Sayfa 921/1009 İlkİlk ... 421821871911919920921922923931971 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 7,361 - 7,368 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Kimsenin çok çalışıp orta karar kazanmaya niyeti, zamanı veya tahammülü yok.

Ben fazla kazanmak isteyen esnafı çok suçlayamam. Para veren var ki hala orada o işletme açık duruyor. Müşterisi olmasa kapatıp giderdi.
    Patrick bey, tamamen katılıyorum.

Ayrıca özellikle gençlerde gözlemlediğim bir durum da aynen ilk yorumunuza benziyor.

"Kimsenin ortalama yerlerde (kafe, lokanta, bar) takılmak niyeti, zamanı veya tahammülü yok."

2.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Kimsenin çok çalışıp orta karar kazanmaya niyeti, zamanı veya tahammülü yok.

Fiyatları köklerim, kafamdaki karı alırım; olursa olur, olmazsa kaparım dükkanı giderim kafasında herkes. Yani işinize gelirse kafası. Sürümden kazanmak Türk esnafının enayilik olarak gördüğü bir iş biçimi. Daha az çalışıp daha çok kazanmak gibi bir ihtimal dururken niye daha çok kazanıp, orta karar bir gelire talip olsun ki kişi?

6 sene öncesinden bir ekşisözlük başlığı:

ayda 30 bin tl altı kazanırsam zarar ettim sayarım

Aynı modeller şu an o miktarı 100bin tl civarına çekmişlerdir.

Ben fazla kazanmak isteyen esnafı çok suçlayamam. Para veren var ki hala orada o işletme açık duruyor. Müşterisi olmasa kapatıp giderdi.

Yine konu hep dönüp dolaşıp aynı yere geliyor. Fiyatlardan şikayet edenlere aynı işletmeyi teslim etsem hiç şaşmaz 100 kişiden 99'u o işletmeyi aynı şekilde ya da daha gaddarca yönetir.

Emlak konusunda durum farklı mı sanki? Adam kafasına göre yazıyor 3 milyon, arayan olmadıkça daha da arttırıyor. İşinize gelirse.

Araba? Aynı...

Turizm, otelcilik? Yine aynı. İşinize gelirse... Sen almazsan birisi gelip illa ki alıyor o malı.
    İşte bu yüzden enflasyon düşmez :-)
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bizim burada bir balıkçı var geçen sene ayaküstü konuşurken benim yeğen de maske işine girdi dedi. Geçen sene Nisan ya da Mayıs ayı idi sanıyorum ama emin değilim.

Tam maske kıtlığı zamanları ama devletin de maske dağıtmaya başladığı zamanlar olması lazım

1 milyon tl yatırdı demişti yine yanılmıyorsam. Dedim ki pandemi biterse ne olacak ya o iş patlarsa? Riskli değil mi dedim.

Dedi ki bana, birkaç ayda katlar o parayı sen rahat ol.

Millet böyle kazanıyor parayı. Çok büyük bir kısım da aylık 10bin tl'yi büyük para zannediyor...
    Böyle düşünen, iş yapan arkadaşlarımın 4/3 ü battı. Başarılı olan az sayıda arkadaşım şu an Amerika da yaşıyor-)
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Artik enf takan yok.kafasina gore fiyat veriyor.onun icin her isinizi kendiniz gorun.ic dis yikama 40 tl olmuş [emoji39]

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Artik enf takan yok.kafasina gore fiyat veriyor.onun icin her isinizi kendiniz gorun.ic dis yikama 40 tl olmuş [emoji39]
    50 verdim en son. 35 idi 50 yapmislar, ustelik 1 saat de sira bekledim

Yikamaci zorla 20 TL de bahsis kopartmak icin anahtarimi da vermedi.

Bir 20 de ona verdim.

Ustelik yikamayi da begenmedim.

Bir dahaki sefere kendim yikarim artik.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

ben kendim yıkıyordum.sitede izin vermıyor yonetım artık.arabanı bile yıkıyamıyorsun.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Cok fena gicik kaptim esnafa...

Mumkun oldugunca gavurlar gibi kendi isimi kendim gorecegim.

Evde yemek yiyecegim.

Kendi aracimi kendim yikayacagim.

Evde bozulan bir sey olursa kendim tamir edecegim, her konuda bir suru youtube videosu var.

En son laptopun ekrani yandi.

200 dolarlardan kapi actilar 3000 TL ye kadar cikan oldu.

120 dolara yurtdisindan getirttim, kendim degistirdim.

Benim is de gitgide fasulye yiyelim ete para vermeyelim, birbirimizi .ikelim, .ote para vermeyelim isine donecek bu gidisle

Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Simdi sira 6 yillik cep telefonunun pilini degistirmeye geldi.

Bir kac youtube videosu izledim.

250 TL lik isi 70 TL ye halledecegim insallah.

Syg,

Sayfa 921/1009 İlkİlk ... 421821871911919920921922923931971 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •