doğru başkasına kiraya veremez ama evi eski sahibine sattığı an eski sahibi kiraya verebilir kıps ;)
aslında satmadan da kiraya verebilir, sadece eski kiracı bu durumu öğrenip mahkemeye verip kazanıp üzerine istinafa da verip yıllar sonra sizden belirli bir tazminat alabilir.
bu konulara uzak değilim, ailemin yıllarca kiracıları oldu. ben de yatırımlık alıp daha sonra sattığım evde 3 kiracı değiştirmiştim. yasalar sonuna kadar kiracıyı koruyor ama ev sahibinin kafası atarsa bir şekilde maddi zararı göze alıp çıkarabilir ya da baştan işini sıkı tutabilir.
kimse evinde huzur olmadan oturmak istemez. ev sahibi olarak beni husursuz eden bir kiracı olursa kendisi de huzurlu yaşamayaz.
Aman ha sakın o yola sapmayın.Benim çalıştığım bir ilçede adamın birinin oğulları yurtdışında .Bunların bir arsaları var,babalarına para yolluyorlar o arsaya bir apartman dikiliyor.Adam apartmandaki kiraları topluyor.Zamanında yanlış olmasın kiracı o zamanın 500 markına tekabül eden bir kirayı bir kaç ay vermiyor.Bu da telefon açıyor baya hakaret falan ediyor aklınca korkutacak,kiracı gel vereyim kiranı diyor.Bu da korktu zannıyla gidiyor kirayı almaya,kiracı sinirlenmiş çekiyor vuruyor bunu,adam iki üç aylık kira için öldü.Aslında tek serveti o apartman da değildi,baya baya zengin bir adamdı.
Burda şöyle bir algı oluştu. Sanki kiracılar full problemli ev sahipleri de sürekli bunları çıkarmak için çözümler arıyor.
Bu olaylar nadir yaşanır zaten.
He yaşandı diyelim. Her ne kadar yasalar kiracıyı korusada kiracı aralarında geçen konuda haklı değilse ve diretiyorsa, o kiracı sonuçta orada ailesi ile yaşıyor.
Kimse yaşadığı yerde huzursuz olmak istemez.
Allah herkesi namuslu vijdanlı insanlarla karşı karşıya getirsin,yoksa o işler kolay değil,o açıdan yazdım bunları yoksa elbette tamamen sorunsuz pek çok kiracı evsahibi ilişkisi de var.
Yer İmleri