Sayfa 250/1004 İlkİlk ... 150200240248249250251252260300350750 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 1,993 - 2,000 arası.

Konu: Viop XXXIV

gundwane nerde yaşıyorsun demiştim ama gerek kalmadı ? akape hayal dunyasında yaşıyorsun..

yollarda araba olacaktır elbette.. 80 milyonluk ülke..

ben neden pahalı diyorum..

sen de yollarda araba olduğu için demek ki millet sürünmüyor diyorsun..

araç kiralamadan tut şirketleri için vergi indirimine kadar bir çok avantaj var..parası olan için bir yolunu buluyor..

ben ücretliler diyorum.. cevap veremiyorsun.. millet sürünüyor..

20 bin dolarlık araba 40 bin dolar oluyor Türkiye'de..zulüm.. cevap veremiyorsun.. bu zulüme söyleyecek bir şeyin yok demek ki..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2. Bizim ülke çok iyi ise bu ülkelerden neden onlar gidip orada yaşamamıza mani oluyorlar vize vs var. Bizim gibi ülkeler neden gelin ülkemize yatırım yapın ve ülkemize gelin, ülkemize yerleşin diye çırpınıyoruz . Gerçekten anlaşılması zor milletiz .

3.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    demir fiyatları böyleyse bu fiyatlarla nasıl inşaat yapacaklar?
    Yakın zaman önce başka bir olay daha yaşamıştım onu da anlatayım içimde kalmasın..Daha da uzatmam...
    Samimi bir arkadaşım kendisi için ev yaptırmak istedi, iki villa şeklinde birini satmayı düşünüyordu, projelerini hazırladım belediye onay aşamasına kadar geldi..
    Projeyi erteledi daha doğrusu iptal etti.., artan maliyetler yüzünden...
    Diğer villayı yapıp satsa tüm maliyetini kurtarabilir belki...
    Ama o riske de girmedi, son emlak fiyat endeksinde konut fiyatları ciddi artış gösteriyor..Ve satışlarda azaldı...

Çevremden gördüğüm büyük projeler ve kentsel dönüşüm hariç piyasa çok aktif değil....Kentsel dönüşümde büyük oranda verilen destekler ve deprem riski olan yapıların yenilenmesi yüzünden......
    Bu iktidar ülkeyi 20 yıldır inşaat endeksli büyüttü, şimdi faizler konusunda deli olmalarının ana nedeni de bu..Eğer kendilerine ait bir 100 milyar dolarları varsa yapsınlar tabi.
    Kamu bankalarından geçen yıl ucuza verilen krediler ne kadar zarara neden oldu-olacak acaba...onu bile bilmiyoruz..

Şimdi yeniden yapısal önlemler demeye başladılar, 20 yıldır ciddi anlamda işe yarar hangi yapısal önlemler yapıldı.
    Son düzenleme : Karatay; 07-07-2021 saat: 13:36.

abd linin kişi başı geliri 60 bin dolar..

senin ki 7000-8000 dolar..

arada 7-8 kat fark var..

üstelik abd li arabayı senin yarı fiyatına alıyor..

bu demektir ki Türkiye de araba fiyatlarında ve vergilendirmede zulüm var..halkı özellikle ücretli kesim sürünüyor...

padişah hikayesi var.. çok ünlü.. padişah ve köprü.. sanırım gundwane bunu okumalı.. bilmiyorsa.. o fıkradaki vatandaşlardan olmamak lazım..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    gundwane nerde yaşıyorsun demiştim ama gerek kalmadı ? akape hayal dunyasında yaşıyorsun..

yollarda araba olacaktır elbette.. 80 milyonluk ülke..

ben neden pahalı diyorum..

sen de araba olduğu için demek ki millet sürünmüyor diyorsun..

araç kiralamadan tutu şirketleri için vergi indirimine kadar bir çok avantaj var..

ben ücretliler diyorum.. cevap veremiyorsun.. mi,llet sürünüyor..

20 bin dolarlık araba 40 bin dolar oluyor.. cevap veremiyorsun.. bu zulüme söyleyecek bir şeyin yok demek ki..
    Kimsenin süründüğü falan yok..
    AKP li falan da değilim..
    Yafta yapıştırmayın hemen tanımadığınız insanlara..

Demiyorsun ki 20.000 dolarlık aracı 40.000 e nasıl alıyorlar..neden fiyatı 2 katı diyorsun..O da güzel..
    O araç 20.000 dolar olsun sen otoparkdan çıkamazsın zaten trafik orada başlar..

Neyse kafalar bi yere aşırı şartlanmış durumda..
    Şu insanlar aç sürünüyor efendim fakirlik diz boyu edebiyatından hakkaten baydım..
    İşin ilginci en çok bunu dillendiren de en zenginler ..işi en tıkırında olan..en cebinden balya balya para taşan..
    10.000 tl ye tekne turuna çıkar yediği ahtapottan bahseder ..
    Sonra evde saçla yapımı falan arka bahçede tavuk mu yetiştirsek de yumurtalarını falan öyle.....

ayhh aman...

discretus..şu son yazını sana yakıştıramadım..
    ABD neden 60.000 dolarda bizde 7-8.000 dolar..

Bir kere o rakamı 1 e 1 karşılaştırman lazım..
    Bizde 3000 tl asgari ücretten yıllık min 36.000 tl eder..

Biraz eli yüzü tutan bir işte çalışıyorsan zaten 60 70.000 tl yi çok rahat geçersin..

neyse diyorum ya kafalar şartlanmış..
    tamam çok fakiriz..

eee viop ne olur..

6.  Alıntı Originally Posted by KAPICI Yazıyı Oku
    Ev temizliği yevmiyesi 250 tl,çalışacak insan bulamıyorum.
    İzmir dışı 300 tl + yol+yemek.
    Çok çelişkiler var ülkemde.
    Catering firmalarını ara. İş yerinde yada kahvede oturup evi temizletecem varmı tanıdık diye sorarsan bulamazsın

Ha sen gerçekten kapıcı isen komısyon gömmeye calısıyorsan arada yedirmezler zaten

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Kimsenin süründüğü falan yok..
    AKP li falan da değilim..
    Yafta yapıştırmayın hemen tanımadığınız insanlara..

Demiyorsun ki 20.000 dolarlık aracı 40.000 e nasıl alıyorlar..neden fiyatı 2 katı diyorsun..O da güzel..
    O araç 20.000 dolar olsun sen otoparkdan çıkamazsın zaten trafik orada başlar..

Neyse kafalar bi yere aşırı şartlanmış durumda..
    Şu insanlar aç sürünüyor efendim fakirlik diz boyu edebiyatından hakkaten baydım..
    İşin ilginci en çok bunu dillendiren de en zenginler ..işi en tıkırında olan..en cebinden balya balya para taşan..
    10.000 tl ye tekne turuna çıkar yediği ahtapottan bahseder ..
    Sonra evde saçla yapımı falan arka bahçede tavuk mu yetiştirsek de yumurtalarını falan öyle.....

ayhh aman...
    tekne turu filan demişşin...ahtapotlu menüden bahsetmişssin.. amaaaaa..

viskide içerler .. söylemeyi unutmuşsun...yalılarında boğaza karşı yudumlarlar.. hahahaaa..

bu viski ve boğaz hikayesini de çok duydum yandaş basında.. ülkenin ne kadar süper olduğunu ifade etmek için çok kullanırlar..sen de örneklerde kullan.. hatta son yasaklarda migroslarda kuyruk bile olmuştu içki almak için..

8.  Alıntı Originally Posted by Şakir Yazıyı Oku
    Catering firmalarını ara. İş yerinde yada kahvede oturup evi temizletecem varmı tanıdık diye sorarsan bulamazsın

Ha sen gerçekten kapıcı isen komısyon gömmeye calısıyorsan arada yedirmezler zaten
    Kızım Odurla'da catering şirketi müdürü,günlük yevmiyeli çalışacak garson bulamıyor.

Sayfa 250/1004 İlkİlk ... 150200240248249250251252260300350750 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •