Evet aynen üç aşağı beş yukarı o fiyatlarda. Fakat şuanda mevcut yüksek fiyatlara satılmasının en büyük nedeni rant ve spekülasyon. Özellikle geçen senelerde neredeyse bedavaya verilen krediler de tuzu biberi oldu.
Zaten çimento fabrika birlik başkanı da betonculara "Rantçılığınızın bedelini biz ödemek zorunda değiliz" minvalinde laf sokmuş.. iyi de söylemiş başkan. Yani maliyet mazereti koca bir yalan. Maliyet kalemlerinin etkisi %10 dan fazla olamaz.
Burada "sen inşaat maliyetleri ne durumda biliyoonmuu?" diye sürekli bik bik eden betontaparlara da kapak olmuş
Son düzenleme : vivatrader; 17-09-2021 saat: 13:34.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
https://www.youtube.com/watch?v=vgyQAXrhfrg
Ben bu adamı seviyorum. Kalem kalem en ince ayrıntısına kadar maliyetleri pratikte anlatır.
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Ayrıca tüm ev sahipleri ve müteahhitler anlaşıp sarı sitede evlerin fiyatına 100 milyon yazdığını varsayalım kendini kandırmaktan başka birşey değil mi?
Tanıdığım biri var yıllardır her ay fiyat yükselterek evini satıyor ama o söylediği fiyata alıcı yok... Alıcı olmadıktan sonra kendini kandırmaktan öteye geçmez.
En son alıcılar geçen sene oldu. hem ucuz krediyle hem de youtube da ve diğer mecralarda suç olmasına rağmen "bankalar batacak dolarınıza el konulacak" yalanlarıyla milleti betona yönelttiler. Zaten o yalan dedikoduları yayanlara ne hikmetse ceza verilmedi.. Bir ton doları olan adam haliyle evinde o kadar doları saklayamayacağına göre hepsi gayrimenkul almak zorunda kaldı. Sırf bu dedikodu yüzünden ev alan en az 4 kişi tanıyorum. Ama o furya bir şekilde bitti sayılır.. alan aldı artık yeni alıcılarda ise para yok
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
31 ağustosta yazmıştım.
30 MART 2021 de bağladığım enflasyon endekli 367 gün ve 0 stopaj yüzde 20 faiziyle vadeli mevduatım için;
ayda yüzde 1,666 faizden 5 ayda net yüzde 8,33 faiz aldık.
Faiz kazancını Dolarla eşitlersek 8.27 lik dolarım şu an 8 ,95 e karşılık geliyor.
diye...
Rutin Açıklamayı ay sonu yapıyorum. Şu anki değer 9,02 civarındadır sanırım.
Aylık döndürenlerle üç aşağı beş yukarı aynı seviyedeyiz.
Ancak faiz düşüşünden sonra o seçenekte de artıya geçeriz diye umuyorum.
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Piyasa çekirdek çıtlamaya başladı 23 ünde faiz inerse sac kavurmaya döner iş
Yer İmleri