Originally Posted by
finans_mt
eurobond, hisse virmani vs takip ediliyor olabilir ama yıllardır maaşını eşine eft yapan insanlar biliyorum, daha herhangi bir şey çıktığını duymadım. ki vergi dairesi neyin hesabını yapacak eşler ailenin borcu/ihtiyacı v.s. için birbirlerine para gönderebilirler.
Zaten ivazsız intikal için vergi var denildi.
Ev kirası, okul, ortak giderler vs. harcaması için maliyenin bir şey dediği yok. Gelir sorar sana, 10bin tl göndermişsin her ay niye der, sen de ev kirasını onu bunu şunu yatırıyorduk dersin sorun çıkmayabilir. Ama 100bin tl eşinin hesabına gönderirsin, onu da açıklayamazsan ne yaparsın bilemem...
Yakalanmayanların olması, kimsenin yakalanmayacağı anlamına gelmez.

Originally Posted by
finans_mt
eurobond virmanına gelirsek, sanırım burada bahsedilen tutarlar 380bin tl den fazla değildir. eş/cocuk/anne/baba transferde uygulanan vergi oranı %10 değil %5.
Eş-çocuk vs. gibi yakınlarda ivazsız intikal vergisinin yarısı olduğu sonraki gönderide zaten düzeltilmişti.
Veraset ve intikal vergisinde de zaman aşımı beş yıl olmakla beraber zaman aşımı, idarenin bilgi sahibi olduğu tarihte başlar.
Yani ben gider sizi 7 yıl önce eşinize gönderdiğiniz para için ya da para almadığınız gayrimenkul satışı için ihbar ederim, zaman aşımı maliyenin bilgisi olduğundan itibaren 5 yıldır. Yani parayı gönderdiğinizin yada muvazaalı gayrimenkul satışının 12. yılına kadar cezayı yeme olasılığınız olur ki bunun ivazsız intikal olmadığını ispat edemezsiniz cezayı yersiniz.
Maliye; karşılıksız olarak belli bir miktarın üzerinde, herhangi bir kimseye menkul veya gayrimenkul verilir de bunun vergisi ödenmezse cezayı keserim diyor.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri