Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 226/1014 İlkİlk ... 126176216224225226227228236276326726 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,801 - 1,808 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

gökdelen planda varsa yapılabilir, şehiri planlarken şurası iş bölgesi olacak dersin yaparsın. burada bahsedilen ise bir finansman yöntemi olarak emsallerin artışı ile sağlanan ek katların yüksek katlı yapılaşmaya yol açması, nufus yogunluğunu arttırması, ekonomik olarak ülkede bir karadelik halini alması, milli güvenlik sorunu oluşturması gibi konular.

bunları uzun zamandır söylüyoruz, nasıl olmaması gerektiğini söylerken nasıl olması gerektiğini de çoğu kez açık açık bazen de implisit (kapalı, sezdirmeli) olarak söylüyoruz. iyi niyetli olan zaten anlar.

ama maksat rantı sonuna kadar kullanmak, bunu destekleyenlere yol arkadaşlığı yapmaksa şu anda serzenişte bulunanların çoğu zamanında rantiyeyi ve beton lobisini destekleyen taraftaydı, forum arşivi bu konuda oldukça net.

o yüzden serzenişte bulunanlar için ilave etmek gerek ki başkalarından bekleyeceğinize sizde görüşlerinizi yapıcı biçimde paylaşın.

ancak, son 15 yıllık dönemde asıl amaç istanbul ve benzeri yerlerin rantını sonuna kadar kullanmaktı ve bunun için tüm yapıcı öneri ve eleştirilere kulaklar kapatıldı, bu süreçte yetkililer ve bunu susarak izleyen vatandaşlar bu şehrin mega köy haline gelmesine göz yumdular.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2. Vatandasin susmasi cikar beklentisindendir.

Yoksa bu kadar hirsizi oraya cikartirmi ?

Ahmetg Guest
    Trabzon daki Uzungolu betonlastirdilar diye aglarken Trabzonlular baya sevincliymis megerse

istanbulda, ankarada oturup ekşide yazanlar için faciadır. trabzonlular için hiç de facia değildir. adamlar ihya oldular lan. 50 bin- 100 bin lira arası olan ev fiyatları araplar ile beraber 250-300 binlere çıktı. trabzonun bütün tepeleri deli gibi hafriyat sahası. 12-13 katlı binalar mantar gibi yükseliyor. 14 sene önce geldiğim şehirle şimdi şehirin zenginliği arasında dağlar kadar fark var. bu adamlara daha çok arap gelecek uzungölü kurutmamız lazım deyin bir kaç ay için de göl falan bulamazsınız ortalıkta.

https://eksisozluk.com/uzungol-facia...custo=68966973

Adam cidden sorunlu. iki kelime yorum yazabiliyor biri abd diğeri bedava.

diğerleri zaten kopyala yapıştır

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    Twitterda anket düzenlenmiş dün katılım yüksek bir saatte. forum değilde genel olarak ülke ne düşünüyor bence daha çok bilgi veriyor butür anket. malum forum genelikle borsacılardan oluşuyor hali vakti yerinde insanlar borsaya ayıracakları para var yani.

Diğer yanda başını sokacak bir ev arayan tonla memleketimden insanlar.

https://twitter.com/Emlaksondk/statu...91883581841408

Zaman zaman böyle anketler düzenleniyor ve % 70 oranında Balon var gözü ile bakıyor memleketimin insanları.
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Onlar gercek sartlari yasiyor da ondan.

Ne bir spekulasyon dusunceleri var, ne fiyat dusmesin gayretleri.

%70 balon dusuncesine ben de katilirim.
    % 70 oranında derken yanlış belirtmiş olabilirim. ankete katılanların % 70 i balon var diyor.

yani fiyatta % 70 oranında balon var anlamı taşmasın diye belirtmek istedim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AYDAN DAHA TUHAF OLAN TÜRKİYE...
    Gönderi
    618
    okumuş , beyaz yakalı insanlar artık türkiyeden kaçıyor..
    bunlardan biri amerikaya gitmiş artık orda yaşamaya başlamış
    adam youtuber vlog yüklüyor devamlı
    takipçileri var .oraya gitmek isteyenler kafalarındaki soruları yazıyor. videosunu çekermisin diyorlar. adam da yapıyor
    mesala ev fiyatlarını çekti yayınladı.
    1 donüm arazi içinde ( içinde yetişmiş çok ağaç var) gölün dibinde 300-400 metre 3 araçlık kapalı garaşı, 11 odalı, giyinme odaları, çamaşır kurutma odaları, yüzme havuzu triplex evin fiyatı 450.000 $ dolar dedi satıcı kadın. yıllık vergisi 11.000$ pazarlık yaparız. ayrıca kredi notunuz yuksekse 30 yıl vadeli alabirirsiniz dedi
    bizim adam güldü türkçe ( kadının anlamayacağı dilde, türkçe olarak) istanbulda bu paraya 2+1,3+1 alırsın dedi...güldüm
    düşündüm....
    bizim ülke mi zengin A.BD. mi diye?
    KUMARI OYNATAN KAZANIR ! KAZANMANIN ANAHTARI iSE MASADAN ZAMANINDA KALKMAKTADIR

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AYDAN DAHA TUHAF OLAN TÜRKİYE...
    Gönderi
    618
    Türkiye ye gelmeyen mercedes c63 s amg 2017 satış fiyatı 72.000$ bu ara..
    KUMARI OYNATAN KAZANIR ! KAZANMANIN ANAHTARI iSE MASADAN ZAMANINDA KALKMAKTADIR

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Asd3232 Yazıyı Oku
    okumuş , beyaz yakalı insanlar artık türkiyeden kaçıyor..
    bunlardan biri amerikaya gitmiş artık orda yaşamaya başlamış
    adam youtuber vlog yüklüyor devamlı
    takipçileri var .oraya gitmek isteyenler kafalarındaki soruları yazıyor. videosunu çekermisin diyorlar. adam da yapıyor
    mesala ev fiyatlarını çekti yayınladı.
    1 donüm arazi içinde ( içinde yetişmiş çok ağaç var) gölün dibinde 300-400 metre 3 araçlık kapalı garaşı, 11 odalı, giyinme odaları, çamaşır kurutma odaları, yüzme havuzu triplex evin fiyatı 450.000 $ dolar dedi satıcı kadın. yıllık vergisi 11.000$ pazarlık yaparız. ayrıca kredi notunuz yuksekse 30 yıl vadeli alabirirsiniz dedi
    bizim adam güldü türkçe ( kadının anlamayacağı dilde, türkçe olarak) istanbulda bu paraya 2+1,3+1 alırsın dedi...güldüm
    düşündüm....
    bizim ülke mi zengin A.BD. mi diye?
    iki turlu sehir vardir

biri metropol oburu non metropol

O videodaki evler hep dag basi evleri

Eger elma ile elmayi karsilastirirsanizki yapilmasi gereken budur o zaman Istanbul korkunc ucuz kaliyor

Istanbul o kadar ucuzki insane kafayi yedirtir

Bu forumda 10 yildir mi ne yaziyorum kac defa yazdim bu ucuzlugu ayrintili ayrintili ornekler verdim ve artik yoruldum yaslandim

ABD de metropol sehir yani Istanbul tadinda metropol sehir 3-4 tane. Hepside Istanbul un 10 kati pahali.

Size ufacik bir ornek vereyim baska bir sey yazmiycam

sene 1996 arkadaslarla bardayiz herkes Turk. Yer Boston ama Boston Kadikoy un 5 te biri bir yer sehir bile degil kasabadan buyuk ama anlayin iste

Bar dedigim filmlerdeki gibi degil dokuntu zavalli bir yer

muhabbetin ortasinda bir arkadas geldi ve dediki "ya ben demin bir apartman dairesi gordum icinde camasir makinesi vardi"

hadi lan ordan dedik ve ortamdaki hickimse inanmadi herife cunku ben hayatimda hic icinde camasir makinesi olan apartman dairesi gormemistim duymamistim o zamana kadar

Bu arkadas cok zengin bir aileden torpilli parali adam olsun diye Amerikaya yollanmis basit bir okula gidiyor

Biz adama inanmiyoruz falan beni bir merak sardi ve sordum. bu hangi bina cunku Boston da insaat bile cok zor gorursunuz izin almak zordur. Bana apartmani tariff etti ve ben orayi biliyordum adi cikmis supersonic manyak zenginlerin yasadigi bir bolge

Sonradan anladikki daireyi alan Tansu Cillerin ogluymus. Bu cocukta Tansu Cillerin New Hampshire daki otelinin mudurunun akrabasi

Daireyi kaca aldigini bilmiyorum o zaman ama tahmin ediyorum bugunlerde 1 milyon dolardan fazladir.

Yukarida yazdiklarimi anlamadiginizi biliyorum cunku dusunmuyorsunuz.

Istanbul dunyanin en ucuz metropol sehridir. Unutmayin Boston bir sehir bile degil. Daha NY veya San Fransisco daki fiyatlardan basetmiim uykulariniz kacar

Ufak bir bilgi daha. %2.5 ten 1 milyon dolarlik evin emlak vergisini dusunun, bir de apartman aidatini

daireyi gorseniz gulersiniz o kadar ufak ve kalitesiz yani geneli oyle. TR deki iscilik burada neredeeee?

Sayfa 226/1014 İlkİlk ... 126176216224225226227228236276326726 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •