Sayfa 274/1312 İlkİlk ... 1742242642722732742752762843243747741274 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,185 - 2,192 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
     Alıntı Originally Posted by coletta Yazıyı Oku
    Hocam selamlar,

Arkadaşım 1, 2 ay önce 650 bine evini satip altın aldı 490 dan. İyi altın cıktı ama evi alan da aptal değil ki o da ev fiyatına zam yaptı 700 e belki veririm diyor.

Yani dediğiniz naısl olacak anlayamadım, ev alanlar da aldıkları tarihte dolar neyse artti ise onlar da zam yapıyor, arkadaş da bu durumu kabullendi altın ile yenemeyecegını anladı arsa bakıyor artik.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    mesela enflasyonla oynayıp düşük faizle fiyatları pompalıyorlar ya aslında geleceğin gelirlerinden, çoluğunun çocuğunun servetinden çalıyorlar. ve döviz kurları kısa bir süre kanıyor, veya el altından satışlarla düşük kalıyor ama gideceği hedefe muhakkak gidiyor. o yüzden bir iki yıl kısa süre karşılaştırmak için.

ayrıca döviz kurunun artması kriz sebebidir normalde insanlar harcamayı kısar, fiyatlar iner ama şu an herkes illüzyon içerisinde. bizim ülkede döviz kuruyla el ele giden tek şey bence ihracat yapan döviz gelirli firmalar.

2. Ev fiyatları çok değişkenli bir formül. Bir sayfa yazdım o değişkenlerin ne olduğunu ama yazdıkça daha başka noktalar geliyor aklıma ve bazı hassas noktalara temas ediyorum o yüzden vazgeçtim

Kestirmeden şunu söyleyeyim yeter. İstanbul ile Londra'nın fiyat anlamında rekabet etmesi nasıl mümkün olabilir? Benim anlamadığım tek nokta bu.

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...64495462/detay

Şu eve 7.5 milyon kim niye verir benim aklım hafsalam almıyor. Öyle de almıyor, böyle de.

Bu sadece bir örnek. Daha bunun gibi onlarcası (yüzlercesi) var.

750bin dolares....

Diyeceksiniz ki sen bu eve kaç verirsin? Benim gözümdeki ederi 2milyon maks.

Evin satış fiyatı başka alici bulduğu fiyat baska

Son zamanlarda millet evine peynir alırken on kere düşünüyor.acaba adam gibi peynir alıp çocukları zehirlemesem mi yoksa bimden alıp geçsem mi diye.bu kis doğalgazı açmayıp battaniye ile oturacak bir çok beyazyakali vardır.evlerin alıcısı bu kitle.bunlara gel düşük faizle on yıl borçlan ev al diyorsun.borclanirlar mi bence hayır borçlanmazlar.

5. Düşük faizle kredi çekip ev alanlar zaten olmayan para ile kaldıraç yapmış oluyorlar.
    Böyle bir hesaba nasıl ulaştınız matematiksel olarak anlatırsanız bizlerde aydınlanmış oluruz

Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    düşük faizle kredi çekip en güzel yerden, en iyi primi yapan evi alan kişiler çok değil 4-5 yıla dövize, altına yenilecekler. hele bir de düzgün bir hisse senedi portföyüne kaç kez yenilecekler onu hiç düşünemedim.

düşük faiz furyası daha 1,5 yıl oldu sayılır. gr. altın 400'den 554'e geldi. tabi şimdilik.

diyelim bi faiz indirim dalgası daha geldi ve 0,49'la ev satılmaya başlandı. o evi alanlar da orta vadede kaybetmeye mahkum. matematiği kandıramazsın. eğip bükemezsin.

Dolar bazında evler 2014 den beri artmıyor.eurobond daha iyi getiriyor.herkes son bir yıla bakıyor.son bir yıl bile bu dolar kuru ile evler de satılmayıp az bisi düşerse yakında helallesir

7.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    düşük faizle kredi çekip en güzel yerden, en iyi primi yapan evi alan kişiler çok değil 4-5 yıla dövize, altına yenilecekler. hele bir de düzgün bir hisse senedi portföyüne kaç kez yenilecekler onu hiç düşünemedim.

düşük faiz furyası daha 1,5 yıl oldu sayılır. gr. altın 400'den 554'e geldi. tabi şimdilik.

diyelim bi faiz indirim dalgası daha geldi ve 0,49'la ev satılmaya başlandı. o evi alanlar da orta vadede kaybetmeye mahkum. matematiği kandıramazsın. eğip bükemezsin.
    Neden boyle dusundugunuzu anlamadim

Doviz zaten korkunc yukselmis ileriki yillarda bu hizda yukselmesini dusunmek Turkiye venezuela olacak demekle ayni sey

Unutmayin yuksek enflasyon ev fiyatlarinida yukari itiyor. Yada bana oyle geliyor

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

8.  Alıntı Originally Posted by temel analizci Yazıyı Oku
    Bisikletçi alsana o zaman bir tane daha niye burada bekliyorsun.
    Sen bu yılın enflasyonu ile önümüzdeki 10yilin enflasyonu mu baz aliyorsun. O zaman sen bitcoine gir kredi çek bu yıl yüzde bilmem kaç kazandırdı. Hadi buyur gir. Sanki öyle bir yazıyorsun ki gerçek enflasyon oranında maaş artan bir ülkeyiz. Sen nerenin ezanını okuyorsun
    Sen merak etme piyasa akillidir. Ne zaman ne yapılacağını bilir. Piyasaya akıl verme piyasa işini bilir.

Sana bu konuda buradikler cevap vermiyorsa bence şu yazdığın saçmalığı ondmsemediklerindendir bence bunu bil
    Sizin mantiginiza gore ileriki yillarda enflasyon dusecek.

Iyimserliginize hayranim. Enflasyonu dusurecek bir hareket kanun olusum goremiyorum

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

Sayfa 274/1312 İlkİlk ... 1742242642722732742752762843243747741274 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •