Sayfa 678/1024 İlkİlk ... 178578628668676677678679680688728778 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 5,417 - 5,424 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    sevgili dostlar, bir iki kelam edeyim,
    14,75 yada 15,50 hatta 16 gibi çok çookk çoookkkk düşük oranlara paranızı kaptırmayın, başınızı ilerde taşa çok vurursunuz,piyasada ucuz tl suyunu çekti, tükendi.... bankalar şu an olayı çaktırmıyor, ilerde mumla, Kandil'le tl avına çıkacaklar hiç şüpheniz olmasın, bu küçük oranlar bu ay mazi olacak, büyük dev bankalar bile 15 i zorlayın bu ay verecektır, az olan her zaman kıymete biner, nasılki araba için benzin önemli ise, tl de bankalar için önemli, deposunda yeterli tl olmayan banka dibe gider, hemde ışık hızında m=mc2 gibi bir formül olacak, kütle ve hız arasında bağlantıyı anlatan, aklıma gelmedi, açıkcası işime yarayacak bir bilgide değil, aklımda kalmamasıda gereksiz olmasından,işe yarasa aklıma bu formül kesin gelirdi, gereksiz bilgileri asla aklımda turnam,
    HEPİNİZE İYİ BAYRAMLAR!!!
    bence gereksiz olan senin bu yaptığın yorum...tükettiğin oksijene yazık.

2. Arkadaşlar eksi sözlükte bir yazar arkadaş

finansbank 32 gün %16.5 ile bağlandığını söylüyor.

Yanlış anlaşılmasın diye ekşi üzerinden meblağ sormadım.

https://eksisozluk.com/entry/68955666
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. 15-16 gibi oranlara paranızı kaptırmayın diye nasihat eden arkadaşlar Piyasada bu oranları veren bankalar varda körlük bizde mi biz mi göremiyoruz.Şuan için bildiğimiz en yüksek 14.75-15 civarı..16 civarı mevduata paramı ben şahsen kaptırmak istiyorum hangi banka hangi şube yazarsanız bizde faydalanmış olalım.Fibabank e-mevduat oranı 14.75 yazmış biri de bankanın internet sitesi 14.50 şubeyi arıyorum aynı oranı teyid ediyor.Lütfen doğru bilgileri paylaşalım.Gerçek olmayan oranları paylaşan arkadaşlar elinize ne geçiyor cidden anlamış değilim.

4. LİDER FAKTORİNG A.Ş. %15,75 BASİT FAİZLE 175 GÜN VADELİ FİNANSMAN BONOSU İHRAÇ EDİYOR

Lider Faktoring A.Ş. finansman bonosunun vadesi 175 gün olup, iskontoludur. İhraç tutarı 10 Milyon TL olup talebe göre artırılabilecektir. İhracın basit faizi %15,75, bileşik faizi %16,40'dır. Finansman bonosunun fiyatı 92,979 olarak belirlenmiştir. Mevduat karşılığı %16,68'e denk gelmektedir.
    Talep toplama 20-21 Haziran 2017, takas tarihi 23 Haziran 2017, itfa tarihi ise 15 Aralık 2017'dir.

http://www.turkborsa.net/belgeler/ra...aziran2017.pdf
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
    Gidişat çok ilginç, sanki daha 1 yıl evvel 12.00 oran yeni girişlere veriliyordu ve kulağa çok güzel geliyordu diye hatırlıyorum.

Ekşi Sözlük'te 2015 Ekonomik Krizi, 2016 Ekonomik Krizi, 2017 Ekonomik Krizi diye başlıklar var. Millet 2-3 yıl evvelden böyle başlıkları açıp spekülasyon yapıyor ancak bir kriz olmuyor. Darbe olduğundan sonra bile bankacılık sistemi atm'lerden nakit verememe dışında bir sorun yaşamadı diye biliyorum. Sistemler çökmedi yabancı bütün varlıklarını satıp gitmedi.

Aslında başka bir açıdan bakınca, bir kimsenin sözü müydü unuttum bilen aydınlatır, Türkiye zaten hep krizde olduğundan kriz çıkacak demeye gerek yok. Bazen derinleşip dillendiriliyor ama zaten üretim ekonomisi olmadığımızdan krizden çıkmamamız normal.

Mevduat faizinin ateşini düşürmek doların ateşini düşürmekten çok daha zor görünüyor, nasıl bu hale geldik bilemiyorum. TCMB politika faizini piyasa faizlerinin olduğu banda çekse bu bir işe yarar mı ? Bilemiyorum.

Basitten gidip düşününce, doların düşmesini istedik, TCMB doları düşürmek için ''sıkılaştırmaya'' başladı. Sıkılaştırma sonucu TL likidite de kurudu, GLP'den para dilenir oldu bankalar. Bist fonlama 0'landı. Bankalar arası mevduat yarışı başladı ve mevduat faizi aralıksız yükseliyor.

Sanki bir dönem şöyle bir laf edilmişti. Dolar nereye giderse gitsin kendi kendine dengelensin yeter ki TL faizi yükseltmeyelim. O zaman düşük faiz yüksek kur dönemine girdik vs denildi. Şimdi de doları düşük tutmak adına TL sıkılaştırma ile faizler uçuyor. Sanırım PPK bunu döngüler olarak görüyor. Faiz dayanılmaz bir seviyeye yükselince sıkılaştırmayı bırakıp tekrar faiz indirim döngüsüne girip tekrar dövizin değerlendiği bir dönem görebiliriz. Mevduatçılar da tepe oranı bulup oradan uzun bağlarlarsa kazançlı çıkabilirler.

Önemli soru şu, TCMB'nin kafasında faizler için kritik eşik nedir, geçilmesini istemedikleri ?

Syg.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Teb 14.75 ten 92 gun teklif etti iyimi sizce.

7.  Alıntı Originally Posted by Börsianer Yazıyı Oku
    Gidişat çok ilginç, sanki daha 1 yıl evvel 12.00 oran yeni girişlere veriliyordu ve kulağa çok güzel geliyordu diye hatırlıyorum.

Ekşi Sözlük'te 2015 Ekonomik Krizi, 2016 Ekonomik Krizi, 2017 Ekonomik Krizi diye başlıklar var. Millet 2-3 yıl evvelden böyle başlıkları açıp spekülasyon yapıyor ancak bir kriz olmuyor. Darbe olduğundan sonra bile bankacılık sistemi atm'lerden nakit verememe dışında bir sorun yaşamadı diye biliyorum. Sistemler çökmedi yabancı bütün varlıklarını satıp gitmedi.

Aslında başka bir açıdan bakınca, bir kimsenin sözü müydü unuttum bilen aydınlatır, Türkiye zaten hep krizde olduğundan kriz çıkacak demeye gerek yok. Bazen derinleşip dillendiriliyor ama zaten üretim ekonomisi olmadığımızdan krizden çıkmamamız normal.

Mevduat faizinin ateşini düşürmek doların ateşini düşürmekten çok daha zor görünüyor, nasıl bu hale geldik bilemiyorum. TCMB politika faizini piyasa faizlerinin olduğu banda çekse bu bir işe yarar mı ? Bilemiyorum.

Basitten gidip düşününce, doların düşmesini istedik, TCMB doları düşürmek için ''sıkılaştırmaya'' başladı. Sıkılaştırma sonucu TL likidite de kurudu, GLP'den para dilenir oldu bankalar. Bist fonlama 0'landı. Bankalar arası mevduat yarışı başladı ve mevduat faizi aralıksız yükseliyor.

Sanki bir dönem şöyle bir laf edilmişti. Dolar nereye giderse gitsin kendi kendine dengelensin yeter ki TL faizi yükseltmeyelim. O zaman düşük faiz yüksek kur dönemine girdik vs denildi. Şimdi de doları düşük tutmak adına TL sıkılaştırma ile faizler uçuyor. Sanırım PPK bunu döngüler olarak dönüyor. Faiz dayanılmaz bir seviyeye yükselince sıkılaştırmayı bırakıp tekrar faiz indirim döngüsüne girip tekrar dövizin değerlendiği bir dönem görebiliriz. Mevduatçılar da tepe oranı bulup oradan uzun bağlarlarsa kazançlı çıkabilirler.

Önemli soru şu, TCMB'nin kafasında faizler için kritik eşik nedir, geçilmesini istemedikleri ?

Syg.
    Ben artık dövizde özel sektörün bir iflas eşiği olduğunu düşünüyorum. tcmb bu eşiğe yaklaşıldığında eskisi gibi klasik döngüyü tekrarlamaktan imtina edebilir. Zira TL faizi yükseldiğinde özel sektör bunu ödeyemez ise firmalar el değiştirir havuzun içindeki likidite değişmez. Ancak döviz temerrüdü gerçekleşirse hazinenin temerrüdüne kadar iş sarkabilir.

Bence faizi yükseltmek bizi kötü etkiler ama yurtiçi likidite değişmeyeceğinden genele yayılan iflas dalgası bu denli şiddetli olmaz. Ancak döviz kuru özel sektörün borcunu ödeyemeyeceği bir iflas eşiğini geçerse bu yüksek faizin zararından çok daha fazla bir zarar verir.

O nedenle tcmb'nin son 4 yıldır şahit olduğumuz döngüyü tekrar etme lüksü günden güne azalıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 678/1024 İlkİlk ... 178578628668676677678679680688728778 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •