Sayfa 382/1002 İlkİlk ... 282332372380381382383384392432482882 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 3,049 - 3,056 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

1.  Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Afrikada eskiden yam yam kabileler bulunurdu 1980 li yıllar 1990 lı yılların başlarında onlar bile cep telefonu kullanıyor bunlar neyin kafasını yaşıyor. Ulan ekonomik kalkınma telefonla oluyorsa kalkınmamış ülkeler vatandaşlarına telefon dağıtsın ekonomik olarak gelişsin üst lige çıksın. Beyin sıfır değil de hitap ettikleri kesim bu kafada...
    Yani, laf olsun torba dolsun işte. Genç nesil için sosyal medya, cep telefonu çok önemli, bir tür yarış gibi bu mesele. Asgari ücretli tanıdıklarım var, hepsinin telefonu benden iyi, gerekirse 24 ay taksite giriyor en üst modelini alıyor.

İletişim zaten çağımızın dinamiği, eskiden biri aradığında not bırakırdı akşam eve gelince arardık, şimdi aradığımızda açmıyorsa ulaşılamıyorsa endişeleniyoruz. Bunun ekonomik gösterge olarak bir anlamı yok.

Çok eskiden köylerde, dolar artmış, enflasyon artmış çok da onlar için bir anlamı yoktu, ekmeğini, bulgurunu, peynirini, yoğurdunu, tarhanasını, konservesini, salçasını kendi yapan, ununu fasulyesini nohudunu sütünü yumurtasını şekerini sebzesini kendi üreten, tarlasını kağnısıyla süren adamın enflasyonu nolur, elektriğe zam olur, üretmediği varsa çaya, şekere, kıyafete zam olur, aileden birinin emekli maaşı varsa kendini zengin sanırdı, onun gibi.

Ölçü değil bunlar, ölçü, istatistik, toplumun gelir seviyesi, tüketim harcamaları ve bağımlılıkları, ve bunlara gelen zamdan onun aldığı pay. Diyelim ki 80-90 lardaki gibi herkes kömürle odunla ısınıyor, doğalgaza zam gelmiş, en fazlası tüp fiyatına gelen zamdır onun ilgi alanı, o zamanlar santrallerde kömürlüydü, belki hadi kömür de dünyada artar etkisi olurdu, ama şimdi her yer doğalgaza geçmiş, koca kış, bu bir sorun çoğu alt gelir seviyesi için. Kazak battaniye oturacak hatta soba kuracak, napacak..

Orada bunu dinleyenlerin %100' ü bakın, %100'ü içinden, 'hadi leyn' diyordur, ama bu bir oyun, rantçıların savaşı, titan titana, winter is coming. Yıllar sonra da günah çıkarırlar, 'o zamanlar öyle demek zorundaydık' hesabı..peh

Arkadaşlar o joker filmi boşuna çekilmedi,boşuna oscar almadı.Bu gidişatla o filmin son sahneleri dünyanın pek çok yerinde gözlenecek.Bunun olması için gereken her şey yapılacak.Akp artık yok hükmündedir,yeni başkan imamoğlu da olay değişmez gidişat değişmez bu buhrana artık girdik.Ben ne reise ne akp ye dair artık hiç bir şey yazmaya gerek duymuyorum,onlar artık türkiyenin geleceğinde yoklar.

Haaa... Unutmuşum bu arada, bugün gece zombiyi açtım, bana dokunmaz ve dar gelirli A.K. partilisi olmayanları tenzih ederek söylüyorum, bu kış birilerinin A.A. kar yağacak...
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alın işte bizde olmaz denilen homeless olgusu artık başladı gibi.Bu ailenin eski türkiyede sokakta kalması imkansızdı,mutlaka bir tanıdık bir dost sülaleden biri el atardı.Artık herkes kendi gemisini bile zor yüzdürüyor.Bu artık 1929 tarzı bir büyük buhranın başlangıcı.

Şimdi kiralar patladı, o kiraları ödeyemeyen çok olacak,ev sahibi de evinin yanındaki evlerin kiraları iki katına çıkmış kendi kirası artmamış kirasını bile alamıyor,ne yapacak hadi bakalım sokağa atacak kiracısını,bir ton dram,sıkıntı yaşanacak.

7. 9,77024

bu hafta 2 hanelileri görür müyüz diyor insan haliyle..

8.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    9,77024

bu hafta 2 hanelileri görür müyüz diyor insan haliyle..
    Valla Kasım Aralık, TUİK enflasyonunun yılı 20 nin altında kapatacağı netleşsin bi 200 baz puan daha indirirler diyorlar..

O yüzden, buraya, bir tür devalüasyon yapılıyor gözüyle bakmak lazım, eskinin şartları değişti, ordan verirler burdan yerine koyarlardan daha farklı gibi denklem..

Doların düzeltmeden sonra kalktığı seviye, 8.60 desek, yüzde kaç devalüasyon yaparlar da, sonrasında uzunca bir süre yataya bağlarlar, şeklinde bakılmalı bence..

Ha doları satıp da napacaz, reel eksi faiz var şu an, onlara göre 20-16, gerçekten 40-16 yıllık..borsa dolar bazında ucuzlamaktan metevellit tepiyor, eskiden de aynısını yaptı, ama sonra dolar zıbıtınca yıkılmıştı, bankalar nolacak...TL bazında %10 yukarı dolar bazında %10 aşağı ne anladım ben o işten...

Bir tek altın ve dünya borsalarına endeksli fonlar var gibi şu an, onda da NASD** sanki kısa bir çıkış sonrası derin düzeltecek gibi duruyor..zor..

Sayfa 382/1002 İlkİlk ... 282332372380381382383384392432482882 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •