Sayfa 63/84 İlkİlk ... 1353616263646573 ... SonSon
Arama sonucu : 666 madde; 497 - 504 arası.

Konu: Koçari'nin Günlüğü

Alıntı Originally Posted by MR&MRS Yazıyı Oku
    KOMTAN SELİMCAN boşa emiyor sen sattıktan sonra alınır deye
    YAW boş verin parayı Beyaz Atlım gelin iki çift laf edelim

SelimCAN'ın baldızı var mı uzaktan
    şöyle 38/44 yaş aralığında
    güzel olmalı yalnız.

https://yandex.com.tr/video/preview/...78411481817902
    Son düzenleme : koçari; 16-08-2021 saat: 21:01.

utanmayın
    tabana verin
    namınız yürüsün
    ....zler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by koçari Yazıyı Oku
    YAW boş verin parayı Beyaz Atlım gelin iki çift laf edelim

SelimCAN'ın baldızı var mı uzaktan
    şöyle 38/44 yaş aralığında
    güzel olmalı yalnız.
    Tabi tabii.

Canım abim. Bak şimdi asıl mesele şu:
    Senin bilançolarda gördüğün rakamlar daha önceki dönemde yaşanmışlıkları anlatıyor. Yani bizim gerçek hayatta gördüğümüz, rafta ürünlerin satılıp satılmadığına dair, ürünlerin tercih edilip edilmediğine dair öngörülerimiz daha yeni yeni gerçekleşiyor. Sizlerde yani temel analiz açısından bakanlar ise bunların 3 ay veya 6 ay sonra bilançolara yansımış haline bakıyor ve onun üzerinden yorum yapıyorsunuz. Oysa hayat dinamik sen dursan dahi devam ediyor. insanlar çalışıyor ya da çalışamıyor, fabrikalar üretiyor ama satamıyoru gecikmeli olarak görüyor ve hissedip ona göre yorumlar yapıyorsunuz. Şimdi bugüne bakarak gelecek 6 ay için öngörülerde bulunmak yani iyi gelecek bilançolar olacak ve onlar satın alınacak. Bu girizgah özelinde gelelim senin AYKARGO meselesine. Sana bir sözüm vardı unutmuş değilim.

Genel anlamda sektör çok sorunlu bir sektör. çalışanlar açısından düzgün bir iş-maaş skalası mevcut değil. Sektörde çalışan hemde uzun süreli çalışan elde tutmak zor. Bu da teknik olarak iş akışını yavaşlatan bir süreç. Mesela yeni yatırım yapılması gerekiyor. Araç alımı, işyeri standardizasyonu gibi. Firma bunu kendisi yapacak değil, ama bu işi yapmaya gönüllü insanların buna ayıracak yeterli bütçesi olmak zorunda. Öyleyse ikinci can alıcı soru geliyor. Bu yatırımı yapacak olan vatandaş yaptığı yatırımın geri dönüşünü (ROI) ne zaman alacak? Zor bir soru. Bunu şu anda sektörde iş yapan firmaların cirolarında öğrenmek daha mantıklı. Ayrıca sektörü etkileyecek bence önemli bir konu daha var. Önemli bir rakip hemde piyasaya büyük bir ölçüde hakim bir rakip TMSF eliyle satılacak. Satılacak bir rakip, yani elenecek bir rakip varken sektöre sıfırdan başlamak daha zor değil mi. Demem o ki yeni bir şirket kurmaktansa satılacak olan şirketi satın almak daha kolay ve daha pratik olmaz mı ?
    Buna benzer daha ilginç sorular var elbette. Ama asıl mesele fikir üretilmekte. Beyin jimnastiği yapmakta. Yani ortak akılla hareket etmekten yanayım. Bakalım başlık takipçisi abilerim neler düşünüyor
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

Alıntı Originally Posted by koçari Yazıyı Oku
    ip ucu

geçen seneki 6 aylık karı
    58 milyon
    bu sene ilk çeyrek
    78 milyon.
    Hay allah
    yanlış alıntı yapmışım doğrusu bu.
    başlığa ilk geldiğiniz günlerde alıp sattığımı yazmıştım abim.
    sabırlı olana hisse güzel
    2. çeyrekde güzel geldi
    ben gudy ciyim artık.

son ip ucu
    2. çeyrek dün geldi
    kar 123****milyon.

önüme çıkan yollardan
    hep engelli olanına giriyorum
    klimasan
    aksa

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Tabi tabii.

Canım abim. Bak şimdi asıl mesele şu:
    Senin bilançolarda gördüğün rakamlar daha önceki dönemde yaşanmışlıkları anlatıyor. Yani bizim gerçek hayatta gördüğümüz, rafta ürünlerin satılıp satılmadığına dair, ürünlerin tercih edilip edilmediğine dair öngörülerimiz daha yeni yeni gerçekleşiyor. Sizlerde yani temel analiz açısından bakanlar ise bunların 3 ay veya 6 ay sonra bilançolara yansımış haline bakıyor ve onun üzerinden yorum yapıyorsunuz. Oysa hayat dinamik sen dursan dahi devam ediyor. insanlar çalışıyor ya da çalışamıyor, fabrikalar üretiyor ama satamıyoru gecikmeli olarak görüyor ve hissedip ona göre yorumlar yapıyorsunuz. Şimdi bugüne bakarak gelecek 6 ay için öngörülerde bulunmak yani iyi gelecek bilançolar olacak ve onlar satın alınacak. Bu girizgah özelinde gelelim senin AYKARGO meselesine. Sana bir sözüm vardı unutmuş değilim.

Genel anlamda sektör çok sorunlu bir sektör. çalışanlar açısından düzgün bir iş-maaş skalası mevcut değil. Sektörde çalışan hemde uzun süreli çalışan elde tutmak zor. Bu da teknik olarak iş akışını yavaşlatan bir süreç. Mesela yeni yatırım yapılması gerekiyor. Araç alımı, işyeri standardizasyonu gibi. Firma bunu kendisi yapacak değil, ama bu işi yapmaya gönüllü insanların buna ayıracak yeterli bütçesi olmak zorunda. Öyleyse ikinci can alıcı soru geliyor. Bu yatırımı yapacak olan vatandaş yaptığı yatırımın geri dönüşünü (ROI) ne zaman alacak? Zor bir soru. Bunu şu anda sektörde iş yapan firmaların cirolarında öğrenmek daha mantıklı. Ayrıca sektörü etkileyecek bence önemli bir konu daha var. Önemli bir rakip hemde piyasaya büyük bir ölçüde hakim bir rakip TMSF eliyle satılacak. Satılacak bir rakip, yani elenecek bir rakip varken sektöre sıfırdan başlamak daha zor değil mi. Demem o ki yeni bir şirket kurmaktansa satılacak olan şirketi satın almak daha kolay ve daha pratik olmaz mı ?
    Buna benzer daha ilginç sorular var elbette. Ama asıl mesele fikir üretilmekte. Beyin jimnastiği yapmakta. Yani ortak akılla hareket etmekten yanayım. Bakalım başlık takipçisi abilerim neler düşünüyor
    para kazanmadığım sürece sen haklısın bal dudak abim
    alıp sattığımı yazdığım yada almadan yazdığım hisseler gittikçe de ben haklıyım.

7.  Alıntı Originally Posted by koçari Yazıyı Oku
    para kazanmadığım sürece sen haklısın bal dudak abim
    alıp sattığımı yazdığım yada almadan yazdığım hisseler gittikçe de ben haklıyım.
    Alsan emin ol gitmezlerdi dostum ta ki sen satiincaya kadar.

Selcuk gıda aldım 4.30 dan.inan çok komik miktarda
    Önce biraz gitti sonra aldığımın %20 altına kadar bastılar bende aldım aşağıya dogru.Epey dusurdum maliyeti. 5 AY didistimm . 1 kez tavan olmadı.
    4.80 5 tl den verdim. 2 gün sonra tavan oldu ve 3 tavan çekti.

Muhtemelen aracı kurumlarda adamları var. Yatırımcı profillerini biliyorlar. Senin de en fazla 1 ay dayanabildigini goruyorlardir.
    3 asgari ücret komisyon yatırdım al sata deedigine gore az değil kapitalin.
    Batar o para onlara.

Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir

SM-A107F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by THUNDERBOLT Yazıyı Oku
    Alsan emin ol gitmezlerdi dostum ta ki sen satiincaya kadar.

Selcuk gıda aldım 4.30 dan.inan çok komik miktarda
    ...

Ahh ahh sevgili hocam o SELGD var ya bir tarihlerde 0,25 kuruşlarda idi. Aldım .Aylarca durdum belkide. 0,30 kuruşu gördüm sattım ohh be kurtuldum dedim. vicdansız ondan sonra geri dönmedi bile.

O yüzden koçari abi senin sattığını almak uygun olur. Çünkü .......

sen hala tek aracı kurumla çalışıyorsun dimi?
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

Sayfa 63/84 İlkİlk ... 1353616263646573 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •