Sayfa 946/1004 İlkİlk ... 446846896936944945946947948956996 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 7,561 - 7,568 arası.

Konu: Viop XXXIV

1.  Alıntı Originally Posted by baba_baskan Yazıyı Oku
    bilmediğimiz bir şey var ama ne

cisim yaklaşsın artık
    Bir dudağı yerde,bir dudağı gökte...
    Bazen oğlak gibi,bazen kuzu gibi meliyor....
    Çocukkuğumuzda anlatırlardı HORTLAK hikayeleri..
    O zamanlar tv yoktu,insanların daha farklı bir yaşamı vardı...
    Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi içermez.Başkalarının fikirlerine göre yatırım yaparsanız zarar edebilirsiniz.

2. Aldığım hiseler nerde ise hiç kazanamadık nerde hata yaptık yine. Bu kadar sallayıp tutur peynir parası şükür. Ama bir dahaki sefere şinorkel ile gele biliriz.

3.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    sen hatırlar mısın bilmem, ama 90lı yıllarda faizler yüzde 70 ile yüzde 150 aralığında dalgalanırdı.. yani öyle kısa bi süreliğine falan değil, 1993-2002 ortalama tahvil faizi yüzde 120 idi

senin hesaba göre- faiz yüzde 120 iken, ideal f/k kaç olmalıydı yada 5 f/k uygun olur muydu ?
    Babam da ( bıraktı) k.peder de borsacı. 2 fk ile çok şirket alıp verdiklerini hatırlıyorum. Ben de 2008 de çok acemi idim borsa ile tanıştım, 2013 de ilgim arttı 2015 den beri benzer sistem uyguluyorum 2 - 4 fk arası bu dönemde bile çok şirket buldum aldım sattım. Şu anda da mevcut. 90 larda borsaya bakarsak da sürekli tl bazlı hem dolar hem borsa hem faizin yüksek olduğu değişik bir dönem.

Yani o dönem işlem yapıyor olsa idim %99 dolar bazlı bilanço, dolar bazlı satış değişimi, dolar bazlı fk ile işlem yapmaya çalışırdım değerleme yaparken de buna dikkat ederdim. Şimdi de ciddi ciddi düşünüyorum geçen seneki kredi faciası sonrası.

90 larda 5 - 7 yıllık kirasına ev alınıp satıldığını biliyorum.

Açıkçası 90 ların geri gelmesi sürpriz olmaz Türkiye özelinde.

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by EMEKDAR Yazıyı Oku
    Bir dudağı yerde,bir dudağı gökte...
    Bazen oğlak gibi,bazen kuzu gibi meliyor....
    Çocukkuğumuzda anlatırlardı HORTLAK hikayeleri..
    O zamanlar tv yoktu,insanların daha farklı bir yaşamı vardı...
    Şöyle bir hafta teknoloji gitse de kendimize gelsek.

5. Pala bugun kırılan trend çizgisine deydirdi aslında bunu yapacağını biliyordum geri dönüş çabası daima olur çok eksiğim çok. biliyorum ama yapamıyorum emtia dada böyle oldu .neyse 1563,75 15 kısa açtım.

6.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Çok güzel bir yorum, ancak şunu eklemem lazım ki %19 faiz olan yerde 5fk ucuz diyemeyiz.

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Mantıklı koşullar altında faizin düşmesinin borsaya yarayacağına hepimiz hemfikiriz. Fakat yukarıdaki hesaba katılamıyorum. Daha önce de konu açılmıştı, o zaman da demiştim. Ham faize değil reel faize bakmak gerek. Banka faizinin içinde ana para hakkı da var. Fakat şirketler karını hesaplarken yaptıkları yatırımın o yıla denk düşen amortismanını düşerek kâr hesaplarlar. Amortisman ana para hakkı gibidir. Diyelim ki, 100TL sermaye ile şirket açıp, para ile fabrika kurduk. İlk sene 40TL brüt kar yaptık, 20TL ilk yatırımın bu yıla denk gelen amortismanı düştük ve 20 TL kar açıkladık. Esasen biz 40TL kazandık, bankada nakit olarak 40TL var. Faize koysaydık 20TL alacaktık. Hangisi kârlı. Şirketin FK'sı 5 bu arada dikkat edin.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

7.  Alıntı Originally Posted by yemekci Yazıyı Oku
    Kişisel bakış olarak
    Adamlar piyasalara hakım
    hem borsa
    hem doviz
    Borsadaki bu satışları
    vede dovizdeki bu ara yükselişleri
    Piyasalarda stres yaratarak
    iyi fiyattan doviz bozma olarak görmekteyim.

ama fikrim bu diye tedbiride elden birakmiyorum
    sabah şhort pozlar la longlar eşit gibi idi
    şuan
    tekrardan longları artırdım
    şhortları azalttım

1534 altında kalıcı oluyorsa
    durum tam tersine dönecek
    Sabah düşüncelerim şuan için tutmuş gibi duruyor
    Bankalar ve ereğli topa henüz girmedi
    Henüz şhortları sıfırlamadım
    tedbirli olmaya devam

8. eee artık gösteri başlasın... çekirdeklerimiz de hazır