İnşallah olmaz diyelim HocamTeknik olarak 1230'lar kolay kolay kırılmaz gibi geliyor. Pek çok fon yöneticisi, bu işi bilen insanlar bu seviyelerin bile uzun vadeciler için çok güzel alım fırsatı verdiğini ifade ediyorlar bildiğiniz gibi. Ama 1380'ler de kırılmaz diyen pek çok uzmanın geçen hafta içerisinde yanıldığını gördük. Ola ki o seviyelere gelirsek biz de bunu uzun vadeli bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum.
Geçen yıl fonlara girip, bu iş güzelmiş diyen, parasını kısa sürede ikiye katlayan arkadaşlar oldu, ama geçen senenin bir istisna olduğunu daha yeni yeni anlıyorlar. Fonlara ilgi azaldıkça, daha düne kadar pay alamıyoruz, limitleri yükseltmeliler denilen fonlardan deli gibi kaçıldığını gördükçe, buralardan daha aşağıya gitmeyiz gibi geliyor bana. Dediğiniz rakamlara inşaallah gelmeyiz ama uzun vadeli düşününce de dolar bazında diplerdeyiz zaten, sadece bu süreçte biraz sabırla beklememiz gerekiyor.
anlaşılan moraller bozuk ve kimsenin ağzını bıçak açmıyor. her mahallenin bir delisi vardır ya, bu formun delisi olarak uzun zamandır izlemediğim Halil Reçber'in son videosunda dillendirdiği borsa fantazilerini yazayım da yeşillik olsun. ona göre birkaç haftalık daha düşüş ağırlıklı seyir devam edip korkular hat safhaya çıkarıldıktan sonra ağustos sonu veya eylül başı başlayacak olan güçlü rallinin alt yapısı hazır olacak. endeksimiz de 1300 psikolojik desteği gibi bir yerlere çekilmeye devam edecek ve yatırımcı piskolojisi de dibe vuracak. işte diyor halil Reçber, bu aşamadan sonra olacak ralliye şimdiden hazırlıklı olun. dolar ve altında önemli yükselişler beklemediğini de belirten Reçber, yakın zamanda çift hane bekleyenlerin hayal kırıklığına uğrayacaklarını, dolarda en kötü durumda dahi en fazla 9,30 seviyelerinin görüleceğini ve daha uzun vadede, özellikle de olası seçimlerden sonraki bir zamanda doların 6'lı seviyeleri dahi görebileceğini falan anlatıyor. bazan hayal kurmak iyi oluyor, bu fantaziler kulağıma hoş gelince sizlerle de asla yatırım tavsiyesi olmadan morallerimizin bozuk olduğu bu zamanda kafamızı dağıtalım diye paylaşmak istedim.
Ustad kisa vad tahvillere tek tek bakmak lazim.hatirlarsan bi aralar gunluk kvba ppf yapiyorduk bi arkadas burda 13.30 dan once tahvil faizlerini paylasiyodu.
www.yf.com.tr burdan fon icindeki tahvillere bakabilirsin.yf de olmayanlarda vakifin sayfasinda cikiyorM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bayram öncesi pozisyonlarımı azaltıp ppz ye çevirip bu 11 güne çıkan tatil süresini en azından kafam rahat geçireceğim.
2-3 hafta önce 200 günlükten dönüş olduğunu düşünüp endekste yön yukarı bekliyordum ancak ülkede siyasi gerilim hisselere alım gelmesini engelliyor görünüşe göre.
En azından vurkaçcı hedge fonlar bile girmek için daha fazla iskonto bekliyor olabilirler. Son gelen satış ve yaz aylarının durgunluğu ile beraber 1200 e yakın yerleri görebiliriz diye düşünüyorum.
Seçim kararı alınsa bile mevcut yönetim değişeceği algısı oluşmazsa borsa için olumlu olmayacağını düşünüyorum. Aslında sorunumuz kişi veya partiden ziyade yönetim sistemi olarak algılanıyor yabancılar tarafından. Yani parlamenter sistem varken aynı parti ve lider ile çok daha yukarıdan fiyatlanıyorduk. Bu demek istediğimi 2018 seçimleri sonrası ve öncesi endeks grafiklerinde görebilirsiniz.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
insanlar nasıl oluyor da bistin 20 yıllık bandını tamamen görmezden gelip 1500 lerden hatta üstünden(!) bahsedebiliyor aklım almıyor resmen. bandın altı 1000 üstü 1400, bunlara her sene 75'er puan ekleyeceksin her şey bu kadar basit. 2023 yılında 1500 leri sıkça görür doğru ama bu yıl değil. dolar/tl bist tarihinde ilk kez mi katlaya katlaya gidiyor? bist tarih boyunca ne zaman dolar bazlı hareket etmişki. likitide dünyada ilk kez mi bol? yada AB ye falanmı girdik tam 20 senelik bandı yukarı kıracak? hadi işgüzar yutuberler like almak için her daim roket artık uçuyoruz der de fonları excel tablolarında filtreleyerek araştıracak bilince ulaşmış sizler? en geç sonbahar veya kışta 1000 li rakamlarda görüşelim ben burdayım![]()
Selçuk gönençler ve haluk Canberk hocadan çok şey öğrendim: gaybı Allah'tan başka kimsenin bilemeyeceğine göre trentleri takip edip ona göre yatırım yapmak lazım. Ahmet şuraya inecek der, Mehmet buraya çıkacak der, hepimiz birşeyler düşünürüz, aslında hiç biri önemli değil. bakacaksın trentlere, duygusal olmadan hareket edeceksin. mesela turkishbulls geçen perşembe sat dedi cuma günü sattım. şu an var mı bir sıkıntı benim açımdan? yok. uygun ortamda yavaş yavaş alım ve satımlarımı yapar geçerim. türkiye şartlarında fonları uzun tutacaksın olayının sökmediğini çok iyi biliyorum. 6 aylık getiriler zaten ortada. duruma göre hareket etmek, benim açımdan en doğrusu ve asla ytd
Yer İmleri