Sayfa 252/1004 İlkİlk ... 152202242250251252253254262302352752 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 2,009 - 2,016 arası.

Konu: Viop XXXIV

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    biraz uçuyorsun gibi geldi.. asgari ücretten iki katına nasıl çıkıyorsun birden..

dur daha oraya gitme..

asgari ücretli insan sayısı ne kadar.. ücretli çalışanların yarıya yakını.. çok az bir kesim (yüzde olarak ) 10 bin tl üzeri kazanıyor..

asgari ücret 3000 tl ise asgari ücret istatistiklerine girmeyen 4000 tl de sürünen bir rakam.. ama istatistiklere girmiyor asgar ücretli çalışan anlamında..

oysa.. çalışanların büyük çoğunluğu 5-6 bin tl altında kazanıyor..

yani sürünüyor..

diğer yandan 1:1 karşılaştırmak lazım diyorsun..

bizde araba fiyatı neden 2 katı o zaman ??

elektrik fiyatı neden dolara endeksli.. benzin fiyatı neden dolara endeksli.. liste uzar gider..

maliyetler dolar cinsinden.. 1:1 karşılaştıramazsın senin dedğin anlamda..yani abd de 1 dolar ile 1 tl benzer alım gücü mantığı yürütüyorsun ki esas bu mantığın viop forumuna hiç yakışmamış..başka yerlerde belki kullanırsın ve millet "vay beee çok haklısın kafir amariga zaaten batacak, almanya bizi kıskanıyor" diye cevap verebilir.. ama burada olmamış..
    Otomobil (Toyota Corolla, Mazda 3 gibi) fiyatı ABD'de ortalama 20 bin dolar civarında, burada ise 300 bin TL, yani 15 katı!
    Ford-Mustang 25 bin dolar, burada kaç para?

Alıntı Originally Posted by agha Yazıyı Oku
    Otomobil (Toyota Corolla, Mazda 3 gibi) fiyatı ABD'de ortalama 20 bin dolar civarında, burada ise 300 bin TL, yani 15 katı!
    buna gundwane cevap versin.. neden pahalı diye, , fantastik cevapları var..

ben açık bir zulümdür diyorum..ücretli çalışanlar ağır vergiler altında sürünüyor..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3. piyasa yataya bağlayınca birbirinize sarmışınız neyse ne ölen ölür kalan sağlar bizimdir altta kalanın canı çıksın biz kalırsak bizimki de çıksın burası Türkiye efendilik arayan isviçre'ye gitsin oyna devam

4. Bizim millet arabadan başka bişiden anlamıyor..
    Çoğu da kapıkuleden öteye geçmemiş belli..
    Tutturulmuş bi araba fiyatı araba fiyatı oradan 20.000 dolar da neden burada 40.000 dolar..

ayhhh..

viop topiğinin içine ettik ama zaten kimsenin ilgisi kalmamış gibi idi son zamanlarda..

Haydi eywallah.. Ben kaçar..

5. 1526 shortladım yine patinaja bağladık

6. Konu kazanılan para ve onun alım gücü...

hadi diğer ülkeleri boşverin...

kendi ülkemize bakalım...

kerim rotanın çok güzel bir analizi vardı...

dahada savunulacak bişey yok diye düşünüyorum...

7.  Alıntı Originally Posted by agha Yazıyı Oku
    uzağa gitmeye gerek yok bulgaristan'da 50.000 tl.ye aldığın audi veya volswagene binmeye kıyamazsın..

8. yahu amma uzadı araba muhabbeti, sanki tek dert o... haftalık market alışverişim 700-800TL oldu... elektrikti suydu doğalgazdı telefondu kiraydı derken asgari ücretle millet nasıl geçiniyor bu ülkede benim aklım almıyor... geçin arabayı marabayı... buranın nesini abd'yle ab'yle karşılaştırıyorsunuz allahaşkına...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Sayfa 252/1004 İlkİlk ... 152202242250251252253254262302352752 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •