Sayfa 699/1000 İlkİlk ... 199599649689697698699700701709749799 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 5,585 - 5,592 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bence dogru bir yaklasim...

Syg,
    Ben de ayni mantikla US900123AL40 vadeli 2030 vadeli eurobondu dusunuyorum.

Yillik Kupon odemesi:%11.8
    yillik getiri: %6.68

En sonda yuksek meblag almaktansa kupon odemelerinde yuksek alayim sondaki miktar dusuk olsun bu sayede ileride degisecek guncel piyasa doviz kosullarina daha flexible uyum saglayabilirim diye dusunuyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    duration meselesi beni yine de aşan bir konu ama mantığını kabaca kavrayan biri olduğumu düşünerek..

vadesini beklemek niyetindeysem..

2041 in getirisi bir tık daha yüksek ama ben kağıdın ekmeğini ne zaman yiyeceğim?.. ağırlıklı olarak vadede. çünkü 85 dolara aldığım kağıt vadesinde 100 dolar olarak geri dönecek (getirisi bu sebeple de yüksek). ağırlıklı karı orada elde edeceğim. (itfada değer kazancından oluşacak olan vergi ayrı bir soru işareti!!)

2038 de ise vade sonunda ekstra bir ekmek yok şu andaki fiyatına göre. onun yerine ekmeğini minik dilimlerle de olsa yarından itibaren yıllara bölüştürülmüş olarak yemeye başlayacağım.

bu sebeplerle.. önümüzdeki ~20 yıl boyunca elde edeceğim gelir ~20 yıl sonunda elde edeceğimden daha önemli diye düşünen biri isem, bu seçenekler arasında tercihim 2038 den yana olmalı diye düşünüyorum.

yanılıyorsam üstadlardan yorum beklerim.
    Bu yazdığınız önemli bir detay, ben de ilk eurobondlarımı alırken dikkat etmiyordum sonradan uyandım. Eğer beyanname sınırını aşmayacak şekilde plan yapıyorsanız ve kupon gelirini buna göre ayarlıyorsanız 100 dolar altında aldığınız eurobondlardan itfa yılında değer artışı nedeniyle beyanname sınırını geçip vergi ödemek zorunda kalabilirsiniz.
    ideali fiyatı 100'ün çok az üstünde olanlardan almak, böylece itfada anaparadan kazanç oluşmaz vergi doğmaz, sadece kuponları hesaplamak zorunda kalırsınız. Ayrıca yazdığınız şekilde çok uzun vadelerde vade sonundaki toplu kazanç bana cazip gelmiyor, yüksek kupon almayı yeğlerim.

Bu arada cds 461..

3.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    27% vergi + 5% usa enflasyonu
    Geriye bi sey kalmayacagi gibi eksiye de dusulecegini kabullenmissiniz.
    Fazla bir secenek de yok gerci..
    Coinler kaldi bir tek duzgun gelir saglayacak.
    O da onumuzdeki 3-4 ay gecerli...ikiye katlayabilir.
    Onumuzdeki yil ortasinda da borsaya girilebilir....secim oncesi iyi para getirir....secimlerin sonucuna gore 3'e katlayabilir...

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Benim de gördüğüm en büyük risk artmakta olan ABD enflasyonu, %5 hatta 7 vb. olursa bizim eurobond kazancı dolar değer kaybına gidiyor reel kazanç kalmıyor. Döviz mevduat faizine göre yine de çok çok iyi.
    Coin ve borsa eurobond alternatifi değil, farklı kulvarda.

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Benim de gördüğüm en büyük risk artmakta olan ABD enflasyonu, %5 hatta 7 vb. olursa bizim eurobond kazancı dolar değer kaybına gidiyor reel kazanç kalmıyor. Döviz mevduat faizine göre yine de çok çok iyi.
    Coin ve borsa eurobond alternatifi değil, farklı kulvarda.
    Merhaba,

Eurobond un risklerini arastiriyorum ve dusunebildigim bir risk de sizin bahsettiginiz konu.

Eger dolar enflasyonu %5-7 lere cikar ise, bu durumda dolar mevduatlarin da oranlari artmaz mi?

5. ABD'de enflasyon 7 falan olursa zaten nereye kaçacağız ki?

Altından başka çare yok o durumda.

Diğer seçenekler bist, yabancı borsa. Hepsinin kendine göre riski var.

Ben aylardır düşük faize ezilen dolar mevduatımı iyi kötü değerlendirmeye çalıştığım için bir miktarı ile eurobond almakta buldum çözümü şimdilik.

Maksimum 15% eurobond taşırım.

ytd

6. 2041 in getirisi bir tık daha yüksek ama ben kağıdın ekmeğini ne zaman yiyeceğim?.. ağırlıklı olarak vadede. çünkü 85 dolara aldığım kağıt vadesinde 100 dolar olarak geri dönecek (getirisi bu sebeple de yüksek). ağırlıklı karı orada elde edeceğim. (itfada değer kazancından oluşacak olan vergi ayrı bir soru işareti!!)
    itfa tarihini beklersek vergi çıkıyor mu eurobonda?? yukarıda yanlış bir hesap yapılmış galiba.

7. 101.27 kirliden 10bin nominal aldım, burger. Baktım teb'de de 100.02 idi temiz fiyat. Vakıfta zaten hesabım yok. Orada kirlisi 99.3 görünüyor nette.

Baktım teb ile aynı bastım burgerden.

ytd

8. Bu 100 nominal altından alınan eurobondları 100 olarak vade sonunda alınca vergi falan çıkmaz diyor burgerdeki mt. Çok kurcalamadım. Yanlış biliyor olabilirsiniz

Sayfa 699/1000 İlkİlk ... 199599649689697698699700701709749799 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •