Sayfa 917/1002 İlkİlk ... 417817867907915916917918919927967 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 7,329 - 7,336 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Hepsi enflasyona rağmen faizleri sıfıra (hatta negatife) çekmişler ama Türkiye 19'un altına inince aman efendim ekonominin kurallarına ters. Yok ya
    Bir sekilde halkin parasini emerek borclarini azaltmak veya sabit tutmaya calisiyorlar.
    Eninde sonunda Lagard'in dünya bankasi sefiyken (2014 yiliydi sanirim) insanlarin sermayesinin %30-%50 gibi kadarina el koyulmasi gerektigini söyledigi gibi yapacaklar (sanirim Rogoff denen eknomist de böyle seyler söylüyor du) . En büyük sorunlari insanlarin yastik alti sermaye tutabilmeleri (altin, sanat ürünleri vs.) ve henüz nakit paranin gecerli olmasi.
    AB komisyonu yeni bir tasari verdi. Iceriginde ise kayit altinda olmayan sanat ürünleri, degerli tas, altin vs. gibi degerlerin de kayit altina alinabilmesi.
    Parayi dijitallestirdikleri anda Cin'de dahil olursa, ki olur, aninda halklarin sermayesine el koyacaklar.
    Benim beklentim bu yönde

2.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    hatta alacaklı ölür filen. üff ww3 çıksın. dış borç sıfırlandı deriz...

espiris bir tarafa.
    kamu bu risk yüklenme olayının az suyunu çıkarmaya başladı.
    gelecek aya çıkmayacak adamın bankadan 20 yıllık kredi çekmesi gibi.
    hoş değil...

götüren tayfanın derdini az buçuk tahmin edebiliyorumda.
    daralan musluk durunca.
    6 çocuklu, aç göçmen babanın neler yapabileceğini,
    merso filolu, sosyetik site ahalisi anladığında, iş işten gemiş olur.

nasibi birbirimizi yemek olasında

yoo ucundan filen dokundurmadım...
    gayet ortasından, kol gibi geçirdim..

göçmen politikası filen de değil.
    fiilen demografik yapı değişimi.

afgan tayfasında doğum oranı 6+
    suriyelilerde 4+
    türklerde 1.76(2020 tuik)
    15-20 yıla toz pembe olsa biile herşey.
    geri dönüşümsüz anadolu türkleri defteri fiilen kapandı.

muhalefet başa geçince!(diş perisi asayı verirse, ay gülerse filen)
    4-5 milyonu bulur, 8+ yavrulamış şekilde.
    bol bol twit atsınlar, youtube programı yapsınlar.

asimile olmayan, asimile eder..

ekim vade sonu uğrarım tekrar...
    herkese tekrar selamlar saygılar.
    Kolay Gelsin Zafer Bey , selamlar.

3. Varlık vergisi gibi bir uygulama olabilir. Bununda hesaplaması zor. Varlığın yarattığı nakit üzerinden zaten vergi alınıyor, siz gidip fahiş fiyatlamar yapıp, aynı mülkten kira gelir vergisi+ servet vergisi alırsanız, ortalık karışır

4.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Bir sekilde halkin parasini emerek borclarini azaltmak veya sabit tutmaya calisiyorlar.
    Eninde sonunda Lagard'in dünya bankasi sefiyken (2014 yiliydi sanirim) insanlarin sermayesinin %30-%50 gibi kadarina el koyulmasi gerektigini söyledigi gibi yapacaklar (sanirim Rogoff denen eknomist de böyle seyler söylüyor du) . En büyük sorunlari insanlarin yastik alti sermaye tutabilmeleri (altin, sanat ürünleri vs.) ve henüz nakit paranin gecerli olmasi.
    AB komisyonu yeni bir tasari verdi. Iceriginde ise kayit altinda olmayan sanat ürünleri, degerli tas, altin vs. gibi degerlerin de kayit altina alinabilmesi.
    Parayi dijitallestirdikleri anda Cin'de dahil olursa, ki olur, aninda halklarin sermayesine el koyacaklar.
    Benim beklentim bu yönde
    Analiziniz benim okuduklarımla, gördüklerimle örtüşüyor.

Ne kadar çok insan sistem dışında para/altın tutuyorsa bunlar o kadar çok para basmak zorunda kalıyorlar ve sistem tehlikeye giriyor.

Fiziki nakitten nefret ediyorlar, aynı şekilde altından da. Altından o kadar çok nefret ediyorlar ki bana göre bitcoin gibi ne idüğü belirsiz şeyleri de altın alternatifi gibi yutturmaya çalışıyorlar.

5. Daha önce yazmıştım Amerika'da öyle cins şirketler türedi ki, tek varlık sebepleri alabildikleri ucuz borç. Yani faizler 0'ın az üzerinde olsa bu şirketler hiç kurulamayacaktılar bile.

Peter Schiff zombi ekonomi diyor buna. Aynı şekilde faizlerin hiç art(a)mayacağını da bekliyor.

6. Dümbük diye bana yazdın sandım, eyvallah yazmamışsın. Hala Rıza Nur'a çıkar diyorsun, yazdım bir daha oku.Rıza Nur, kaçıyordu demiş. Sarhoş başka, içkili başka. Atatürk içki içmiyordu, hiç kullanmadı diye yaz ve savun o zaman.

Yani kışkırttım ve kışkırtırım diyorsun. Senin yaptığın, bu kadar olmasa da şöyle bir şey:

Bunu 6 sene belirli bir düzeyde yazıştığın birine yapıyorsun. Bunu yapman için kin ve nefret biriktirmiş olman lazım. Ben sana karşı, şu an bile kin ve nefret duymuyorum. Abi ciddi soruyorum, bu derece nefret edilecek ne yaptım?
    @erefefik

7. Post

Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
    BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII

8.  Alıntı Originally Posted by 3520 Yazıyı Oku
    Zombi ekonomiye bir örnek daha.

O havaalanaı üzerinde kurulu olduğu arazi kadar eder.

Hatta havaalanını yıkmak da maliyetli olacağı için daha bile az eder.

Sayfa 917/1002 İlkİlk ... 417817867907915916917918919927967 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •