Sayfa 554/1004 İlkİlk ... 54454504544552553554555556564604654 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 4,425 - 4,432 arası.

Konu: Viop XXXIV

1. Ayıcıklarıma sormuşlar ekranın neden kıpkırmızı neden yeşil olsun ki demiş
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

2. Neye göre short açtı anlamadım göklerden gelen bir karar vardır demiş girmiş. Kontrolden çıktı ben denize gideyim elle kapatmamak için zor tutuyorum yoksa.
     Alıntı Originally Posted by Lambent Yazıyı Oku
    nosce...senın sıstem patates etti mılleti...
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by rebelyus Yazıyı Oku
    Ben migrostan umutluyum
    Dolarda vadelide bir satış baskısına var gibi.
    Dolar vadelide Alisa yöneldik sanki bu sefer.

4.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    tcell 0,39 kuruş temettü veriyormuş bugün...

hisse fiyatı kabaca 15 lira yani %3 bile değil...

%20 risksiz kazancın olduğu ülkede %3 neyi ifade eder...

temettü yatırımcısı diyorlar ya neyi ifade ediyor bu oran...

temettü var temettü var...

bu tür haberler insanları borsadan iyice soğutur...
    Akcay bey hesabınız yanlış, daha önce de demiştim. %20 reel faiz değil. Bu faiz oranından önümüzdeki 12 aylık enflasyon beklentisini çıkartmanız gerek. Eğer enflasyonun %25 bekliyorsanız bu mevduat ile eksi faiz aldığınız anlamına gelir. TCELL ise reel %3 veriyor. Sonuçta hisse senetleri, emtia ve emlak enflasyona karşı en iyi koruma aracıdır. Önümüzdeki dönem 12 aylık enflasyon olur da %30 olursa mevduat zarar yazar, ama hisse fiatı orta vadede muhakkak yakalar enflasyon endeksini

Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
    Akcay bey hesabınız yanlış, daha önce de demiştim. %20 reel faiz değil. Bu faiz oranından önümüzdeki 12 aylık enflasyon beklentisini çıkartmanız gerek. Eğer enflasyonun %25 bekliyorsanız bu mevduat ile eksi faiz aldığınız anlamına gelir. TCELL ise reel %3 veriyor. Sonuçta hisse senetleri, emtia ve emlak enflasyona karşı en iyi koruma aracıdır. Önümüzdeki dönem 12 aylık enflasyon olur da %30 olursa mevduat zarar yazar, ama hisse fiatı orta vadede muhakkak yakalar enflasyon endeksini
    reel nasıl %3 oluyor.. açıklarmısın ? temettü hisse fiyatından düşüyor..işleme öyle başlıyor..reel verdği bir şey yok.. "temettü verimi" kavramı var..temettü verimi için faiz benchmark alınıyor..olay bu..şu anda hisse 15 yerine 2 lira olsaydı bir şekilde, temettü verimi çok yüksek olacaktı..faizden çok kazandırıyor denilecekti..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

6.  Alıntı Originally Posted by rebelyus Yazıyı Oku
    Dolar vadelide Alisa yöneldik sanki bu sefer.
    Satış baskısı var...
    Tepki veremiyor....
    İnsanın canı da almak çekiyor hani...
    Alıncada yapıştırıyor tokatı...
    Vade sonu bu gün...
    Merkez efendinin shortları kapansın bakalım....
    Spotla vadeli arasında uçurum var...
    Makası uzak vadelerde çok açıyorlar...
    Yakın vade bile spotun altında...
    Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi içermez.Başkalarının fikirlerine göre yatırım yaparsanız zarar edebilirsiniz.

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    reel nasıl %3 oluyor.. açıklarmısın ? temettü hisse fiyatından düşüyor..işleme öyle başlıyor..reel verdği bir şey yok.. "temettü verimi" kavramı var..temettü verimi için faiz benchmark alınıyor..olay bu..şu anda hisse 15 yerine 2 lira olsaydı bir şekilde, temettü verimi çok yüksek olacaktı..faizden çok kazandırıyor denilecekti..
    Evet temettü verdiğinde düşüyor ama beklenti bir süre sonra fiyatın tekrar oraya gelmesidir. Şöyle düşünün ticari bir emlağı mevcut kiracısı ve kira kontratı ile devir alacaksınız. Emlak 1 Milyon kirası 10K TL olsun ve 3 ayda bir ödeniyor olsun kira ve 31 Temmuz kira ödeme tarihi olsun. Satan adam bugün (30 Temmuz) alırsan 1.030.000 isterim gelecek hafta alırsan 1M diyecektir basiretli tacir olarak. 30 Temmuz'da aldın emlağı, kira da hesabına yattı. Ertesi hafta aynı adama satacaksın adam senden 1.030.000'e değil 1M'a ger alır. 3 ay sonra 29 Ekim'de satayım dersen 1.030.000'e satarsın ama.

Temettüyü de böyle yorumlayın. Temettü veriminin benhmarkı faiz değil reel faiz + genel ülke risk primi şeklindedir

8.  Alıntı Originally Posted by metin68 Yazıyı Oku
    Ayıcıklarıma sormuşlar ekranın neden kıpkırmızı neden yeşil olsun ki demiş

Sayfa 554/1004 İlkİlk ... 54454504544552553554555556564604654 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •