Sayfa 87/565 İlkİlk ... 3777858687888997137187 ... SonSon
Arama sonucu : 4517 madde; 689 - 696 arası.

Konu: BAGFS - Bağfaş Bandırma Gubre Fabrikaları A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Belekkimi Yazıyı Oku
    Ben çok söyledim. Şirkete mesaj attım. Kur ile ilgili yükselis olursa ne olacak diye. Gelen cevap ürününde yabancı para cinsinden satacağız sorun yok diye de.

Sonuç: Borç gani satış yok KEKLESME var KEKLESME..
    Sizin yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla FİNANS tan anlamıyorsunuz.1993 ten beri Finans sektöründeyim Banka,aracı kurum ve Türkiyenin en büyük 100 şirketinden birinde finansmanda çaılışıyorum.

1-Euro 3,70 ten 3,90 a çıktığı ilk 3 aylık süreçte şirket x miktarda kar açıklarsa ,kur 3,90 fiyatlarda dalgalandığı 6 aylıklarda ne açıklar ?

2.  Alıntı Originally Posted by KARTACA Yazıyı Oku
    Sizin yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla FİNANS tan anlamıyorsunuz.1993 ten beri Finans sektöründeyim Banka,aracı kurum ve Türkiyenin en büyük 100 şirketinden birinde finansmanda çaılışıyorum.

1-Euro 3,70 ten 3,90 a çıktığı ilk 3 aylık süreçte şirket x miktarda kar açıklarsa ,kur 3,90 fiyatlarda dalgalandığı 6 aylıklarda ne açıklar ?
    Alırken Hatunun geçmişine senedin geleceğine bakılır ) bunuda bir tarafa not et..

3. Evet tam bir .ok çukuru, kestik gitti.....
    Paylaşımlarım kesinlikle YATIRIM TAVSİYESİ veya yönlendirme değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by KARTACA Yazıyı Oku

Epey guldurdunuz..bence finalsal giderler kısmında geçen yıl ve ilk çeyrek kur farkı zararına bir bakın derim.kur farkından etkilenmemesi imkansız. Eger kur farkı zararı yazmamış olsaydı bu yıl ilk çeyrek rekor kar gelecekti. Kur farkı karı torpuluyor. Her ceyrek yükselen kurda işi dahada zor.

Yok kur sabit kalırsa satis hacmine göre kar yazar. Kur zararından etkilenmez. Şunu derseniz anlarim. Kur zirveyi gördü (Euro) bu saatten sonra hisse için kur riski kalktı derseniz katılırim. Ancak kurda yükseliş devam ederse kar olmaz. Olan kar kur farkında torpulenir gider.

Alternatifgördüğüm kadarıyla. Döviz (dolar) olarak nakit yolunu seçti şirket o ancak kur farkı burada dolar aleyhine donustu. Euro sağlam durdu. Bunu telafi edebilmesi için yüksek oranda ihracat yapıp finansal zorluk çekmeden parayı çevirmesi gerekiyor. Son bir yılda sadece kurun yükselmesinden borç yükü 100 trilyon üzeri arttı.iki yilda borc ikiye katlandi. Arada odenen paralari saymiyorum.yüksek kur az ihracat risk. Yüksek kur çok ihracat sorun yok...
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayanmaktadır. "ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR "

5.  Alıntı Originally Posted by KARTACA Yazıyı Oku
    Alırken Hatunun geçmişine senedin geleceğine bakılır ) bunuda bir tarafa not et..
    Bu söze sapka çıkarırım....
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayanmaktadır. "ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR "

6. Kalkıyo tahta

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by emre73373 Yazıyı Oku
    Evet tam bir .ok çukuru, kestik gitti.....
    Beni mi bekliyordun...

Ama 950 adedin 50 tanesini verdik.. yürü bakalım 12 lere...!!!
    Paylaşımlarım kesinlikle YATIRIM TAVSİYESİ veya yönlendirme değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by Belekkimi Yazıyı Oku
    Epey guldurdunuz..bence finalsal giderler kısmında geçen yıl ve ilk çeyrek kur farkı zararına bir bakın derim.kur farkından etkilenmemesi imkansız. Eger kur farkı zararı yazmamış olsaydı bu yıl ilk çeyrek rekor kar gelecekti. Kur farkı karı torpuluyor. Her ceyrek yükselen kurda işi dahada zor.

Yok kur sabit kalırsa satis hacmine göre kar yazar. Kur zararından etkilenmez. Şunu derseniz anlarim. Kur zirveyi gördü (Euro) bu saatten sonra hisse için kur riski kalktı derseniz katılırim. Ancak kurda yükseliş devam ederse kar olmaz. Olan kar kur farkında torpulenir gider.

Alternatifgördüğüm kadarıyla. Döviz (dolar) olarak nakit yolunu seçti şirket o ancak kur farkı burada dolar aleyhine donustu. Euro sağlam durdu. Bunu telafi edebilmesi için yüksek oranda ihracat yapıp finansal zorluk çekmeden parayı çevirmesi gerekiyor. Son bir yılda sadece kurun yükselmesinden borç yükü 100 trilyon üzeri arttı.iki yilda borc ikiye katlandi. Arada odenen paralari saymiyorum.yüksek kur az ihracat risk. Yüksek kur çok ihracat sorun yok...
    3,92 ye kadar olan kur riskini aldık,31 mart 30 haziran arası kur yüzünden zarar yazamıyacak (son on günde kurda ciddi bir yükseliş olmazsa tabiii) dolayısıyla son 3 aydır ne üretip sattıysa hepsi KAR olarak bilançoda yer alıcak...finansman giderleri mart ayı ile aynı kalacak..

Sayfa 87/565 İlkİlk ... 3777858687888997137187 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •