Sayfa 537/1002 İlkİlk ... 37437487527535536537538539547587637 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 4,289 - 4,296 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    örnek verdiğin fonların üçü de nzh veya osd gibi neredeyse risksiz borçlanma araçlarının gerisinde kalmış bu ay. faiz kadar anca getirmiş birşeyde neden risk alsın ki insanlar? saydıkların içinde daha doğrusu tüm değişken fonlar içinde mantıklı olabilecek tek seçenek rpd. toplamaya başladım bakalım bugün %10 aldım. kazançlı çıktığı her ay %10 alım yapıcam varsa hayrı 1 seneye görürüz. tefas aylık getirisi ppz gerisine düştüğü gün stop, bi daha da yüzümü göremez. değişkenlerden o kadar çok dayak yedimki artık evlenmeden olmaz modundayım: )
    Çok yanlış noktadan yaklaşıyorsunuz son bir ay da hisseler ortalama %10 düştü, buna ragmen %60-70 oranında hisse taşıyan değişken fon artidaysa sadece tebrik edilir. Zaten bir aylık performans da önemsizdir en az üç aylık dönemler de bakmak lazım.Ben bu değişken fonları uzun süreli istikrarlı getirisi nedeniyle beğeniyorum.Rpd ise daha yeni bir fon olduğu için diğerleriyle kıyas için henüz erken.

2.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Çok yanlış noktadan yaklaşıyorsunuz son bir ay da hisseler ortalama %10 düştü, buna ragmen %60-70 oranında hisse taşıyan değişken fon artidaysa sadece tebrik edilir. Zaten bir aylık performans da önemsizdir en az üç aylık dönemler de bakmak lazım.Ben bu değişken fonları uzun süreli istikrarlı getirisi nedeniyle beğeniyorum.Rpd ise daha yeni bir fon olduğu için diğerleriyle kıyas için henüz erken.
    hocam hem uzun vadeli hem istikrarlı getiri diye bir şey yoktur. senin kafan karışmış. istikrarlı getiriden genel kabul gören aylık pozitif getiridir, uzun vadeli getiri 5 yıl sonunda ne getirdiğidir. uzun vade kastediyorsan tcd yerine niye gidip bunların düşük getirisinde sürüneyim.

3. Lufthansa airlines %26 dusmus. Bi haber bulamadim. Temettu filan mi odedi acaba ?

4.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Lufthansa airlines %26 dusmus. Bi haber bulamadim. Temettu filan mi odedi acaba ?
    Bölünmüş, bölünenin bir kısmı bedelli arttırıma tabiymiş.

5. Arkadaşlar bu etf denilen amerikan yatırım fonlarını tıpkı tefastaki gibi günlük aylık yıllık getirilerini inceleyebileceğimiz bir yerli/yabancı web sitesi varmı? daha önce bunlardan alıp satmış olan varmı? türkiyede hangi banka satıyor, vergisi komisyonu, zorlukları kolaylıkları nedir bilen? peter lynch 1990'da yazdığı kitaplarında amerikan fonları içinde 15 yıl boyunca her sene %100 kar etmeyi başaran 4 fonun listesini vermişti hala öyle bir mucizevi kazanç varmıdır? satın alsak da bizim köylü fon yöneticilerinden kurtulsak: )

6.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bu etf denilen amerikan yatırım fonlarını tıpkı tefastaki gibi günlük aylık yıllık getirilerini inceleyebileceğimiz bir yerli/yabancı web sitesi varmı? daha önce bunlardan alıp satmış olan varmı? türkiyede hangi banka satıyor, vergisi komisyonu, zorlukları kolaylıkları nedir bilen? peter lynch 1990'da yazdığı kitaplarında amerikan fonları içinde 15 yıl boyunca her sene %100 kar etmeyi başaran 4 fonun listesini vermişti hala öyle bir mucizevi kazanç varmıdır? satın alsak da bizim köylü fon yöneticilerinden kurtulsak: )
    Takip için
    https://tr.investing.com/etfs/?__cf_...zNAhCjcnBszQrR

Al-sat için
    https://www.tradeall.com/tradeall-up-hisse-senedi.aspx

Al-sat ve diğer bilgiler için
    https://www.qnbfi.com/yurt-disi-yatirim-islemleri

Ucuz yollu olsun diyenler için.
    https://www.getmidas.com/yatirim/mid...ri-yapabilirim

7. teşekkürler ama inanın bu listelerde nereye bakacağımı bile bilmiyorum konuya o kadar yabancıyım: ( alıp satıyorsanız mesela nasd** ağırlıklı beğendiğiniz bir fon varmı? ya da gerçekten 10 sene üst üste ikiye katlayan öyle fonlar hala varmı? bizim tcd ayarında ama endeks çöktümü çökmeyen. bir başlangıç noktasına ihtiyacım var sonrasını kendim getiririm.

8. ABD Merkez Bankası(Fed) faiz oranlarını yüzde 0,00-0,25 olarak bıraktı(Beklenti %0,00-0,25)

Sayfa 537/1002 İlkİlk ... 37437487527535536537538539547587637 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •