Sayfa 541/1002 İlkİlk ... 41441491531539540541542543551591641 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 4,321 - 4,328 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Mesela Ziraatin KVBA fonu bugün rekor kırmış. 0,04'ü zor yapan fon bugün 0,086 yapmış
    Ziraat ppf'si olanlar duruma uyanıp hemen ziraat kvba fonunu almalıydılar bugün.İkiside valörsüzdü çünkü.
    kardeş tahviller yükselirken kısa-orta-uzun vadeli borçlanma araçlarının yükseldiği tarihin hangi döneminde görülmüş bana bi örnek verirmisin grafiklerden kontrol edeyim. cidden merak ettim. sonraki günlerde tahviller kar satışına geçince borçlanma araçları tekrar hızla artıyor onu mu kastediyor diycem ama bugün kvba almaktan bahsediyorsun: ) bu akşam 18.00'da zarar veya çok az kar yazmış olması lazım.

2.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    kardeş tahviller yükselirken kısa-orta-uzun vadeli borçlanma araçlarının yükseldiği tarihin hangi döneminde görülmüş bana bi örnek verirmisin grafiklerden kontrol edeyim. cidden merak ettim. sonraki günlerde tahviller kar satışına geçince borçlanma araçları tekrar hızla artıyor onu mu kastediyor diycem ama bugün kvba almaktan bahsediyorsun: ) bugünkü fiyat dünkü tahvil hareketini yansıtır, yarınki fiyat muhtemelen zarar yazacak.
    Yazdım ya.
    Ziraat kvba fonu ikiye katladı bugün.Dün kayda değer birşey yoktu, olan bugün oldu.

O arkadaşlar burdaysa yazarlar, faiz düşüş günlerinde kvba fonlarına geçiş maceralarımızı.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    KVBA fonlarını takip için geçen yıllarda saat 14.00'a kadar faiz takibi yapıp bilgilendiren arkadaşları göreve davet ediyorum, o süreç gene başlıyacak gibi.
    Artik o kadar yuksek tutarlarim olmadigi icin kovalamiyorum [emoji23] sabahtan saat 14:00 e kadar 3 kere guncelleme girdigimiz gun olurdu [emoji4] ppf mi kvba mi [emoji23]

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Corbaciyan Yazıyı Oku
    Artik o kadar yuksek tutarlarim olmadigi icin kovalamiyorum [emoji23] sabahtan saat 14:00 e kadar 3 kere guncelleme girdigimiz gun olurdu [emoji4] ppf mi kvba mi [emoji23]

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Aynen öyle. Galiba gene o günler gelecek.

Alıntı Originally Posted by sturk16 Yazıyı Oku
    Faizin 18'e düşmesi para piyasası fonları bugünden itibaren düşürecek mi? PPZ ne yapacak yarın mesela?
    İcinde %9 mevduat var gecen ay 18.40-19.00 arasinda baglamis mevduatlari bu ay bu oranları bulamaz .

6. Sn myfinans'a katılıyorum, yakın geçmiş verileri, örneğin 2019 yaz faiz indirim süreci zamanlarını tefas üzerinden kontrol ederseniz, kvba ve bazı sukuk fonlarının , ppf'lerden çok daha güzel getirileri olduğunu(6 ay civarı bir süre için) göreceksiniz.

Faiz hassasiyeti olmayanların ppf yerine, kısa vade ve orta vade borçlanma araçları fonlarını, faiz hassasiyeti olanlarında kısa vade sukuk(örneğin, Mpf, Zpk vs. gibi fonları) veya sukuk fonlarını(örneğin Ekf, Mpk vs. gibi fonları) takip etmeleri menfaatlerine olacaktır.

Tüm nakit ihtiyaç için gerekli miktar, Para piyasası fonlarında tutuluyorsa, en azından yarısını, yukarıdaki bahsettiğim kvba/sukuk fonlarına aktarmak akıllıca olabilir. Böylelikle Mevduat üzeri getiri sağlayabilirsiniz. Ay sonu stopaj indirimi de bitiyor, tekrar uzatılmama ihtimalini de dikkate almalı.

Saygılar.

politika faizi düşüyor , ama 10 yıllıklar yukseliyor, bu arada usa borsaları gidecek gözüküyor, yabancı fonlara giriş mantıklı degilmi

8. Gümüş son 6 ayın en düşük değerlerinde. Dibin dibi vardır derler ama artış potansiyeli görüyorum. Yenilenebilir enerji tam bir testere ağzı grafik çiziyor. Yukarı %4-5 potansiyel var. Petrol ve Emtia'da treni kaçırdım galiba. Bir sonraki düşüşü beklemek gerekiyor ama halen de artabilir mi diye merak etmeden duramıyorum. Değişken/Hisse senedi fonlarında ise Ziraat son 2 aydır ciddi bir performans yakalamış görünüyor. Son dönemdeki favorilerim Rpd, Hmg, Zdz ve Odd.

Sayfa 541/1002 İlkİlk ... 41441491531539540541542543551591641 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •