Sayfa 189/1312 İlkİlk ... 891391791871881891901911992392896891189 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,505 - 1,512 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Yasadışı Suriyeli afgan göçüyle, eli yüzü düzgün semtlerde fahiş artan kiralar arasında bağlantı kuramıyorum. Maliyet / enflasyon fark etmeksizin bir fırsatçılık var bence.

1. Afgan gelir, gecekondulu şmahallelerde ev tutmaya başlar,
    2. Bu mahallede oturan vatandaşlar bütçeleri zorlayarak orta kesim mahallelere yerleşmeye başlar
    3. Ortalama mahalledeki pelinsular ise erenköyde fenerbahçede kiraları patlatır.

Bu zincirleme reaksiyon benim aklıma yatmıyor, neyi kaçırıyor olabilirim?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    bu zincir var ama ana etken ama başka konularda var.

benim biraderin binayı yıktılar benzer şekilde yakın sokaklarda yıkılmış bekleyen binalar var (Güngören) benim biraderin inşaatı bir seneyi geçti başlamadı benzer şekilde en az 20 bina biliyorum etrafta hiç biri başlamadı.

niye mutahit atıyorum 200k ya anlaştı ama maliyetler üstüne 40% yedi ve inşaat yapılmıyor, yeni bina olmadığı için eski binadan da kiracılar kesinlikle çıkmıyor.

mülteci göçü olsun iş amaçlı iç göç olsun kesintisiz devam ama bina üretimi sıfıra yakın.

olan stoklar ya kol gibi aidatlı siteler ya da esenyurt tadında türk bulmanın mucize olduğu topraklar.

birkaç ay öncesine kadar hadımköy de oturuyordum en yakın apartman tarzı yerleşim 2 km ötede orası bile kara borsa şu an.

ana sebebi ulaşım sıkıntı olduğu için mülteci barınamıyor.

2.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku

benim biraderin binayı yıktılar benzer şekilde yakın sokaklarda yıkılmış bekleyen binalar var (Güngören) benim biraderin inşaatı bir seneyi geçti başlamadı benzer şekilde en az 20 bina biliyorum etrafta hiç biri başlamadı.

niye mutahit atıyorum 200k ya anlaştı ama maliyetler üstüne 40% yedi ve inşaat yapılmıyor, yeni bina olmadığı için eski binadan da kiracılar kesinlikle çıkmıyor.

mülteci göçü olsun iş amaçlı iç göç olsun kesintisiz devam ama bina üretimi sıfıra yakın.

olan stoklar ya kol gibi aidatlı siteler ya da esenyurt tadında türk bulmanın mucize olduğu topraklar.

birkaç ay öncesine kadar hadımköy de oturuyordum en yakın apartman tarzı yerleşim 2 km ötede orası bile kara borsa şu an.

Bu Güngören'de baya büyükmüş bu yıkım yapım problemi. Birkaç hafta önce bir arkadaş anlatıyordu. Ayrıntıları tam hatırlayamıyorum ama zannedersem orada bir bölgedeki evleri yıkmak istiyorlar ama yıkımı başlatacak firma ev sahipleri ile anlaşma yapmıyormuş. Yani bölge yıkılacak dönüşüme girecek, sonrası Allah kerim. Ne ne zaman tamamlanacağı, ne kimin ne alacağı belli. O yüzden millet çok sinirliymiş o tarafta.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku

Bizim ev de Güngören'deydi, 2 sene olacak yıkıldığı halen daha anlaşma filan yok. 11 blok 220 dairelik site tamamen kiraya çıktı (Başka evi olanlar hariç tabiki)

Bizim siteden 5-6 ay sonra bizim sitenin bitişiğinde 4 blok 356 daireli siteyi de yıktılar, onlar da kiraya...

Bunun dışında Tozkoparan denen bölgeki kentsel dönüşüm olayları günlerce televizyonlara konu oldu, oraları da yıkıyorlar.

Maalesef Güngören Belediyesi ekonominin nispeten iyi olduğu, Suriyeli göçünün henüz az olduğu dönemlerde yıllardır kentsel dönüşüme girmesi gereken evleri yıkıp yenilerini yaptırtmaya izin vermedi. Bunun yerine yandaşların boş arazilerini kentsel dönüşüm fırsatlarından yararlandırarak yeni binalar diktiler. 2019 Eylülündeki 5 civarı depremden sonra ise iş ciddiye bindi evler tek tek yıkılıyor ve yıkılacak...

En kötüsü de anlaşma konusunda hiç umut yok benim görebildiğim kadarıyla...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. Oo olayı yeni öğrenen bir benim herhalde.

5. malda yalan mülkte yalan, birazda sen oyalan yazan apartmanlar görüyorum. Bu hacı amcalara - yaşınız ilerlemiş, çocuklar hayırlı mı bari. Bu malın hakkını verebilecekler mi - dediğimde başlıyorlar uzun uzun yakınmaya. Tam da bu amcaların ilacı dul kadınlar devreye giriyor ve hayatları boyu çalışmaktan yapamadıkları - belki de hiç bilmedikleri, tatmadıkları - dokunuşları, tatlı tatlı konuşmaları görünce mal da mülk te gerçekten yalan oluveriyor.

Akıl sağlığı çok önemlidir......

6. madem burası emlak topiği bir şey danışayım istedim size arkadaşlar...rahmetli kayınpederden miras 2 yazlık kaldı kuşadsında..hanım 3 kardeş ...birini biz birer ay dönüşümlü kullanıyoruz..digerini de atıl vaziyette duruyordu..pandemi etkisi ile müstakil evlere talep artınca fiyalarda uçtu tabii ki..şimdi bizimkiler diyorki satalım fırsat bu fırsat diye...bende diyorum ki bu pandemiden dolayı şehir içindeki ve şehre yakın yerlerde ki müstakil evler pandemiden dolayı arttı...yazlıkların fiyatları bundan sonra şehirdekilere göre daha fazla artar..turistin olmadıgı bu sene bile insanlar otel parası vermekte zorlanıyor..dolar arttıkça otel fiyatları da artacaktır hele ki önümüz deki sezon turistte gelirse otel fiyatları uçacak..o yüzden kiralık yazlıklara talep çok olacaktır..ayrıca şehirde aldıgınız gayrimenkulu kirya verdiginiz zaman mecburen kira gelir beyannamesi veriyorsunz..çünkü kiracı ikametini oraya taşıyor ..haliyle düşükte olsa bir kira göstermek zorundasınız ..ve dolayısı ile kira gelir beyannamesi vermek zorundasınız ..yazlıkta böyle birşey yok ..kiraya verseniz bile kendim kullanıyorum diyerek kira gelir beyanname vermek zorunda degilsin ..kiracı enflasyon oranı hatta daha az artış yaparken yazlıkta tam tersi rayiç kira neyse o paralara kiraya veriyorsun.. vsvs böyl avantajları var...ben kiraya vermekten yanayım...gel gelelim digerleri pandemi nedeni ile arttı bu fiyatlar ..geri gelir diyorlar..bir de sizin fikriniz sorayım dedim..yazlıklardan biri denize sıfır sayılır sadece önünde sitenin yeşil alanı var... bu sezon aylık 35 bin tl den kira getirdi emsaller...digeride dnize 100 metre mesafe ve emsalleri aylık 22,50 kira getirdi aynı site de...birine 2,50 milyon digerine 1,5-1,60 istiyorlar..bende bu kira getirilerinde izmirde aynı fiyatlara mülk alamayız satmayalım diyorum...siz olsanız ne yaparsınız

7.  Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    madem burası emlak topiği bir şey danışayım istedim size arkadaşlar...rahmetli kayınpederden miras 2 yazlık kaldı kuşadsında..hanım 3 kardeş ...birini biz birer ay dönüşümlü kullanıyoruz..digerini de atıl vaziyette duruyordu..pandemi etkisi ile müstakil evlere talep artınca fiyalarda uçtu tabii ki..şimdi bizimkiler diyorki satalım fırsat bu fırsat diye...bende diyorum ki bu pandemiden dolayı şehir içindeki ve şehre yakın yerlerde ki müstakil evler pandemiden dolayı arttı...yazlıkların fiyatları bundan sonra şehirdekilere göre daha fazla artar..turistin olmadıgı bu sene bile insanlar otel parası vermekte zorlanıyor..dolar arttıkça otel fiyatları da artacaktır hele ki önümüz deki sezon turistte gelirse otel fiyatları uçacak..o yüzden kiralık yazlıklara talep çok olacaktır..ayrıca şehirde aldıgınız gayrimenkulu kirya verdiginiz zaman mecburen kira gelir beyannamesi veriyorsunz..çünkü kiracı ikametini oraya taşıyor ..haliyle düşükte olsa bir kira göstermek zorundasınız ..ve dolayısı ile kira gelir beyannamesi vermek zorundasınız ..yazlıkta böyle birşey yok ..kiraya verseniz bile kendim kullanıyorum diyerek kira gelir beyanname vermek zorunda degilsin ..kiracı enflasyon oranı hatta daha az artış yaparken yazlıkta tam tersi rayiç kira neyse o paralara kiraya veriyorsun.. vsvs böyl avantajları var...ben kiraya vermekten yanayım...gel gelelim digerleri pandemi nedeni ile arttı bu fiyatlar ..geri gelir diyorlar..bir de sizin fikriniz sorayım dedim..yazlıklardan biri denize sıfır sayılır sadece önünde sitenin yeşil alanı var... bu sezon aylık 35 bin tl den kira getirdi emsaller...digeride dnize 100 metre mesafe ve emsalleri aylık 22,50 kira getirdi aynı site de...birine 2,50 milyon digerine 1,5-1,60 istiyorlar..bende bu kira getirilerinde izmirde aynı fiyatlara mülk alamayız satmayalım diyorum...siz olsanız ne yaparsınız
    Ortak malın çilesi çok olur. Kendi müstakil yapınız olsa düşünceniz çok doğru fakat mülk için birbirini vuran insanların olduğu yerde hiç ummadığınız olayların yaşanmaması ve kafanızın daha rahat olması için bölüşüp kendi yatırımınızı kendinizin yapması daha mantıklı.

8.  Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    madem burası emlak topiği bir şey danışayım istedim size arkadaşlar...rahmetli kayınpederden miras 2 yazlık kaldı kuşadsında..hanım 3 kardeş ...birini biz birer ay dönüşümlü kullanıyoruz..digerini de atıl vaziyette duruyordu..pandemi etkisi ile müstakil evlere talep artınca fiyalarda uçtu tabii ki..şimdi bizimkiler diyorki satalım fırsat bu fırsat diye...bende diyorum ki bu pandemiden dolayı şehir içindeki ve şehre yakın yerlerde ki müstakil evler pandemiden dolayı arttı...yazlıkların fiyatları bundan sonra şehirdekilere göre daha fazla artar..turistin olmadıgı bu sene bile insanlar otel parası vermekte zorlanıyor..dolar arttıkça otel fiyatları da artacaktır hele ki önümüz deki sezon turistte gelirse otel fiyatları uçacak..o yüzden kiralık yazlıklara talep çok olacaktır..ayrıca şehirde aldıgınız gayrimenkulu kirya verdiginiz zaman mecburen kira gelir beyannamesi veriyorsunz..çünkü kiracı ikametini oraya taşıyor ..haliyle düşükte olsa bir kira göstermek zorundasınız ..ve dolayısı ile kira gelir beyannamesi vermek zorundasınız ..yazlıkta böyle birşey yok ..kiraya verseniz bile kendim kullanıyorum diyerek kira gelir beyanname vermek zorunda degilsin ..kiracı enflasyon oranı hatta daha az artış yaparken yazlıkta tam tersi rayiç kira neyse o paralara kiraya veriyorsun.. vsvs böyl avantajları var...ben kiraya vermekten yanayım...gel gelelim digerleri pandemi nedeni ile arttı bu fiyatlar ..geri gelir diyorlar..bir de sizin fikriniz sorayım dedim..yazlıklardan biri denize sıfır sayılır sadece önünde sitenin yeşil alanı var... bu sezon aylık 35 bin tl den kira getirdi emsaller...digeride dnize 100 metre mesafe ve emsalleri aylık 22,50 kira getirdi aynı site de...birine 2,50 milyon digerine 1,5-1,60 istiyorlar..bende bu kira getirilerinde izmirde aynı fiyatlara mülk alamayız satmayalım diyorum...siz olsanız ne yaparsınız
    Valla yazlığı kiraya mı vermek iyi yoksa satmak mı iyi bilmem ama bekar olsam size bacanak olmak isterdim. Allah rahmet etsin, çocuklarına hayırlı zat imiş.

Sayfa 189/1312 İlkİlk ... 891391791871881891901911992392896891189 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •