Artan

106,70 10 18:10
189,20 10 18:10
40,48 10 18:10
46,66 10 18:10
346,75 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

248,40 -10 18:10
29,16 -10 18:10
6,13 -9.99 18:10
138,90 -9.98 18:10
11,66 -9.96 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.225.007.380,86 18:10
8.443.778.837,60 18:10
7.985.993.904,50 18:10
6.589.113.685,45 18:10
6.341.135.893,10 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7994 madde; 1 - 8 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,677
    Kirada evi olanin kiracisi elektrik, su, dogalgaz, telefon gibi abonelikleri kendi uzerine alinca ki son donemde artik boyle oluyor, dovlet kiradaki evleri cok rahat gorur, anlar.
    Tuketimden hangi evlerin kullanildigi da hemen belli olur.
    Bence yapilabilecek sey kira gelirini tamamen gizlemek degil de birazini aciktan nakit elden tahsil etmektir.
    Bir cok kisinin yaptigini biliyorum.
    Ancak kiraci ile ara acilirsa herhangi bir ihtilaf durumunda yani, kiraci aciktan odedigini odemez, bankaya yatirilan kisim ile devam edebilir.
    Cikarmak da bayagi zor olabilir.
    Kirada mulkleri olanlardan biliyorum.
    Yanlis anlasilmasin benim oturdugum evden baska hic bir zaman mulkum olmadi olmaz da.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Kirada evi olanin kiracisi elektrik, su, dogalgaz, telefon gibi abonelikleri kendi uzerine alinca ki son donemde artik boyle oluyor, dovlet kiradaki evleri cok rahat gorur, anlar.
    Devlet kafaya koysa kimse hiç bir koldan 1 kuruş vergi kaçıramaz da soralım bakalım devlet gerçekten bunu istiyor mu?

Sedat Peker de videosunda bahsediyordu. İsteseler hırsızlığı bitirirler ama sorun bakalım bitirmek istiyorlar mı diye. Onun söylemesine gerek yok gerçi de bu aralar içeriden birisi olarak konuştuğu için argümanları kuvvetlendirici etki yapıyor söyledikleri.

Benim düşünceme göre vatandaşı bu şekilde tuzağa çekiyorlar. (öbür yandan vatandaşların çoğu zaten bu işlere meyilli diyebilirim)

Ufak tefek vergi kaçırma işlerine bulaşan vatandaş büyük büyük çalanlara çok ses çıkaramıyor çünkü sistem temizlenir de herkes dürüst olursa kendi kazancının da azalacağını düşünüyor.

Anlatabiliyor muyum?

Herkes vergi verir de verdiği verginin hesabını sorarsa Allah korusun Almanya gibi oluruz. :D O zaman bu şehir hastanaleri, geçiş garantili otobanlar, köprüler nasıl yapılacak? Cık, bize uymaz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,677
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Devlet kafaya koysa kimse hiç bir koldan 1 kuruş vergi kaçıramaz da soralım bakalım devlet gerçekten bunu istiyor mu?

Sedat Peker de videosunda bahsediyordu. İsteseler hırsızlığı bitirirler ama sorun bakalım bitirmek istiyorlar mı diye. Onun söylemesine gerek yok gerçi de bu aralar içeriden birisi olarak konuştuğu için argümanları kuvvetlendirici etki yapıyor söyledikleri.

Benim düşünceme göre vatandaşı bu şekilde tuzağa çekiyorlar. (öbür yandan vatandaşların çoğu zaten bu işlere meyilli diyebilirim)

Ufak tefek vergi kaçırma işlerine bulaşan vatandaş büyük büyük çalanlara çok ses çıkaramıyor çünkü sistem temizlenir de herkes dürüst olursa kendi kazancının da azalacağını düşünüyor.

Anlatabiliyor muyum?

Herkes vergi verir de verdiği verginin hesabını sorarsa Allah korusun Almanya gibi oluruz. :D O zaman bu şehir hastanaleri, geçiş garantili otobanlar, köprüler nasıl yapılacak? Cık, bize uymaz.
    Devlet bunu hep yapar.
    Vergi kanunlarini da gereksiz yere anlasilmasi zor ve komplike yapar ki herkes bi sekilde hata yapsin bilerek veya bilmeyerek ve elime dussun de benden hesap soramasin diye.
    Aydin Dogan'in basina gelenleri herkes biliyor.
    Adam vergi sampiyonu idi ama 3 milyar kusur vergi borcu cikarttilar.
    Sonunda medyadan cikmak zorunda kaldi.
    Dovlet isterse her turlu sizi haksiz cikarir.
    Istedigi gibi santaj yapar.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Devlet bunu hep yapar.
    Vergi kanunlarini da gereksiz yere anlasilmasi zor ve komplike yapar ki herkes bi sekilde hata yapsin bilerek veya bilmeyerek ve elime dussun de benden hesap soramasin diye.
    Aydin Dogan'in basina gelenleri herkes biliyor.
    Adam vergi sampiyonu idi ama 3 milyar kusur vergi borcu cikarttilar.
    Sonunda medyadan cikmak zorunda kaldi.
    Dovlet isterse her turlu sizi haksiz cikarir.
    Istedigi gibi santaj yapar.
    Syg,
    Bu konu başka yere çıkıyor.

Devletin bizi haksız yere borçlu çıkarması tamamen farklı bir konu. A.D.'nin başına gelenlerin bütün detaylarına hakim değilim.

Anlattığınız gibi ise durum (dediğim gibi ben detaylara hakim değilim), kendisine yapılan operasyon siyasidir.

İdeal hukuk düzeninde vergisini tam veren, fazlası ile veren vatandaşın açığı bulunursa; geçmiş kayıtlarının, düzenli ödemelerinin verdiği temiz kaydına istinaden uyarı ile ya da abartı olmayan bir para cezası ile geçiştirilir.

Vergi dairesi sizi süründürebileceği gibi (bu siyasi bir mesele var demek olur çoğu zaman), hatanızı görmezden gelebilir ya da bir daha olmasın şeklinde uyarı da verebilir. 2. defa yakaladığında en ağır şekilde cezalandırmalı.

Almanya ve benzeri ülkelerde bu iş bildiğim kadarıyla böyle işliyor. İlk kural ihlalinde uyarı, sonra 500 euro ceza, sonra 2500, sonra 10000 diye gidiyor. Ta ki kişi olayı kavrayıncaya kadar.

----

Peter Schiff'in başına geldi daha yeni. Podcast'lerini hiç kaçırmam. Birkaç bölüm önceydi.

Vergi beyanında doldurması gereken bir formu zamanında doldurup teslim etmediği için, formda beyan etmesi gereken malın (bu örnekte bir ev), yüzde bilmemkaçı kadar ceza çıkıyor. Yanlış hatırlamıyorsam 4 milyon dolar civarında.

Olayın absürtlüğü şurada, normalde beyana tabi olan mal 10 bin dolar olsa sallıyorum 1000 dolar ceza çıkacak, öyle bir mal olmasa hiç ceza yok (formu yine de vermesi gerekiyor sanıyorum) ama evin ederi çok yüksek olduğu için ceza da uzaya çıkıyor.

Tekrar ediyorum vermeyi unuttuğu formda beyan etmediği malın tutarı üzerinden kesiyorlar cezayı. Şaka gibi. Schiff'in kendi söylediğine göre de bu gayet yasal.

Anlattığına göre neredeyse hiç uygulanmayan fi tarihinden kalma bir yasa bu. Vergi memurları yakalamışlar Schiff'i vuruyorlar. (Biliyorsunuz babası da vergi kaçırmaktan hapse girdi ve orada öldü. :D) Bir yandan da diyorum kendi kendime diyo acaba babam yüzünden mi taktılar bana falan

1 itiraz ediyor yok olmaz rules are rules diyorlar.

2 itiraz ediyor, bakın bu adil değil, şöyle şöyle örnekler var, beyana tabi bir malım olmadığı halde formu vermeseydim kurala aykırı olmasına rağmen hiç ceza çıkmayacaktı diyor. Bu zamana kadar vergilerimi şöyle ödedim, böyle ödedim, ilk defa böyle yakalandım diyor.

2. itirazını kabul ediyorlar bir daha olmasın ha diyip salıyorlar adamı.

*Eksiklikler olabilir birkaç ay oldu o bölümü dinleyeli ama aklımda kaldığı kadarıyla ile yazdım.

Şimdi A.D. ile Peter ne alaka diyeceksiniz... Onu diyorum işte. Ülkenin birinde babası kimmiş neymiş önemli olmadan kurala göre hareket eden bir vergi sistemi var (ve hatta kuralları olumlu yönde esnetebilen), öbüründe kimin ne yaptığı belli değil.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •