teknik olarak bayrak/flama formasyonu ki en sevdiğim formasyon diyebilirim herkesin gözü önünde herkesin dilinde acaba göz göre göre çalışmasına izin verirler mi?
teknik olarak bayrak/flama formasyonu ki en sevdiğim formasyon diyebilirim herkesin gözü önünde herkesin dilinde acaba göz göre göre çalışmasına izin verirler mi?
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
2015 2016 başlarında da aynı formasyon vardı aylar sonar çalıştı
Bu arada darbe girişimi oldu dolar 17 kuruş düşüdüşüverdi.
Sonra sarışın bir adam amerikanın başına geldi
100 kuruş gidigidiverdi..
Burada da aynı durum bekliyorum ...
Yükseliş sonar yataya sarma
Yükseliş yataya sarma
Hareketindeki yatay bantların uzayacağını düşünüyorum..
Daha evvelki yükselişlerin sindirmesi 1 sene sürmüş..
3.75 80 lere doğru bir hareket 3.50 lerin dip olduğunun kanıtı olacaktır..
3.48 3.52 hareketi ile dip teyid edilemez.
sn rxpu dediğiniz doğru ama mb kararı da olsa grafiklere belli formasyonlar şeklinde yansıyor hele de orta uzun vadede...
sn gundwane size aynen katılıyorum twitterda 1 yıllık 2,80 -3,10 bandının kırıldığını ve bir daha 3,10u göremeyebileceğimizi ısrarla vurgulamıştım..sonuç ortada... bundan sonra direkt mi 3,94 üzerine atar yoksa zigzag mı yapar burası belirsiz... şuan ki oluşum alçalan kamaya daha çok benziyor, 2,80-3,10 aralığı ise daha çok bayrağa/flamaya benziyordu yani direkt 3,94 üzeri atarsa şaşırmayacağım...
şu ihtimal de var... alttaki kırmızıyı 3,94e taşıdığımızda bayrak olabilir... 3,47 -3,80-3,40 gibi ve sonra yeni zirveye hareket edebilir...
alpha..
alçalan kamaların büyük bir gürültü ile aşşa kırıldıklarınıda çok gözlemledim.
İlla mancınık gibi yukarı atacak diye bir kaide yok..
usdtry de aylık grafiği açarsan MACD aşşa kesti kesecek..
Alçalan kamanın kırılması aynı zamanda MACD nin de aşşa kesme si ile sonuçlanabilir..
MACD aylık da kesmeyip güç alarak da bir zıplama daha yapabilir..
Yani çok kritik zamanlardayız..
Görmeden körlemesine pozisyon almamak lazım..
not...2012 deki THY deki çıkışı hatırlıyorum..Aylık grafiklerde macd bu şekilde yükselmiş idi.Tam aşşa kesecek derken minik zıplamalar bile fiyatlarda aşırı savrulmalara sebep oldu idi..
Yalnız dolar de bu şekil bir oluşum aylık grafiklerde hiç gözlemlenmedi..
Kestip aşşa devam etti hep.
Yer İmleri