Arkadaþlar eksi sözlükte bir yazar arkadaþ
finansbank 32 gün %16.5 ile baðlandýðýný söylüyor.
Yanlýþ anlaþýlmasýn diye ekþi üzerinden meblað sormadým.
https://eksisozluk.com/entry/68955666
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
15-16 gibi oranlara paranýzý kaptýrmayýn diye nasihat eden arkadaþlar Piyasada bu oranlarý veren bankalar varda körlük bizde mi biz mi göremiyoruz.Þuan için bildiðimiz en yüksek 14.75-15 civarý..16 civarý mevduata paramý ben þahsen kaptýrmak istiyorum hangi banka hangi þube yazarsanýz bizde faydalanmýþ olalým.Fibabank e-mevduat oraný 14.75 yazmýþ biri de bankanýn internet sitesi 14.50 þubeyi arýyorum ayný oraný teyid ediyor.Lütfen doðru bilgileri paylaþalým.Gerçek olmayan oranlarý paylaþan arkadaþlar elinize ne geçiyor cidden anlamýþ deðilim.
LÝDER FAKTORÝNG A.Þ. %15,75 BASÝT FAÝZLE 175 GÜN VADELÝ FÝNANSMAN BONOSU ÝHRAÇ EDÝYOR
Lider Faktoring A.Þ. finansman bonosunun vadesi 175 gün olup, iskontoludur. Ýhraç tutarý 10 Milyon TL olup talebe göre artýrýlabilecektir. Ýhracýn basit faizi %15,75, bileþik faizi %16,40'dýr. Finansman bonosunun fiyatý 92,979 olarak belirlenmiþtir. Mevduat karþýlýðý %16,68'e denk gelmektedir.
Talep toplama 20-21 Haziran 2017, takas tarihi 23 Haziran 2017, itfa tarihi ise 15 Aralýk 2017'dir.
http://www.turkborsa.net/belgeler/ra...aziran2017.pdf
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Gidiþat çok ilginç, sanki daha 1 yýl evvel 12.00 oran yeni giriþlere veriliyordu ve kulaða çok güzel geliyordu diye hatýrlýyorum.
Ekþi Sözlük'te 2015 Ekonomik Krizi, 2016 Ekonomik Krizi, 2017 Ekonomik Krizi diye baþlýklar var. Millet 2-3 yýl evvelden böyle baþlýklarý açýp spekülasyon yapýyor ancak bir kriz olmuyor. Darbe olduðundan sonra bile bankacýlýk sistemi atm'lerden nakit verememe dýþýnda bir sorun yaþamadý diye biliyorum. Sistemler çökmedi yabancý bütün varlýklarýný satýp gitmedi.
Aslýnda baþka bir açýdan bakýnca, bir kimsenin sözü müydü unuttum bilen aydýnlatýr, Türkiye zaten hep krizde olduðundan kriz çýkacak demeye gerek yok. Bazen derinleþip dillendiriliyor ama zaten üretim ekonomisi olmadýðýmýzdan krizden çýkmamamýz normal.
Mevduat faizinin ateþini düþürmek dolarýn ateþini düþürmekten çok daha zor görünüyor, nasýl bu hale geldik bilemiyorum. TCMB politika faizini piyasa faizlerinin olduðu banda çekse bu bir iþe yarar mý ? Bilemiyorum.
Basitten gidip düþününce, dolarýn düþmesini istedik, TCMB dolarý düþürmek için ''sýkýlaþtýrmaya'' baþladý. Sýkýlaþtýrma sonucu TL likidite de kurudu, GLP'den para dilenir oldu bankalar. Bist fonlama 0'landý. Bankalar arasý mevduat yarýþý baþladý ve mevduat faizi aralýksýz yükseliyor.
Sanki bir dönem þöyle bir laf edilmiþti. Dolar nereye giderse gitsin kendi kendine dengelensin yeter ki TL faizi yükseltmeyelim. O zaman düþük faiz yüksek kur dönemine girdik vs denildi. Þimdi de dolarý düþük tutmak adýna TL sýkýlaþtýrma ile faizler uçuyor. Sanýrým PPK bunu döngüler olarak görüyor. Faiz dayanýlmaz bir seviyeye yükselince sýkýlaþtýrmayý býrakýp tekrar faiz indirim döngüsüne girip tekrar dövizin deðerlendiði bir dönem görebiliriz. Mevduatçýlar da tepe oraný bulup oradan uzun baðlarlarsa kazançlý çýkabilirler.
Önemli soru þu, TCMB'nin kafasýnda faizler için kritik eþik nedir, geçilmesini istemedikleri ?
Syg.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Teb 14.75 ten 92 gun teklif etti iyimi sizce.
Ben artýk dövizde özel sektörün bir iflas eþiði olduðunu düþünüyorum. tcmb bu eþiðe yaklaþýldýðýnda eskisi gibi klasik döngüyü tekrarlamaktan imtina edebilir. Zira TL faizi yükseldiðinde özel sektör bunu ödeyemez ise firmalar el deðiþtirir havuzun içindeki likidite deðiþmez. Ancak döviz temerrüdü gerçekleþirse hazinenin temerrüdüne kadar iþ sarkabilir.
Bence faizi yükseltmek bizi kötü etkiler ama yurtiçi likidite deðiþmeyeceðinden genele yayýlan iflas dalgasý bu denli þiddetli olmaz. Ancak döviz kuru özel sektörün borcunu ödeyemeyeceði bir iflas eþiðini geçerse bu yüksek faizin zararýndan çok daha fazla bir zarar verir.
O nedenle tcmb'nin son 4 yýldýr þahit olduðumuz döngüyü tekrar etme lüksü günden güne azalýyor.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer Ýmleri