Sayfa 6633/7020 İlkİlk ... 5633613365336583662366316632663366346635664366836733 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 53,057 - 53,064 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Amerikali sosyal medya sirketi Facebook Inc, duzenleyici kurullarin ve senatorlerin ticari faaliyetler konusunda sirkete agir baski yaptiklari ve sirketin metaverse isimli sanal evrenin insasina odaklandigi bir donemde ismini degistirmeyi planliyor.

Teknoloji blog sitesi The Verge'un konuya yakin kaynaklara dayandirdigi habere gore, sirket gelecek hafta yeni ismini duyurabilir. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, sirketin 28 Ekim'deki yillik Connect konferansinda isim degisikligi konusunda konusmayi planliyor fakat Facebook'un yeni ismi daha once de aciklanabilir.

https://variety.com/2021/digital/new...me-1235093396/

2. “ Ve her Carsamba mis gibi parfum kokan genc hanim, onu tutukluyla yalniz birakmam icin bana yuz kronluk bir banknot veriyor. Persembe gunu bu yuz kron coktan likir likir icilen biraya gitmis oluyor. / E ogni mercoledì la damigella profumata mi dà un biglietto da cento corone perché la lasci sola col detenuto. E al giovedì le corone se ne sono già andate in tanta birra.. ” Italo Calvino

Foto: Milano, Cesare Correnti Caddesi, No:16

3. “ …gemiler yol alir; dalgalarin sarkilari surer gider; bagcilar Cinque Terre yamaclarindan Cenova Rivierasi´na inerler; Provence´da, Yunanistan´da zeytinler toplanmistir… / ...le imbarcazioni navigano; le onde ripetono la loro canzone; i vignaioli discendono dalle colline delle Cinque Terre, sulla Riviera genovese; in Provenza e in Grecia si bacchiano le olive... ” Fernand Braudel, Akdeniz

Foto: Herbert List, Liguria, Mar Mediterraneo, 1936

4. " Ask, en mutevazi baslangiciyla bile, gercekligin bizim icin ne kadar onemsiz oldugunun carpici bir ornegidir. / L'amour est un exemple frappant du peu qu'est la réalité pour nous. " Marcel Proust

Yagmur sahnesi

Ask Zamani ( In the Mood for Love 2000 ) Wong Kar-wai

Alıntı Originally Posted by Terraluna Yazıyı Oku

O siralarda, utangac baliklar icin buzlu camdan akvaryumu daha icat etmemistim.
    Gerçekten utangaç balıklar var kendi akvaryumumdan biliyorum

- Hayattaki en buyuk arzunuz nedir ?

Olumsuz olmak ve sonra olmek.
    Çok ilginç düşünceler, sözler ile karşılaşıyorum bu sayfadaki paylaşımlarda. Ufuk açıcı. Paradoksal. Kendinden çıkıp kendine varan.
    Güzel ya

" Galiba asigim. Neyse, aklimi kacirdim. Dusunemiyorum, calisamiyorum, dunyadaki hicbir sey umurumda degil. Tanri askina Mary! Iskence cekiyorum! Bir an mutluyum, bir sonraki an acilar icindeyim. Yarim saat suresince ondan nefret ediyorum; sonra da onunla on dakika birlikte olabilmek icin canimi verecek duruma geliyorum; ne hissettigimi, nicin hissettigimi asla bilmiyorum; delilik bu, ama yine de son derece akla yatkin. Sen bunlardan anlam cikarabiliyor musun ? Cildiriyorum, biliyorum; dinleme beni Mary; sen isine bak... "
    Kırmızı kalpler..

Sair butun anlamlarin uzun sure, sonsuzca ve dusunulmus bir sekilde duzensizlesmesiyle kendini gorunmezi goren , bilenmezi bilen kilar. Askin, acinin, istirabin, cilginligin butun sekillerini yasayarak; bizzat kendini arar, butun zehirleri kendinde tuketir, bunu da onlarin sadece ozlerini saklamak icin yapar. Kelimelerle anlatilmaz bir iskencedir bu, ki bunda sair butun bir imana, insanustu buyuk bir guce ihtiyac duyar, ayrica bunda sair daha pek cok sey arasinda buyuk hasta, buyuk cani, buyuk lanetli - ve en yuksek Bilgin- olur. Cunku sair boylece bilinmeze ulasir! Cunku sair ruhunu islemistir, coktan herkesten daha cok zengindir! Sair bilinmeze ulasir ve cilgina donmus bir halde, gormeleriyle, vizyonlariyla sonunda aklini kaybedebilir de, o onlari gordu bir kere! Duyulmadik ve adlandirilamaz seylerle yaptigi sicramada isterse gebersin: daha baska korkunc isciler geleceklerdir; otekinin gucunun tukenip yigilip kaldigi ufuklardan onlar baslayacaklar bu kez! ” Arthur Rimbaud, Cehennemde Bir Mevsim
    Bu nasıl bişeydir ya. Oku oku kendime gelemedim. Çarptı beni. Muhteşem.
    Sonsuz kalpler

Sayfa 6633/7020 İlkİlk ... 5633613365336583662366316632663366346635664366836733 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •