islamcı kesimden de son dönemde itirazlar var: "müslümanız ama neden yolsuzluk var, adaletsizlik var" minvalinde ifadeler.. haklı bir soru.. Hz Omer'in arkadaşıyla konuşurken devletin mumunu söndürüp çekmeceden çıkarttığı kendi mumunu yakması önemli bir hassasiyettir ama bu dönemde yok kalmadı, mesela diğer cumhurbaşkanlarına yetebilmiş 6 odalı yazlık bunlara yetmiyor 300 odalı yazlık saray yapıyorlar.. böyle çok örnek var, "itibardan tasarruf olmaz" diye sloganlaşan ilkesiz bir duruş bu..
dolayısıyla islamcıların "kendilerine atfettikleri" bazı ahlaki hasletlerini içselleştirip içselleştirmedikleri önemli bir nokta olarak sorgulanıyor.. son dönemde deizm ve seküler yaşam konusunda ne yapacaklarını şaşırdılar paniklediler, zira kendi cenahlarında önemli bir trend bu deizm ve seküler yönelim..zira bu kavramlar bir çok soruya daha rasyonel cevaplar sunuyorlar..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
[QUOTE=koçari;5446768]Ülkenin çıkmazı aşmazı, dilemması ceddiyle/kültürüyle barışık olmamasıdır, sanki bu millet bu topraklara cumhuriyetle beraber geldiği anlayışı, milli mücadelenin de küffara karşı değil osmanlıya karşı verildiği..
Koçari, doğru ulusal mücadele içeride saltanata dışarıda emperyalizme karşı verilmiştir. Başarı sağlandığı için ulusal egemenlik ve ulusal bağımsızlık elde edilmiştir.
Ve akabinde ümmetten ulusa, kuldan bireye geçiş sağlanmaya çalışılmıştır.
Neden Osmanlı'ya karşı verildi algısı filan deme Ulusal mücadele döneminde özellikle 1920 de çıkan iç ayaklanmalar incele. Kimler tarafından niçin çıkarılmış vs.
Demokrasiyi daha sanal aleme bile getiremedik
hoşça kalın.
"demokrasi bizim için bir tramvaydır, istediğimiz durağa gelince ineriz.."
bunu birisi söylemişti 20-25 yıl once, ama çıkaramadım.. belki sen biliyorsundur.. öğrenirsen buraya da yaz..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Evet anlaşamayız.
Bu yüzden bu topraklarda kimsede huzur yok.
Dini istediğin gibi anlarsan, demokrasiyi istediğin gibi değiştirirsen anlaşamayız.
Atatürk ve arkadaşları milletine devrimleriyle güzel bir yol açmasına rağmen başaramadık.
Bunun nedeni dini kullanan sağ iktidarların kapatilasit emperyalizme yandaş olmasıdır.
Bir tarım ve hayvancılık ülkesine yardım adı altında süttozu gelmiş kendisinde fazlalık ne varsa borçlandırarak bize satmıştır. Cumhuriyetin iğdiş edilmesi böyle başlamıştır benim için. Dolayısıyla komünizm öcüsü yaratılarak halkın ve işçi sınıfının yararına olan her şey yok edilmiştir. Şimdi demokrasi varsa eğer derhal halkın yararına olacak demokratik hakların verilmesi gerekir.
Fakat bu mümkün değil hele siyasi İslam gibi kapitalist empeyalizme teslim olmuş yönetimle mümkün değildir.
Tarih gelecekte olacaklara ışık tutar. Fakat Tarih geçmişte yaşananlar ve zamanın şartlarına ve sosyolojik yapısına göre değerlendirilmelidir benim için.
Bu ayrışmanın sonunda neler olacak merakla bekliyorum.
Saygılar
Yer İmleri