Sayfa 473/1002 İlkİlk ... 373423463471472473474475483523573973 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 3,777 - 3,784 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Hocam sizin sinyal yanlış çıktı galiba...
    Belli olmaz bu iş.
    Milimetrik tutturan hiç görmedim.
    Ben akşamdan şuna bakarım:
    iShares MSCI Turkey ETF
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

2.  Alıntı Originally Posted by sturk16 Yazıyı Oku
    ( RPD ) RE-PIE PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN fonu alan oldu mu? yeni kurulmuş. radarıma takıldı.
    Forumdan bir arkadaş önermişti sağolsun (ismini hatırlayamadım,) iki hafta da yüzde altıya yakın kazandırdı . Son hisse dağılımına göre %7'ye yakın izmdc hissesi var. Bu hisse aşırı spekülatif bir hisse tavan tavan gideceği gibi taban taban da gidebilir. İnşallah ilki olur tabi 😃

3. Arkadaşlar dolar ile tefas üzerinden alabileceğim yatırım fonları nelerdir ve hangilerini tavsiye edersiniz ( nitelikli yat. değilim serbest fonlar hariç )

Başlığı inceledim bir cevap bulamadim

4.  Alıntı Originally Posted by ativan Yazıyı Oku
    Arkadaşlar dolar ile tefas üzerinden alabileceğim yatırım fonları nelerdir ve hangilerini tavsiye edersiniz ( nitelikli yat. değilim serbest fonlar hariç )

Başlığı inceledim bir cevap bulamadim
    Dolarla alacağınız fonu pörtföy şirketinden doğrudan alabilirsiniz.
    Örneğin IPV ve TDG'nin B tipini dolarla alabilirsiniz.

5. Merhaba, serbest fonlarda performans kesintisi oluyor, kesintiden sonra acaba mevduatın altında kalıyor mu acaba
     Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    3 Tane arbitraj fonları varmış: TCI, TTV, TZP (ben tefaş'ta 2 tane görmüştüm)

TZP alıma kapalıymış

TCI ve TTV için:
    -Minimum 1M TL'lik alış yapılabiliyormuş
    -Tacirlerde hesap açtırmak gerekiyormuş (başka kurumlardan alım-satım yapılamıyormuş)
    Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Altıncı dostlara faydalı olması dileğiyle

https://youtu.be/mqad9DRQzNo

7.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    3 Tane arbitraj fonları varmış: TCI, TTV, TZP (ben tefaş'ta 2 tane görmüştüm)

TZP alıma kapalıymış

TCI ve TTV için:
    -Minimum 1M TL'lik alış yapılabiliyormuş
    -Tacirlerde hesap açtırmak gerekiyormuş (başka kurumlardan alım-satım yapılamıyormuş)
    Tesekkurler yuji ustad. Arbitraj fonun mantigini , avantajini pek anlayamadim. 1m tl yi sirf mevduat ustu getiri elde edebilmek icin baglamak dogru mu acaba ? Ki TCI ve TTV 1m TL yatiran birisi gercek enflasyona - enag enflasyonuna karsi ezilmis olmuyor mu ?

Gerci gercek enflasyona karsi borsa, dolar , altin sepet yapsakta eziliyoruz. Gercek enflasyonu yenebilmek gercekten cok guc.

Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Forumdan bir arkadaş önermişti sağolsun (ismini hatırlayamadım,) iki hafta da yüzde altıya yakın kazandırdı . Son hisse dağılımına göre %7'ye yakın izmdc hissesi var. Bu hisse aşırı spekülatif bir hisse tavan tavan gideceği gibi taban taban da gidebilir. İnşallah ilki olur tabi ��
    Ben hatirliyorum ilk onurbey soylemisti. Acikca soyleyeyim o zaman ki tefas dagilimina gore bu getiri beni memnun etmez deyip vazgecmistim. Fakat 2 haftada harikalar yaratti fon. Bundan sonra boyle olamaz belki. Fonun miktari ve yatirimci sayisi arttikca performans da sarsinti oluyor. Fon yonetimi kendini arayanlara hesap vermek durumunda kalabiliyor. Ciddi miktarda eksi yazdigi gunlerde sikayetler artabiliyor. 30 kisinin baskisi altinda olmak var birde 1000 kisinin baskisi altinda olmak var diye dusunuyorum.

Soylede bir durum var her halukarda bazi fonlar parami benden daha iyi yonetiyor. Sahsen ben hangi hisseyi nereden alip nereden satacagimi bilmem. Bu islerden pek anlamam. Belki aldigim hisseyi 3 gun sonra satmam gerekli. Bazi AKTIF Fon yonetimlerinin piyasayi benden cok daha iyi okuduguna eminim. Her fon cok aktif olamiyor uymasi gereken kurallardan dolayi.

8. rpd nin bakireliğini bozmuşlar bugün:P ama üzülmeyin her genç fonun başına gelmek zorunda doğanın kanunu:P

Sayfa 473/1002 İlkİlk ... 373423463471472473474475483523573973 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •