Sayfa 930/1002 İlkİlk ... 430830880920928929930931932940980 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 7,433 - 7,440 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Abd afganistana total 100 milyar dan cok harcadi olmadi genede
    Olmadı mı? Adamlar resmen tüm planlarını tıkır tıkır işletiyor orta doğuda. Nerdeyse tüm ortadoğu ülkelerinde bir şekilde bir kaos söz konusu. Bizde ki mülteciler, afganlar bile bu abd planının bir parçası.
    100 yıl sonra bu bölgede israil ve birkaç şanslı ülke kalırsa kalır. Diğerlerinin tamamı iç savaş vs derken nufuslarını kaybedecek.

2.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Abd afganistana total 100 milyar dan cok harcadi olmadi genede
    Sadece askerlerinin eğitimi ve teçhizatı için 83 milyar dolar harcamıştı, bu rakam 2019un rakamı.

Bu güne kadar sadece Afganistan için 2 trilyon dolar harcadığı söyleniyor.

Senin bunu bilmemen munkun değil. Bunu bana yazdırıp, dolarcilari kiskirttiracaksin değil mi?

Abi insanları fazla da rahatsız etmemek icap eder.

Dolar dediğin nedir be Ya? Trilyon drilyon saçılan bir şey.
    @erefefik

3.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    O isler paraya bakar
    Bizede en son imf
    Acidi herhal
    Alti nokta dort milyar dolar atesledi
    Abi o para borç değil. Harçlık gibi düşün. Geri odemeyecez onu ama pandemi için verilmiş yani.
    @erefefik

4.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Olmadı mı? Adamlar resmen tüm planlarını tıkır tıkır işletiyor orta doğuda. Nerdeyse tüm ortadoğu ülkelerinde bir şekilde bir kaos söz konusu. Bizde ki mülteciler, afganlar bile bu abd planının bir parçası.
    100 yıl sonra bu bölgede israil ve birkaç şanslı ülke kalırsa kalır. Diğerlerinin tamamı iç savaş vs derken nufuslarını kaybedecek.
    Tam %100 katıldığım bir yazı derken son cumledeki 100 yıla katılamadım.

Abi 100 yıl zaman olsa 2 yıldır pandemi olmazdı. Ben mesela yakın bir zamanda öleceğimi biliyorum.
    Emekli olup da hiç bir sağlık sorunu olmadan evinde oturmak bile ölüm sebebidir bu dünyada.

Epey zamandır diğer tarafa hazırlık yapıyorum.
    @erefefik

5. Ote taraf onemli abi

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Bir grafik daha iyi olurdu, mümkünse dalga uzatma hedefleriyle beraber, korkarım ben yine anlayamadım..
    Sn Achiles,
    Tüm sayımları (2 tanesi sizin dün akşam verdikleriniz: kırmızı ve siyah etiketliler, 2 tanesi benim takip ettiklerim: mavi ve turuncu etiketliler) tek bir grafikte toplamaya çalıştım. Her ne kadar mavi sayımı takip etsem de bir yandan da turuncu sayımı göz önünde tutuyorum. Dün akşamdan beri de sizin sayımları da göz önünde tutacağım çünkü tek isteğim 2020 Şubatında olan pandemi çöküşüne benzer bir çöküşü bu kez kaçırmamak.

Bu sayımların dışında diğer bir sıkıntı ise, içsel sayımları gösteren bu grafiklerde 2020 Şubat zirvesinin ve 2020 Mart dibinin ne olarak etiketleneceği. İki farklı düşünce var ki zaten etiketlemeleri yaparken beni en çok zorlayan kısım da buradan kaynaklanıyor.

1. düşünce: 2020 Şubat zirvesinin o güne kadar olan tüm döngünün zirvesi, yeni büyük döngünün 1. dalga tepesi, 2020 Mart dibinin de yeni büyük döngünün 2. dalga dibi olduğu ve içinde bulunduğumuz dalganın da 3.1 dalgası olduğu şeklindeki düşünce. Bu düşünce doğru ise 3.2 dalga dibi (yani beklenen çöküş!) beklendiği gibi çok aşağıya inmeden sonlanabilir.
    2. düşünce: 2020 Şubat zirvesinin yaşanan döngünün 3. dalga tepesi olduğu, 2020 Mart dibinin 4. dalga dibi olduğu ve şu anda 5. dalga içinde olduğumuz şeklindeki düşünce. Bu düşünce doğru ise 5. dalga zirvesi yeni büyük döngünün 1. dalga tepesi olacağı için 2. dalga dibinin (yani beklenen çöküş!) önceki seçeneğe göre daha aşağıda sonlanabilir.
    Bu iki düşünce arasında sürekli gidip geldiğim için etiketlerde bazen karışıklık olabiliyor.

Bir örnekle açıklarsam, mavi sayıma göre:
    1. düşünceye göre 3.1.3.3.3 dalgası içindeyiz ve bu dalganın tepesini bulmaya çalışıyoruz.
    2. düşünceye göre 5.3.3.3 dalgası içindeyiz ve bu dalganın tepesini bulmaya çalışıyoruz.

Umarım grafik görünüyordur çünkü bazı resim yükleme sitelerinden yapılan yüklemeleri bazı arkadaşlar açamıyor. Bu site bugüne kadar sorun çıkarmadı, umarım bundan sonra da çıkarmaz.

Son olarak mavi 3.3 dalgasından sonraki dalgaların iç dalgaları çizimde gösterilmemiştir (tembellik ettim )

Son düzenleme : JAS; 28-08-2021 saat: 17:26.

7. economy for dummies®
    @DummiesEconomy
    BaFin yani Almanya'nın BDDK'sı, Varlık Fonuna devredilen Ziraat Bankasının Almanya'daki iştiraki Ziraat Bank AG'ye; mevduat toplama ve faiz kısıtı, büyük montanlı plasman yasağı, öz sermaye attırma kararı ve para cezası verdi. Karar KWG 25a (1) kapsamında ve kesin...
    @erefefik

8. Sohbet
    SULTAN TARLACI
    @TarlaciSultan
    Covid-2019 pandemisi, uygarlığımızın tarihinde olağanüstü bir olaydır. Milyarlarca insan daha önce hiç evlerinde kısıtlanmamıştı. Dünyadaki yaşam, bir kez ortaya çıktıktan sonra, en az beş büyük yok oluştan sağ çıkmasına rağmen, hiçbir zaman tamamen ortadan kalkmadı.
    Kendini soyutlamak ezoterik yansımaya elverişlidir ve Gaia hakkında derin düşüncelere dalmaya başladık. Bu küçük (veya büyük) bir mucize değil mi?
    Gaia hipotezi, Doğa'nın merhametinin ne bir tesadüf ne de iyiliksever bir tanrının işi olmadığını, bunun yerine organizmalar ve çevreleri arasındaki etkileşimlerin kaçınılmaz sonucu olduğunu öne sürer.
    Şiirsel anlamda, Dünya, ekosistemi ile birçok görünmez geri bildirimin yardımıyla kendini uyumlu hale getiren devasa bir organizmadır.
    Gaia'nın istikrarsızlaştırılmasını durdursak iyi olur, çünkü aksi takdirde ya bu pervasız girişimde başarılı oluruz ve ekosistemi ve kendi varlığımızı yok ederiz ya da...
    Gaia kötü niyetli karakterimizi tanır ve görünmez geri bildirimler istikrarsızlaştırıcı bir unsur olarak bizi ortadan kaldırır. Ancak, Gaia ile uyum sağlamak için bu görünmez geri bildirimlere ilişkin anlayışımızı geliştirmeliyiz.
    İlk bakışta (ve ikinci bakışta da) pandemiler ve güneş aktivitesi arasında hiçbir bağlantı olamaz. İlginç bir şekilde, önceki iki Corona virüsü salgını, şiddetli akut solunum sendromu SARS-CoV ve MERS-CoV, güneş lekesi döngüsü çift zirvelerde meydana geldi
    @erefefik

Sayfa 930/1002 İlkİlk ... 430830880920928929930931932940980 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •