
Originally Posted by
cakozgur
İstanbul özelinde konuşuyorsak artık taşra denecek bir alan kalmadı. Batı'da Beylikdüzü, Esenyurt doğu da ise Tuzla, Kurtköy gibi yerlerde satılıklar milyonu, kiralar 4-5 bini bulduysa daha fazla kent çeperi aramamak gerek. Memleketin %60'dan fazlası asgari ücretli. Bu kiraların sürdürülmesi mümkün değil.
Ayrıca iş hayatında olanların %80'i merkezde çalışıyor. Ben Maltepe'de oturuyorum Levent'e gitmek için sabah 6.,30 da kalıkıyor saat 9 da işyerinde oluyorum. Eve dönüşüm ise saat 8.30 u buluyor.
Merkez dışında oturmak çözüm değil. sınırlar belli. Daha radikal çözümler gerekli.
Not: Diğer bir çözüm önerim ise; Levent, Maslak, Şişli gibi akslardaki ofisleri kent dışına taşımak. Bu da uzaktan çalışma yöntemiyle olur.
Devlet/kurumlar uzaktan çalışmayı, hatta istediğin yerden çalışmayı sürekli hale getirmek için ciddi çalışma başlatmalı.
Yer İmleri