1700 üstü
1500 altı
Arasında bir yerde
adama demezler mı 70 yıldır mıllete nıye yedırıyonuz....0na gelene kadar sıgarada haram.....bu daha cok kısıyı ılgılendırır....ama mıllet devam...
147 gecılmezse .....ay sonu 136 beklerım.......takıp edelım.........
Bu ayrıntıdır.Bu işi araştırmıştım.Hanefi fıkhı böyle ama mesela en fazla tabiyeti( dünyada tabiyet sayısı) olan ŞAFİİ mez. denizden çıkan her şey yenilir DERLER
Mezheplerin PEYGAMBERDEN 200 sene sonra çıktığı ve bu konuda ittifak olmadıklarından bu konu ayrıntıdır...sonuçta bir görüş açısından hiç bir problem yok.
Diyanet bu farklı görüşleri de ifade ederek bir fetva vermeli. Hanefi fıkhında devlet erkanına daha uyumlu olduğundan
OSMANLI bunu devlet mezbebi olarak kabul etmiştir.Daha doğrusu devletçe kontrolu mümkün..bireysellikten ziyade toplu-devlet nizamı vardır..(ÇOK UZUN VE AYRINTILIDIR).
Diyanette bir konuda diğer farklı ağırlıklı görüşleri özellikle ifade etmiyor.
Özellikle bu sıralar tvlerde hanefi-maturidi gibi bir eksen özellikle korunmaya çalışılıyor.Bu islamın esnekliğinden faydalanmayı mahrum bırakır.
Ben şahsen bu denilen besinleri yemedim (damak tadından olsa gerek) ama kendimce bir mahsur görmem.
mesela diyanet tüm dini görüşlerin ittifak ettiği: HARAM YEMEK,İSRAF,RÜŞVET,YOLSUZLUK,YOKSULU GÖZETMEMEK GİBİ OLAYLARDA KEŞKE DAHA GÜR SESLE FETVA YAYIMLASA.
·
43sn
*BULLARD: EKONOMİ BÜYÜYOR VE DAHA FAZLA TEŞVİĞE GEREK BULUNMUYOR
1-2 ay sonra ayağınızı denk alın![]()
çok kafa yoracak bir mevzu değil.
şafiilik mısır, gazze gibi kıyı kentlerinde ortaya çıktığı için tüm deniz ürünleri caizdir.
hanefilik bağdat, kufe gibi karasal yerlerde ortaya çıkmıştır. gündelik hayatta pek pratik değildi denizcilik vs.
e bizimkiler niye şimdi hatırladı?
gündem değişsin, ekonomi konuşulmasın vs vs.
audentes Fortuna iuvat
Bloomberg HT
@BloombergHT
·
2d
Fed/George: Varlık alımını azaltmanın zamanı
Pddd 0,50 altındaki xu30 kağıtları için hiçbirsey önemli değildir her hareket keriz silkelemedir
Testo batusai
Yer İmleri