Anket Sonuçlarını Gör: Şu anda 1612 olan vadeli, ekim sonu nerede olur?

Oylayan
59. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • 1700 üstü

32 54.24%
  • 1500 altı

16 27.12%
  • Arasında bir yerde

11 18.64%
Sayfa 735/1004 İlkİlk ... 235635685725733734735736737745785835 ... SonSon
Arama sonucu : 8028 madde; 5,873 - 5,880 arası.

Konu: Viop XXXV

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Devlet hastanesinde çalışacak Dr bulamıyor. O kadar çaresizler ki attıklarıni bile yakında geri alacaklar.
    bu işin uzun vadede çözümü tip kontenjanlarını artırmaktır.. Akp her sene %5 artırsaydı şimdi 100.000 değil 200.000 doktor olacaktı...Hacettepe tip 100 öğrenci almışken 105 alabilirdi...Nobel ödülü alan,aşıyı hemen bulan bir seviyedemiyiz ki kalite azalacak..Bırakalım her seneyi 20 yılda %50 bile artsa bu iş bitmişti.. aynı taksi işine benzedi.Istanbul nüfusu 2 katına çıkmış...hâlâ 17 bin taksi var..

1998 de Emekli edebiyat öğretmenleri bile
    tekrardan goreve alındı.Odtu felsefe mezunu ing.ogretmeni alarak atandı...ama kontenjanlar artırılinca şimdi eğitim fak. mezunu debiyat öğretmenleri bile KPSS katılıyor..

2. İşte sağlık personeli herşeyi biliyor işte..
    Kimse şunu anlamıyor parası olmayanın gerçek tedavi olması zor bu ülke de
     Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    ABD nin bir eyaletinde bir ara davalar nedeniyle KD kalmamış. Ayrıca ABD ve AB de bir biyokimyaci bile yıllik 3-5 milyon dolar kazanıyor. Cerrahide bizimkilerin gözü kara. Tıpta uzmanlık eğitimi için bence yeterli kaliteli hoca yok. Çünkü özelde dehşet paralar alıyor. Yoksa fakültede 15-20 TL ye özel muayene katkı payına mı talim etsin. Ha elden bıçak parası alanlar yada makbuzsuz özel muayene yapanlar keyfini bozmaz fakültede kalır.
    M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Sade vatandaşın ya da herhangi birinin sağlıkçı ya olan şiddetinden bahsediliyor ama asıl mesela kıçı kırık akepe il meclis vs üyesi vasıfsız adamın doktora hemşireye vs bilimum yaptığı şiddet vatandaşın uyguladığından daha kötü..
    Biterse bu saltanat asıl o zaman bunu net şekilde konuşmak gerekir..
     Alıntı Originally Posted by oyunagelenadam Yazıyı Oku
    Şimdi meslek hayatım boyunca yaptığım yüksek lisans ve şimdi ki doktora uğraşım ile bir yerelere kadar milletin özellikle hoca tayfasının gözüne batarak geldim bir yere..
    Olay liyakat değil basına madara olmamak için bir yerlere getirdiler diyelim..
    Çok işlenmiş paraya tapan cerrah var..
    Genel kanıda haklılar mı..
    Kimi zaman..
    Neden..
    Çeşmeci sadece bakmaya 600 TL alırken buna mağruz kalan dokturun bunu yapmamasını bekleyemezsin..
    Tam bir dönence..
    Plastik cerr koordinatörü iken sonrasında ameliyathane koordinatörlüğünde 8 yılımı verdim..
    Bunun içinde sterilizasyon ve hasta için ameliyat gereksinimi olan çoğu ihalelere bizzatihi cerrahi koordinatörlüğü ile katıldım muayenesinde bulundum imza attım vs .
    O kadar olaylar dönüyor ki..
    O kadar cephesel bakılıyor ki bazı noktalarda herkes birbirinden tırsar oldu..
    Neden bil bakalım..
    Örnek..
    Eski rektör kabak gibi akepe yandaşı idi ve cerrahtı..
    Akepe de yer etmek için akepe de konya da söz sahibi olan bir tarafından resmen desteğiyle rektör yapıldı..
    Hatta bu adama dolar günlük hayatımda yer etmiyor diyen bir bilim adamı..
    Allah için alanında çok iyidir ama olaya ne zaman siyasal baktı iş bozuldu..
    Kendi alanında ne kadar iyi olursa olsun aynı saray saltanatını kendisi ve ailesine yaşattı..
    Kendisi bizzat referandum da yaptığı kongrelerde evet oyu verin demeye getirdi..
    Tüm diğer personel diye hastaneye alınan herkes Seydişehir li..
    Vasıfsız vhki memurlar dekanlık lara özel kalem ve fakülte sekreteri olarak atandı..
    Şimdi o hale geldikki bir şekilde yapılan usulsüzlükler şimdi ki yönetime de patlak yaratacak halde üniversite nin somuruldugu ortaya çıktı..
    Bu hep olmuş..
    Olayın tıp boyutundan ziyade mesela genel cerr ameliyahanesinde eksik hiç bir malzeme yok ama bir kbb vs gibi bir bölümde hatta diğer yataklı bölümlerde bir bulduğunu sonra ki gün bulamıyorsun..
    Neden...
    Herkes kendi cephesini yarattığı işini normal kurallar çerçevesinde yaptırmadıkları için..
    Fakülte de atıyorum genel cerr mükemmel bir boyutta iken beceriksiz torpilli cerrahlar ile mahvedip mükemmel yayın yapan literatüre giren başka bölümler dışlandı..
    En güzel otekilestirme bu şekilde yapıldı..
    Şimdi o şahıs 70000 tl ye özel hastane de eski başhekimi ile beraber özel ameliyat yapıyor..

Demem o ki..
    Abicim siyasi doktor koyana kadsr unilerin başına koy direk milletvekili daha iyi.
    Olay sadece doktora düşman olmakta değil doktoru yönetici haline getirip yandaş yaptırıp bir kısım hemşeri kaydırıp doktor üstüne yürütmekte bitiyor..
    İşin bir de bu boyutu var..
    Dayak yiyen doktor sayısı bu yandaşlık ve adam kayırma yüzünden hemşire sayısından az neden..
    Adam hemşireye sekretere vs ye essek gibi bakacaksın diyebiliyor..
    Doktora da torpilli ise ahkam kesiyor ya da gözünü karartmışsa..
    Yani bürokrasi yi bitiren bunlar.net...

4. Devlet bürokrasisi bitmiş..
    Her devlet memuru şiddet görüyor özellikle siyasi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Geçen hafta oğlum covid oldu.15 yaşında. Aile hekimi aradı ,bir şey yapmanıza gerek yok hiçbir tedaviye gerek yok dedi, beslenmesine dikkat edin dedi... ama 3-4 gün boyunca semptomlarda hiçbir iyileşme emaresi göremedik. Bunun üzerine tanıdığım hekim ve sağlıkçı arkadaşlarla irtibata geçtim ve üzerinde ittifak ettikleri tedaviyi kendim uyguladım... oğlum iki günde tedaviye cevap verdi ve 3 gün de neredeyse bütün semptomlar ortadan kalktı...

El elin eşeğini türkü çağırarak ararmış ,olay bu mudur nedir bilmiyorum. ama ,Git evinde otur ,yemene içmene dikkat et ....diyerek konforsuz bir iyileşmeyi tavsiye etmenin mantığı nedir? anlamış değilim.

6.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Geçen hafta oğlum covid oldu.15 yaşında. Aile hekimi aradı ,bir şey yapmanıza gerek yok hiçbir tedaviye gerek yok dedi, beslenmesine dikkat edin dedi... ama 4 gün boyunca semptomlarda hiçbir iyileşme emaresi göremedik. Bunun üzerine tanıdığım hekim ve sağlıkçı arkadaşlarla irtibata geçtim ve üzerinde ittifak ettikleri tedaviyi kendim uyguladım... oğlum iki günde tedaviye cevap verdi ve 4 gün de neredeyse bütün sezonlar ortadan kalktı...

El elin eşeğini türkü çağırarak ararmış ,olay bu mudur nedir bilmiyorum. ama Git evinde otur yemene içmene dikkat et diyerek konforsuz
    bir iyileşmeyi tavsiye etmenin mantığı nedir anlamış değilim
    Bu consensus olan tedavi nedir? Yazabilir misiniz başımıza gelirse bilelim

7. Her meslekten tonla adam ortalıkta...
    Ne okuduklarını bile bilmeden...
    Avukatlar asgari ücretle neredeyse iş arıyor, keza bir sürü meslekte öyle...
    1/1.000 lik dilimle girdiğimiz mühendislikler ayağa düştü..
    Her yer mezun dolu...
    Tıp bari elit kalsın...
    Paralı vb olmasın...

8. SGK özel hastanelere normal doğum için 400 sezeryanla doğum için 475 TL ödüyor. Buna özelde 5-15 bin fark alıyorlar. SGK muayene için Biyokimya hormon ultrason EKG röntgen dahil 30-50 TL ödüyor. Biyokimya tetkikleri için oda acilde yada yatan hasta da 1 TL civarında ödüyor. Bunun özelde test maliyeti 0,5 dolar personel Dr hariç. Hormon tetkikleri 1,5-10 dolar. Devlet en fazla yatan hasta da 5-10 TL öder. Üniversite ve kamu hastaneleri yıllık test miktari 100 milyon test. Özelde bu 100 bin test. Şimdi özel hastaneye ciddi bir rahatsızlığı bulunan biri geldi Dr rutin biyokimya ve hormon tahlilleri olarak da TSH ft4 vitamin B12 folik asit AFP CEA CA15-3 CA-125 hemogram ultrason EKG röntgen istedi. Bu testlerin maliyeti özelde en az 30- 50 dolar arasında Dr ve personel hariç. Muayene ultrason ve diğerleri hariç. SGK 30-50 TL ödüyor hepsine. küçük özel hastaneler bunlarin hepsine
    1000 -5000 TL fark alır. Ha bu kadar tetkiki kamu yada üniversite hastanelerinde yaptıramazsin. Orada da limit var. Şimdi bu kadar sorun varken Dr nasıl teşhis edecek. Tetkikler çok olursa çoğu hastane limit koymuş 50 TL de bitiyor. Bu kadar paraya 3-5 tahlil ancak yapılır devlette. Ondan sonra da Dr hata yapar sistemde de problem var.

Sayfa 735/1004 İlkİlk ... 235635685725733734735736737745785835 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •