Anket Sonuçlarını Gör: Şu anda 1612 olan vadeli, ekim sonu nerede olur?

Oylayan
59. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 1700 üstü

32 54.24%
  • 1500 altı

16 27.12%
  • Arasında bir yerde

11 18.64%
Sayfa 443/1004 İlkİlk ... 343393433441442443444445453493543943 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 3,537 - 3,544 arası.

Konu: Viop XXXV

hisse alacak yer değil hala burası bana göre.

uzun vadeli alıp beklenecek yerler değil daha doğrusu. sağlam bir çöküş olacak ki doğru zamanlama olacak.

bankalar hariç çoğu hisse 2 sene öncesine göre hala +% 400 500 fiyatlarında.

alana bişey denmez tabi. ancak ben parayı gömecek olsam hisselere bu fiyatlardan gömmem.

tepkiye al sat yapılabilir olsada.

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    asimetrik haber takibi de önemli..biz sonradan haberdar oluyoruz.. ama önceden haberdar olanlar var elbette..

mesela takip ettiğim bimas/mgros paritesi son dönemde bimas lehine oldu.. ben anlamsız buluyordum farkın bu derece artmasını ama neticede bu hafta sonu olay bence açığa çıktı.. mr erdoğan zincir marketlerdeki fiyat farklılıkların önlenmesi için çalışmalar olacağını söyledi..bu ise algı olarak "bimas zaten ucuz mgros fiyatlarını düşürmek zorunda kalacak iktidarın tepkisini çekmemek için, sonuçta karlılığı düşecek" şeklinde bir düşünce sürecini tetikledi muhtemelen..

ben bu tür önlemlerin bir işe yaramayacağını dahası fiyat farklılıklarının abartıldığı kadar olmadığını düşünüyorum..bu olaydan bir şey çıkmayacak.. ama trade açısından fırsatlar yaratıyor orası ayrı.. temkinli devam ediyorum..
    dün konuşmuştuk.. akabinde parite %2 civarı bir düzeltme yaptı, bimas/mgros short pozumu kapattım.. perakende sektöründe yeni düzenlemeler (etiket avcılığı) bence boş işler..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    hisse alacak yer değil hala burası bana göre.

uzun vadeli alıp beklenecek yerler değil daha doğrusu. sağlam bir çöküş olacak ki doğru zamanlama olacak.

bankalar hariç çoğu hisse 2 sene öncesine göre hala +% 400 500 fiyatlarında.

alana bişey denmez tabi. ancak ben parayı gömecek olsam hisselere bu fiyatlardan gömmem.

tepkiye al sat yapılabilir olsada.
    arclk, sise gibi şirketler fırsatlar sunmuyor mu sence.. bence bu şirketler Türk ekonomisinden daha iyi yönetiliyor, ihracat ayakları da olduğundan çok ciddi etkilenmezler ülkemizde olanlardan.. bu tür hisselerde bir çöküş beklemiyorum.. ama rezerv koyarak tabi, yeni bir geceyarısı kararnamesi olursa diye..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    arclk, sise gibi şirketler fırsatlar sunmuyor mu sence.. bence bu şirketler Türk ekonomisinden daha iyi yönetiliyor, ihracat ayakları da olduğundan çok ciddi etkilenmezler ülkemizde olanlardan.. bu tür hisselerde bir çöküş beklemiyorum.. ama rezerv koyarak tabi, yeni bir geceyarısı kararnamesi olursa diye..
    üstad bahsettiğin hisseler her zaman her fiyattan alınıp uzun vade beklenecek hisseler. ama benim hisselere bakış açım farklı

ben parayı gömmekten bahsediyorum. bedavanın biraz üzerine oluşabilecek fiyatlar. veya altında

bahsettiğin hisseler kolaylıkla opersyon yemez ama sığ hisseler ummadık fiyatlara gidebiliyor veya gelebiliyor

yani bir fırsat olacak ki ne var ne yok alalım gibi bakıyorum olaya . ( tarlayı tabanı satıp girme olayı )

30 hisseleri çık çoğu hisse gözü kapalı % 600-1000 yaptı pandemiden sonra.

bunun gibi fırsatların yeniden oluşabilmesi için daha zaman var diyorum o nedenle.

çöküş beklerken.. aslında ciddi dalgalanmalar son 5-6 aydır TL bazlı oluyor endekste, 100-150 puanlık hareketler..

ama mart ayını bir lokal dip kabul edeceksek dolar bazlı hala o dip seviyedeyiz, resmen nerdeyse yatay aylardır.. yatırımcı bir şey bekliyor gibi.. çok enteresan.. bu kadar uzun sürmesi şaşırtıcı geldi bana..

6.  Alıntı Originally Posted by battousai Yazıyı Oku
    Geldiğinde seri taban görmüştük git artık. 6 ay oldu.
    Yerine de Naci geliyo mu...

Piyasa da bunu da sevmeyip bi tur daha gömüyo mu taban taban taban

Neeee.. ahahahahahah

benim yazdıklarımdan çöküş beklentisi içinde olduğum anlaşılmasın.

ben parayı gömeceksem bu fiyatlardan gömmem diyorum.

benim için yani hisselerde öyle bir fırsat şuan yok.

viopta işlem yapmak ile hisse yatırımcısı çok ayrı şeyler.

viop 500 binlerde olsa yine alır satarsın. hisse yatırımcısı olmak çok farklı birşey.. vsvs.

Alıntı Originally Posted by battousai Yazıyı Oku
    Açığa satışlarını
    ROBOTLARINİ
    Cehaleti
    Eyyami
    Koltuk aşkını
    Maaşını

Yeter istifa
    biz de de robot var sen naapptin ya.. robotlar kalsın.. likidite sağlıyorlar ayrıca fırsatları tarıyorlar sürekli, kurduğumuz algo lojiği ile..

saydıkların içinde diğerlerini bilemem ama bence istifası bir şey çözmez kararları o almıyor, baskı altında..

Sayfa 443/1004 İlkİlk ... 343393433441442443444445453493543943 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •