Yabancı payı iki günde % 0,3 puan düşmüş. 2 gün daha böyle satış yaparlarsa Mayıs'taki dip nokta %41,83'ün altına gelir. Benim tek korkum öngürülemez piyasa/ülke durumuna düşüyoruz. Tek adam rejimlerinin sonucu bu zaten. Tek adam veya zümre o güne nasıl kalktıysa ne karar alırsa koskoca ülke öyle ilerliyoruz. Yabancı kurumsal yatırımcı öngörülebilirlik ister. Bir çıkıyorsun söz veriyorsun "enflasyon düşmeden faizi düşürmeyeceğim" diyorsun sonra üstten dürtünce birileri seni "enflasyon dedik ama çekirdek enflasyon demiştik aslında" diye kıvırmaya başlıyorsun. Arada zaten MB başkanı faiz inidirimi yok derken devletin başının faiz inecek demesi ayrı bir çelişki. Ya allasen, zaten üç kuruşluk piyasayız dünyada, en son adamlar diyecek ki, bizim bunları yatırım yapmak için analiz ettiğimiz zamana yazık. Çıkartalım MSCI EM endeksinden ne halleri varsa görsünler. İşte o zaman borsanın bittiği gün olur, sirk gibi bir yere döner burası. XU30 hisseleri 2 FK'dan satılır, XTUM'de adını duymadığın bir hisse bilmem ne telegram grubunda patlatıp 100 FK'ya gider.
Hayır anlamadığım bir nokta, bir yandan ekonomi hızlansın diye faizi düşürme kavgası veren iktidar var, aynı iktidar bankalar ile kredileri kısın çok kredi verdiniz diye pazarlık yapıyor. Yahu nedir amacınız ya anlamak mümkün değil. Tam bir dağılmışlık havası, tam bir kaos
Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
Yer İmleri