Alıntı Originally Posted by cakozgur Yazıyı Oku
İstanbul özelinde konuşuyorsak artık taşra denecek bir alan kalmadı. Batı'da Beylikdüzü, Esenyurt doğu da ise Tuzla, Kurtköy gibi yerlerde satılıklar milyonu, kiralar 4-5 bini bulduysa daha fazla kent çeperi aramamak gerek. Memleketin %60'dan fazlası asgari ücretli. Bu kiraların sürdürülmesi mümkün değil.

Ayrıca iş hayatında olanların %80'i merkezde çalışıyor. Ben Maltepe'de oturuyorum Levent'e gitmek için sabah 6.,30 da kalıkıyor saat 9 da işyerinde oluyorum. Eve dönüşüm ise saat 8.30 u buluyor.

Merkez dışında oturmak çözüm değil. sınırlar belli. Daha radikal çözümler gerekli.

Not: Diğer bir çözüm önerim ise; Levent, Maslak, Şişli gibi akslardaki ofisleri kent dışına taşımak. Bu da uzaktan çalışma yöntemiyle olur.

Devlet/kurumlar uzaktan çalışmayı, hatta istediğin yerden çalışmayı sürekli hale getirmek için ciddi çalışma başlatmalı.
Tam tersine beton ve insaattan baska bi yatirim anlamayan hukumet ankaradaki merkez bankasini ve bir kac buyuk bankayi istanbula tasimakla mesgul.

Kanal istanbul keza yine istanbulun nufusunu artirmaya yonelik bi proje.

Bu konuda birakin dogru adim atmayi hala kotuye gidecek politikalar bizzat hukumet eliyle yapiliyor