Evet aynen üç aþaðý beþ yukarý o fiyatlarda. Fakat þuanda mevcut yüksek fiyatlara satýlmasýnýn en büyük nedeni rant ve spekülasyon. Özellikle geçen senelerde neredeyse bedavaya verilen krediler de tuzu biberi oldu.
Zaten çimento fabrika birlik baþkaný da betonculara "Rantçýlýðýnýzýn bedelini biz ödemek zorunda deðiliz" minvalinde laf sokmuþ.. iyi de söylemiþ baþkan. Yani maliyet mazereti koca bir yalan. Maliyet kalemlerinin etkisi %10 dan fazla olamaz.
Burada "sen inþaat maliyetleri ne durumda biliyoonmuu?" diye sürekli bik bik eden betontaparlara da kapak olmuþ
Son düzenleme : vivatrader; 17-09-2021 saat: 13:34.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
https://www.youtube.com/watch?v=vgyQAXrhfrg
Ben bu adamý seviyorum. Kalem kalem en ince ayrýntýsýna kadar maliyetleri pratikte anlatýr.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Ayrýca tüm ev sahipleri ve müteahhitler anlaþýp sarý sitede evlerin fiyatýna 100 milyon yazdýðýný varsayalým kendini kandýrmaktan baþka birþey deðil mi?
Tanýdýðým biri var yýllardýr her ay fiyat yükselterek evini satýyor ama o söylediði fiyata alýcý yok... Alýcý olmadýktan sonra kendini kandýrmaktan öteye geçmez.
En son alýcýlar geçen sene oldu. hem ucuz krediyle hem de youtube da ve diðer mecralarda suç olmasýna raðmen "bankalar batacak dolarýnýza el konulacak" yalanlarýyla milleti betona yönelttiler. Zaten o yalan dedikodularý yayanlara ne hikmetse ceza verilmedi.. Bir ton dolarý olan adam haliyle evinde o kadar dolarý saklayamayacaðýna göre hepsi gayrimenkul almak zorunda kaldý. Sýrf bu dedikodu yüzünden ev alan en az 4 kiþi tanýyorum. Ama o furya bir þekilde bitti sayýlýr.. alan aldý artýk yeni alýcýlarda ise para yok
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
31 aðustosta yazmýþtým.
30 MART 2021 de baðladýðým enflasyon endekli 367 gün ve 0 stopaj yüzde 20 faiziyle vadeli mevduatým için;
ayda yüzde 1,666 faizden 5 ayda net yüzde 8,33 faiz aldýk.
Faiz kazancýný Dolarla eþitlersek 8.27 lik dolarým þu an 8 ,95 e karþýlýk geliyor.
diye...
Rutin Açýklamayý ay sonu yapýyorum. Þu anki deðer 9,02 civarýndadýr sanýrým.
Aylýk döndürenlerle üç aþaðý beþ yukarý ayný seviyedeyiz.
Ancak faiz düþüþünden sonra o seçenekte de artýya geçeriz diye umuyorum.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Piyasa çekirdek çýtlamaya baþladý 23 ünde faiz inerse sac kavurmaya döner iþ
Yer Ýmleri