Arama sonucu : 8045 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by umtt Yazıyı Oku
    1986’da BİST-100 endeksi 1 civarı görünüyor. Her sene %40 getiri vermiş olsaydı (1,4)^35 formülü ile şu an BİST-100 endeksi 130.161 olmalıydı. Ama sadece 1450 seviyesinde. Arkadaşımız bileşik faiz yerine basit faiz ile hesap yapmış. 90 kat sapma yaşamış. 35 yıllık ortalama yıllık getiri yaklaşık %23 çıkıyor.
    Kıymetli kardeşim, borsa zaten Cuma günü 145823'ten kapadı. Bu borsadan 2 sıfır silindi unutmayalım.
    (Dip Not 1986 yılında borsa 100 puan ile başladı. daha sonra 2 sıfır silince 1 puan olarak hesaplandı. bu yıl tekrar 2 sıfır silinince 0.01 puan olmuş oldu.)
    O yüzden hesaplamaları yuvarlayarak yazıyorum, küsuratlarla kafa karıştırmaya gerek yok.

2.  Alıntı Originally Posted by seref9 Yazıyı Oku
    Kıymetli kardeşim, borsa zaten Cuma günü 145823'ten kapadı. Bu borsadan 2 sıfır silindi unutmayalım.
    (Dip Not 1986 yılında borsa 100 puan ile başladı. daha sonra 2 sıfır silince 1 puan olarak hesaplandı. bu yıl tekrar 2 sıfır silinince 0.01 puan olmuş oldu.)
    O yüzden hesaplamaları yuvarlayarak yazıyorum, küsuratlarla kafa karıştırmaya gerek yok.
    Investing verilerinde sıfır atılmış haline göre normalize olarak 1 de görünüyor. 0.5 de görünüyor biraz datayı kaydırınca. Sanırım veriler çok sağlıklı değil. 10 yıllık bakarsak 2011’de 700 seviyesinde (sıfır atılmamış 70000) yıllık %40 getirse şu an 20.000 (sıfır atılmış hali) seviyelerinde olması gerekiyordu. Ortalama %40 getirisi olan sanmıyorum ki dünya üzerinde herhangi bir enstrüman olsun.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by seref9 Yazıyı Oku
    1988 yilinin sicak bir temmuz gunu ben ilk defa girdigimde 800-1000 arasinda bir yerde idi.
    Sonra 2 defa ikiser sifir atildi.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •