Sayfa 242/1312 İlkİlk ... 1421922322402412422432442522923427421242 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,929 - 1,936 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Uzun zamandır formu takip ederim. Haftada bir girer okurum. İlk defa okumaktan imtina ettim. Kahvehane muhabbetine dönmüş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. Ev için nakit biriktiren arkadaşları görünce aklıma geldi.
    Geçen yıl salgının ekonomik etkilerini iyice hissetmeye başladığımız dönemde, altın dolar vs roketlediğinde,
    bunun ev almak için bir fırsat olabileceğini yazmıştım.

Tabi herkesin "kıyamet mi kopacak, soyumuz mu kuruyacak" veya "büyük şehirlerdeki evler çöp mü olacak, terk edilmiş hayalet şehirlere mi dönüşecek" diye düşündüğü bir dönemde, ev almak gerçekten cesaret istiyordu.

Herkesin yaptığının tersini yapabilen, çoğu zaman kazanıyor.
    Ev alana enayi gözüyle bakıldığı dönemleri kollamanız gerek.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

3. Ya arkadaşlar elinde Türkiye'de ev fiyatları ve dolar/TL karsilastirma grafiği olan var mı? Özellikle son 10 yillik. Eskiden dolar daha kazandırıyordu ama son 1.5 yıldır ev daha fazla kazandırdı diye düşünüyorum yanılıyor muyum?

"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."

4. https://evds2.tcmb.gov.tr/index.php?...kish/bie_hkfe/

Buradan takip edebilirsiniz.
    İstanbul için son 10 yılda yaklsşık 4x yapmış gözüküyor.

Dolar ise aynı dönemde 5.2x yapmış gözüküyor.

Kirayı da hesaplarsak hemen hemen yakın bir değer çıkar.

10 yıl önce 10 yıl vade ile kredi kullananlar en karlı olanlar bence.

Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    Ya arkadaşlar elinde Türkiye'de ev fiyatları ve dolar/TL karsilastirma grafiği olan var mı? Özellikle son 10 yillik. Eskiden dolar daha kazandırıyordu ama son 1.5 yıldır ev daha fazla kazandırdı diye düşünüyorum yanılıyor muyum?

"Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler."

5.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Ev için nakit biriktiren arkadaşları görünce aklıma geldi.
    Geçen yıl salgının ekonomik etkilerini iyice hissetmeye başladığımız dönemde, altın dolar vs roketlediğinde,
    bunun ev almak için bir fırsat olabileceğini yazmıştım.

Tabi herkesin "kıyamet mi kopacak, soyumuz mu kuruyacak" veya "büyük şehirlerdeki evler çöp mü olacak, terk edilmiş hayalet şehirlere mi dönüşecek" diye düşündüğü bir dönemde, ev almak gerçekten cesaret istiyordu.

Herkesin yaptığının tersini yapabilen, çoğu zaman kazanıyor.
    Ev alana enayi gözüyle bakıldığı dönemleri kollamanız gerek.
    Risk herkesi kapsadığı zaman, yani kriz global ise, işin sonunda kimseye bir b*k olmuyor.

Kriz lokal ise, patlayan patladığı ile kalıyor.

Yanisi global krizler varlık alımı için en büyük fırsatı yaratıyor.

ytd

6. Tasarrufcu grafik olarak bakmak istiyorum bana buradan varsa fotosunu paylasirmisin ben bulamadım o şekilde..10 yıllık dolartl ve ev fiyatı kıyaslanmasini . Yani aslında dolar bazında konut fiyatlarımız nereden nereye gelmiş. Onu merak ediyorum. Sanki son 1.5 yıldır konut fiyatları daha fazla arttığını düşünüyorum doğru mu düşünüyorum onu merak ediyorum.

7. Sayın tasarrufcu bende öyle yapacağım eğer varya seneye bir daha bu faizler düşsün evi satıp iki tane ev alacağım kredi ile asıl amacım o ama birde dolar neler yapıyor bu arada onlarada bakmak istiyorum. Evi satıp daha düşük bir ev alıp gerisini dövize de gecebilirim malum seçim yakın. Geçen sene nakit ev aldım şu an döviz karşısında daha fazla arttığını gördüm. Bakalım ilerleyen donemler ne gösterecek.

8. Gönderdiğim linkte grafik olarak çıkarabiliyoruz.
    Bölge, tarih seçtikten sonra grafik barına basın grafiği oluşturuyor.
    İsterseniz tekrar deneyin.
     Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    Tasarrufcu grafik olarak bakmak istiyorum bana buradan varsa fotosunu paylasirmisin ben bulamadım o şekilde..10 yıllık dolartl ve ev fiyatı kıyaslanmasini . Yani aslında dolar bazında konut fiyatlarımız nereden nereye gelmiş. Onu merak ediyorum. Sanki son 1.5 yıldır konut fiyatları daha fazla arttığını düşünüyorum doğru mu düşünüyorum onu merak ediyorum.

Sayfa 242/1312 İlkİlk ... 1421922322402412422432442522923427421242 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •