunulmazlık almayı başardı.
Deneylerden elde edilen sonuçlar karşılığında bu yargılamaların
düşürmeleri, insanlık tarihinin en büyük vahşetlerinden birisinin üstünün kapanmasına neden olmuştur.

250.000 den fazla Çin ve Rus vatandaşın yaşamını yitirdiği bir esirin bile sağ çıkamadığı yer olarak bilinmektedir.
.................................................. .............