Sürekli düşmez ilkesine göre 108-109 tepki yeri olabilir ama sonra dün yazdığımız yerlere doğru gidecektir. Mahkeme çok önemli dünyanın sonu gibi algı yapıldı. Aslında değil ama bu algı bir süre düzelmez.
Üstat bana yatırımcı ilişkilerinden verilen bilgi bu yönde
Bu dava sonuçlanmadan genel kurul yapılamayacağı yönünde...müsadere bildiğim kadarı ile bu dava ile ilintili
Ama dedim ya ülkede bir karar çıkar konu değişir...
Bu arada Torba Yasa da enteresan bu davayı uzatabilecek maddeler içeriyor
YTD
Kozal acaba hayatında kaç kez temettü verdi. 3-5 ay önce canlı yayın yapanlar, canım üstünde sadece 45 lira temettü var diye reklam ediyordu. Yahu devlet çökmüş bu şirkete sana niye 45 lira versin. Kendisi bir güzel bu parayı yer.
şirketin gönderdiği mahkeme haberinin devletin şirkete el koymasıyla alakası yok ama yanlış algı yaratıyor psikolojiyi bozmak için de düşürüyor. Neden? %10-20-40 yukseldiğinde satasın diye. Hedef yuksek yani. Kısa vadeciler zaten %3-5 kar gördüğünde satar, psikolojisi bozulan da satar. unutmayın düşükten satmazsan asla zarar etmezsin. bugün toplamazsa 107ye gidiyor bu arkadaşın tekniğinde. https://www.youtube.com/watch?v=zfJ8...nnel=CafeBorsa
*Yatırım tavsiyesi değildir.
Ayrıca içimi aldığım günden beri kemiren düşünceler yok değil
Kozaların aşırı personel alımı ve personel artı bahanesi hazır harcamalar ile içerdeki paranın azalması
Kalan paranın yatırıma harcanması ? dolayısı ile temettü ve bedelsiz verimemesi..vs vs bunlar hep içimi kemiriyordu.Bu davanın uzaması da kafamda tam soru işareti...TMSF başkanının dediği gibi hukuki sürecin normal koşullarda yıl sonuna yetişmesi zor...ama burası Türkiye.
Hep umut ettiğim ise müsadare tamam genel kurul temettü dağıtır rezervler bulunur coşar gider...buna şimdlik inancım kalmadı
O yüzden çıktım.Bir not daha bugün rezerv bulunup temel atılsa (Ağrı gibi) 2023 ilk çeyrek bilançosuna anca yansır belki 2022 Q4
YTD
Yer İmleri