Sayfa 429/1002 İlkİlk ... 329379419427428429430431439479529929 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 3,425 - 3,432 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Doğrudur.
    Cuma günkü MB kur fiyatından işlem görecek yabancı fonlar.

Pazartesi düşüş varsa Cuma kurundan satan
    Yükseliş varsa alan kazanabilir.
    Çok teşekkürler, yine hemen bizi aydınlattınız. Arabamı değiştirdiğim için döviz bazlı fonların bir kısmını satmıştım, şimdi yerine koymaya çalışıyorum. Böyle istisnai günlerde döviz fiyatını bilerek hareket etmek avantaj sağlayabiliyor.

"Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by mask543 Yazıyı Oku
    Çok teşekkürler, yine hemen bizi aydınlattınız. Arabamı değiştirdiğim için döviz bazlı fonların bir kısmını satmıştım, şimdi yerine koymaya çalışıyorum. Böyle istisnai günlerde döviz fiyatını bilerek hareket etmek avantaj sağlayabiliyor.

"Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir."
    Estağfurullah, rica ederim.
    Yanlız yarım günlerde talimatları 11.30'dan önce vermek lazım , yoksa geç kalınıyor. Bilmeyen arkadaşlar varsa dikkat etsinler.
    Hatta geçen yıl 10.30'da verdiğim talimat kabul oldu ama bayram süresince nemalandırma olmadı, ppf almadı banka, para boşta beklemişti.
    O yüzden en iyisi 9-10 arası işi bitirmek.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yatırım Fonlarının malvarlığı, kurucu ve yöneticisinin malvarlığından ayrı olarak BIST'nin resmi Takas ve Saklama Bankası olan Takasbank güvencesi altında saklanmaktadır. Ayrıca SPK Kanunu uyarınca, fon malvarlığı rehin edilemez, teminat gösterilemez ve üçüncü kişiler tarafından haczedilemez.
    Yani fonun içinde yer alan hisse senetleri, tahvil ve bonolar TAKASBANK nezdinde, fonlar adına açılan hesaplarda, yabancı menkul kıymetler içtüzükte belirtilen uluslararası saklama kuruluşlarında saklanır.
    Müşteriye ait katılma belgeleri ise Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde müşteriye açılmış hesaplar altına kaydedilir.

Dayanak:
    --6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu
    --YATIRIM FONLARINA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ (III-52.1)'in 5. maddesi...

"Fonun malvarlığına ilişkin esaslar

MADDE 5 – (1) Fonun malvarlığı, kurucunun ve portföy saklayıcısının malvarlığından ayrıdır.

(2) Fon malvarlığının, fonun yönetim stratejisi doğrultusunda, fonun yatırım yapabileceği varlıklar konusunda yeterli bilgi ve sermaye piyasası alanında en az beş yıllık tecrübeye sahip portföy yöneticileri tarafından, yatırımcı lehine ve yatırımcının çıkarını gözetecek şekilde Kurulun portföy yöneticiliği hizmetine ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde yönetilmesi zorunludur.

(3) Fon portföyündeki varlıkların, Kurulun portföy saklama hizmetine ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde saklanması zorunludur.

(4) Fon malvarlığı, fon hesabına olması ve içtüzükte ve izahnamede hüküm bulunması şartıyla kredi almak, türev araç işlemleri, açığa satış işlemleri veya fon adına taraf olunan benzer nitelikteki işlemlerde bulunmak haricinde teminat gösterilemez ve rehnedilemez. Fon malvarlığı kurucunun ve portföy saklayıcısının yönetiminin veya denetiminin kamu kurumlarına devredilmesi halinde dahi başka bir amaçla tasarruf edilemez, kamu alacaklarının tahsili amacı da dahil olmak üzere haczedilemez, üzerine ihtiyati tedbir konulamaz ve iflas masasına dahil edilemez.

(5) Kurucunun üçüncü kişilere olan borçları ve yükümlülükleri ile fonların aynı üçüncü kişilerden olan alacakları birbirlerine karşı mahsup edilemez."
    teşekkürler. tüzüğü şimdi ben de buldum. hatta şu maddeden en geç 6 ay içinde paramızın geri ödeneceğini de anlıyoruz:

MADDE 28 – (1) Fon,aşağıdaki nedenlerle sona erer:
    a) Bilgilendirme dokümanlarında bir süre öngörülmüş ise bu sürenin sona ermesi,
    b) Fon süresizise kurucunun Kurulun uygun görüşünü aldıktan sonra altıay sonrası için feshi ihbar etmesi,
    c) Kurucunun faaliyet şartlarını kaybetmesi,
    ç) Kurucunun mali durumunun taahhütlerini karşılayamayacak kadar zayıflaması, iflas etmesi veya tasfiye edilmesi,
    d) Fonun kendi mali yükümlülüklerini karşılayamaz durumda olması ve benzer nedenlerle fonun devamının yatırımcıların yararına olmayacağının
    Kurulca tespit edilmiş olması.
    (2) Fon mal varlığı, içtüzük ve izahnamede yer alan ilkelere göre tasfiye edilir ve tasfiye bakiyesi katılma payı sahiplerine payları oranında
    dağıtılır. Tasfiye durumunda yalnızca katılma payı sahiplerine ödeme yapılabilir. Fesih ihbarından sonra yeni katılma payı ihraç edilemez. Tasfiye
    anından itibaren hiçbir katılma payı ihraç edilemez ve gerialınamaz.
    (3) Tasfiye işlemlerine ilişkin olarak, birinci fıkranın (b) bendinde yer alan altı aylık süre sonunda hala fona iade edilmemiş katılma paylarının
    bulunması halinde, katılma payı sahiplerinin satış talimatı beklenmeden pay satışları yapılarak elde edilen tutarlar kurucu ve katılma payı alım satımı
    yapan kuruluş nezdinde açılacak hesaplarda yatırımcılar adına ters repoda veya Kurulca uygun görülen diğer sermaye piyasası araçlarında
    nemalandırılır.

bu forumu seviyorum ya

ABV OSL artık portföyümde olmayacaksın...
    Bu zamana kadar ki getiriler için sağ ol.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Petrol düşüyor TGE'ciler dikkat etsin.

6. Osl yi bende gecen hafta sattim getirisi dustu.
     Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    ABV OSL artık portföyümde olmayacaksın...
    Bu zamana kadar ki getiriler için sağ ol.
    M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Osl yi bende gecen hafta sattim getirisi dustu.

M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Standart bir para piyasası aracı kadar getirmiyor.
    Yazıklar olsun yazıklar.
    Bir de risk taşıyoruz.
    PPZ veya EIL alacağım.

8. kasabanın şerifi ile kavga edilmez ! kasabadan sürülmek istemiyorsanız Şerifle iyi geçineceksiniz. Ya da kasaba değiştireceksiniz.

Sayfa 429/1002 İlkİlk ... 329379419427428429430431439479529929 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •