Originally Posted by
BaşKara
Hoşgeldin hocam.
Yukarı mı?
Önce 1700 sonra yukarı mi?
Sevgili BaşKara,
Bütün grafiklerin anası üzerinde anlatırsam,
2013 Bernanke QE-1-2-3-4 artık son deyişinden sonra, (bizde de Gezi ile üstüste getirildi)
2014de faiz artacak mı 0,25puancık diye her FED toplantısından önce bir bardakta kopan fırtınaları hatırlarsınız?
Sonra Yellen Teyze'nin "sözlü iletişim" masallarıyla milleti-faizi-doları nasıl uyutarak Dow Jones'a rekor getiriler sağladığını da hatırlarsınız.
Amerika ve İngiltere çevre merkez bankalarının ve hükümetlerinin(bakınız bizim MB rezerv) altın stoklamasından rahatsız. Hatta dersini bile verecekler. Kripto üretmeye ve birriktirmeye özenen, dünya fonlar ayıran devletler de gün gelecek tek ayak üstüne dikilecek.
Pandemi ile beraber, yardım-destek-likitide diye saçılan paralar ve enflasyon-faiz tırmanışında Altının yaldızları da dökülecek.
Bakınız batı ittifakı çatlıyor Avustralyanın bir nükleer denizaltı ihalesi yüzünden. Fransa ABD-İngiltere elçilerini geri çağırdı. Anglosaksonlar bir tarafa, kara Avrupa bir tarafa. Bölünmenin askeri kanadı bile ortaya çıktı.
İçimden diyorum "Allah baktırmasın 1930-1940 grafiklerine, 2nci dünya savaşı öncesi nasıldı ki?"diye
Geçen sene 2000 üstünden dönüşte onsa 1425-1430 hedef verdim.
İşlem yönüm kısadan yana hep. Sistemim 5-30-90dakikalık olduğu için günde 2-3-5 işlem fırsatı veriyor. Ama hiç bir zaman elim uzuna gitmiyor. Cuma akşamı da sinyal vermesine ragmen uzun poz açmadım. Pazartesi sabah baktım, iyi ki açmamışım.
Bol kazançlar.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri