Originally Posted by
discretus
endeks30 da banka kıtlığımı var diye düşünüyorum bazen bu halkb mevzusunu görünce.. bu bankanın nasıl yönetildiğini az çok biliyoruz.. isctr veya garan gibi bankalarla karşılaştırıldığında asırlarca geriden takip ediyor zihniyet olarak.. eğer halkbankası bir şekilde primlenirse (bir kaç günlük geçici değil, genel primlenme) o zaman mesela isctr de primlenecek.. benim kitabımda isctr her zaman halkb dan ilerde.. rasyolar açısından da öyle..ama halkbank'ta amaç heyecan ve trade ise ona bir şey diyemem..
Borsa hayatımda banka alıp satmadım...soranlara da özellikle son 10 yılda, akp başta oldukça, bankalardan uzak durun dedim...ama illa banka alacağım diyene de, hep kamu yerine özel banka önerdim...sırf kamu işin içinde diye thy yerine pegasus önerdim...fiyatlama olarak arada uçurum yoksa, ki şu an böyle bir uçurum olmadığını düşünüyorum, her zaman kamu yerine özel sektör şirketini öneririm.
kamu hep çiftlik olarak görülmüştür, bankalar tam da ali babanın çiftliği hükmündedir bence.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri