Sayfa 26/1006 İlkİlk ... 1624252627283676126526 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 201 - 208 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

1.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Yurtdışında 30 yaşında ev alacak parası olan çok azdır. Mortgage ile 20-25 yıl ödeyerek ev sahibi oluyorlar. Tabi onlar ev ise bizimkiler ne? O da ayrı bir konu...
    Onların evleri ile bizimkilerin arasındaki fark 1 euro ile 1 tl arasındaki çarpan farkıdır.

Aynı farkı yiyecek/içecek, eğlence, kültür, çevre düzenlemesi gibi diğer yaşamsal faaliyetlere de uygulayabilirsiniz.

Biz 1 tl'lik yaşıyoruz, onlar 1 euro'luk. 1tl ile 1 euronun arasındaki kalite farkı çarpı 10.

2.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Yurtdışında 30 yaşında ev alacak parası olan çok azdır. Mortgage ile 20-25 yıl ödeyerek ev sahibi oluyorlar. Tabi onlar ev ise bizimkiler ne? O da ayrı bir konu...
    Florida taraflarında evler 100-120 bin dolar Türkiye’de küçük illerdeki apartman fiyatları zaten 800k-1m olmuş, neredeyse aynı fiyata gidip florida’dan ev alıyorsun. Yani Türkiye fırsat ülkesi olmaktan çıkmıştır. Yakında afgan suriye çöplüğüne dönecek ülke diye korkuyoruz. Bu yüzden yurt dışı mantıklı geliyor ve yurt dışında daha çok fırsatlar var

3.  Alıntı Originally Posted by HRS Yazıyı Oku
    Florida taraflarında evler 100-120 bin dolar Türkiye’de küçük illerdeki apartman fiyatları zaten 800k-1m olmuş, neredeyse aynı fiyata gidip florida’dan ev alıyorsun. Yani Türkiye fırsat ülkesi olmaktan çıkmıştır. Yakında afgan suriye çöplüğüne dönecek ülke diye korkuyoruz. Bu yüzden yurt dışı mantıklı geliyor ve yurt dışında daha çok fırsatlar var
    Yok be hocam, Florida'da nereye 120bindolara ev? Bir örnek aç da görelim zillow.com'dan.

Ben bayadır bakmıyorum ama alınabilir gibi duranlar 500bin dolardı. Condo denen Apartman daireleri bile 100bin dolar değil. 250-300'dü.

Hatta en son oralarda da fiyatlar patladı uçtu diye duydum (kereste fiyatları yüzünden) şimdi açıp bakmaya bile korkuyorum. (hayal kurardım bir aralar )

Burada da köpekbalığından şikayetçi kolpacı bir Amerikalı vardı. O da kayıp.

4. Diyelim evi aldın neyle geçinip yaşayacaksın ABD de aylık 2000 dolar lazım en az

5.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Diyelim evi aldın neyle geçinip yaşayacaksın ABD de aylık 2000 dolar lazım en az
    ABD'de yapacak iş çok... Benim elim ayağım tutmuyor diyorsanız orada da bu komunist hükümet sosyal yardım falan veriyor covid ayağına diye duydum.

ABD'nin global vergi olayına gıcık kapıyorum en çok. Onun dışında fena yer değil. İlk defa geçtiğimiz sene başvurdum greencard'a. Çıksa giderim arkama bakmadan. Bundan sonra her sene başvuracağım galiba.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Aynı filmi 100 kez gördük yorulduk artık
    Artik fiziki yorgunluk da degil, herkesde gonul yorgunlugu var...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Abd gecinmek zor 2000 dolar bi para degil orda.evleron vergisi 1000-2000 dolar senelik.hikaye bence.
    Para filan kazanamazsiniz.cok iyi meslek lazim.

8.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Abd gecinmek zor 2000 dolar bi para degil orda.evleron vergisi 1000-2000 dolar senelik.hikaye bence.
    Para filan kazanamazsiniz.cok iyi meslek lazim.
    ABD'de RV'de uyusam buradakinden daha huzurlu olacağımı düşünüyorum açıkçası. Bu tarz takılıp uzaktan çalışan çok adam var orada

Sayfa 26/1006 İlkİlk ... 1624252627283676126526 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •