aha şimdi denk geldim. aynı benim gibi konuşmuş
dk 1.01.20 kozal
https://www.youtube.com/watch?v=UcaS...=EkonomiTubeTV
aha şimdi denk geldim. aynı benim gibi konuşmuş
dk 1.01.20 kozal
https://www.youtube.com/watch?v=UcaS...=EkonomiTubeTV
*Yatırım tavsiyesi değildir.
Hadi inşallah😃👏👏
KOZAL KOZAA IPEKE
https://www.youtube.com/watch?v=Jgg-...NI%C5%9EMANLIK
*Yatırım tavsiyesi değildir.
Hakki Bey aynen size katiliyorum. Temel olarak para getiren istirak Kozal, onlardan gelen paya gore. Yukarida verdiginiz oranlar Kozal'dan KOZAA ve IPEKE'ye dusen payin (%45 KOZAA icin ve %45'in %55'i IPEKE icin) toplam hisse paylarida goz onune alindiginda, fiyat uzerinden
KOZAA = KOZAL / 5.65
IPEKE = KOZAL / 7.25
formulasyonu net olarak ortada.
Burada KOZAA'nin elinde Giresun Konakli madeni, otel ve ucak hesabin icinde degildir. Bunlari da eklesek KOZAA icin %10-%20 bandinda Konakli'daki rezervlere bagli olarak artis eklemek olasidir.
IPEKE'de enerji noktasinda ciddi bir katki olmadigi icin ondan yana dikkate alinacak bir durum yok.
Ancak yukarida hesap kagit ustunde dir. Bu grubun onunde bir satis hikayesi olmasi, Gubre fabrikalarinda yasanana benzer bir donem yasatabilir bu sirketlere.
IPEKE'nin bu sirketlerin satisi durumunda semsiye sirket / holding gibi olmasi dolayisiyla fiyatlama da one cikacaktir.
Satis noktasinda pay dagitimi surecinde, KOZAA'nin %45 KOZAL payi olmasi nedeniyle ve belki de net bilemedigimiz Giresun Konakli reservleriyle olasi one cikmasi mumkundur.
Yukarida yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.
Yazılarda değinilmeyen bir konu var. Kozaa nın Konak Projesi ruhsat ortağı IPEKE. İşletme işi KOZAA ya bırakılmış. KOZAA nın %52.25 hissesi sahibi IPEKE olduğu için, IPEKE bilançosu, KONAK projesinin hayata geçmesi ile KOZAA dan da fazla olumlu etkilenecektir. IPEKE sermayesi bağlı ortaklığı olan KOZAA dan daha küçük. IPEKE nin ayrıca TPOA ile olan kuyulardan az da olsa petrol elde ediliyor. Petrol son dönemlerde 75 dolar seviyesine çıktı.
TMSF nin elindeki hisseler İPEKE hisseleri, halka az ve gruba sahiplenme bu hisse üzerinden gerçekleşecek. KOZAL hissesi toplayarak kozal a sahip olunamıyor. İşler normale döndüğünde IPEKE ayrıca diğer iki şirkertin yönetim kurulunu da ele geçiriyor. Bu şu demek, KOZAL artık içeride para biriktiremeyecek. Hesabında biriken geçmiş yıl karlarını sahiplerinin hesaplarına dağıtılması büyük olasılık demek oluyor. KOZAL ın özvarlıklarında düşme olacaktır. Bu durum KOZAL ın değer kaybetmesi anlamına gelmiyor. KOZAL çalışıyor ve kazanıyor.
IPEKE ve KOZAA ile KOZALın geçmiş süreçte açılmış olan fiyat farkının kapanması KONAK Projesi ve diğer etkenlerden dolayı sürpriz olmamalı. Ayrıca Konak Projesindeki Altın rezervi Ağrı nın üç katı görünüyor bu da etkenlerden birisi.
Son düzenleme : agg; 18-07-2021 saat: 08:19.
Arkadaşlar,
KOZA şirketlerinin bir takım rakkamlarda olması gerektiğini nereden çıkarttınız bilemiyorum, teknik analizden olabilir. Temel analizden yola çıkarsak,
Şirketlerin pay değerleri bilançosundan incelendiğinde Özkaynakları / Sermaye oranıdır. 2021/1 Dönem itibarı ile,
İPEKE ............. 8.472.378.000 / 259,786,000 IPEKE Değeri 32,61 TL dir.
KOZAA............ 8,461,376,000 / 388,080,000 KOZAA 21,80 TL dir.
KOZAL............ 8,222,772,000 / 152,500,000 KOZAL 53,91 TL dir.
Borsada Şirketlerin bu fiyatlarda olacak diye bir kuralı yok, beklentiler ve piyasa şartları fiyatları farklılaştırabiliyor. Ama şirketlerin bilançodaki bir hissesinin değerleri bunlar. Fiyatları böyle olmayabilir ama aradaki yüzde farklarının da değişikliğe uğraması yadırganmamalı.
Son düzenleme : agg; 18-07-2021 saat: 10:18.
Burası curcuna olmuş resmen, herkes farklı bir hikaye anlatıyor ve hiçbirinin gerçeklikle alakası yok. Muhtemelen bu bilgi kirliliği sosyal medyadan kaynaklanıyor, birisi ortaya yarım doğru bir bilgi atıyor sonra o bilgi dönüp dolaşıp alakasız bir formda yayılıyor. Çatı ve davaya konu şirket borsaya açık İpek Enerji değil, Koza İpek Holding A.Ş.'dir. Kozaa'nın Kozal'daki payı %44,58'dir. İpeke'nin Kozaa'daki payı ise %52,25'tir. Dolayısıyla İpeke'nin Kozal'daki dolaylı ortaklık payı %23,29'dur. Kozaa'nın Kozal'dan hariç bahse konu "Konak Projesi" gibi bazı varlıkları vardır ve İpeke Kozaa'nın %52,25 hissesine sahip olduğu için Kozaa'daki payı oranında bu varlıklarda hakkı vardır. İpeke'nin Kozaa'daki payları ve cirosunun %1'i bile etmeyen TPAO'nun işlettiği iki petrol kuyusu dışında kayda değer bir varlığı yoktur. Dolayısıyla petrol fiyatı arttı diye buradan dişe dokunur bir kar beklemek hayalciliktir. İpek Enerji'nin %62,12 oranında çoğunluk hissedarı ise davaya konu çatı şirket olan Koza-İpek Holding A.Ş.'dir. Dolayısıyla bu şirketin çoğunluk hisselerinin dava sonucunda devletin eline geçtiği kesinleşirse tüm bu alt şirketlerde temettü-satış gibi önemli kararlar alınabilecektir. Lütfen duyduklarınızı "doğrusu bu" şeklinde internet ortamında paylaşmadan önce şirketlerin son bilançosunu açıp ilgili yerlere bakın ve bilgilerinizi kontrol edin. Umarım açıklayıcı olmuşumdur, herkese iyi bayramlar dilerim.
Yazdıklarım tamamen kişisel görüşlerim olup yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri