Sayfa 7/472 İlkİlk ... 567891757107 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 49 - 56 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by Kar_Adam Yazıyı Oku
    Lafa gelince Dünyaya kafa tutuyoruz,25-30 Yıl Çalıştırıp Parası alınan,Sonra Emekli edilen Vatandaşına Maaş vermeye gelince, Ugandalılar ile aynıyız..!!.
    Devlete iş yapan, Yandaş-Yabancı Şirketlere Döviz Endeksli ve Yüksek gelirli- garantili Anlaşmalara gelince Para var,55-60 Yaşına gelmiş,hurda haşat zor bela Emekli olmuş İnsanına gelince Para yok,Öylemi.??
    La;Asgari ücretten emekli olan kişinin maaşı,( Recep ivediğin dediği gibi.) 2021 Yılında,İstanbulun ortasında, Güngören'de bir aylık ev kirası etmiyor..Daha neyi savunuyorsunuz.?
    Saraylarda Saltanat sürmeye gelince Para var,Halk'a 4-5 Bin TL Emekli Maaşı vermeye gelince Yok,Öylemi.? Geçin bu sahtekarlığı,Sömürgeciliği..
    Ülkemizde Ortalama insan ömrü 60 Yıl..
    Vatandaş, 20-25 Yaşında SGK lı olup ,25-30 Yıl Prim ödeyecek,50-55 Yaşında Emekli olacak,Daha yorgunluğu atıp,rahata eremeden 5-10 Yıl sonra Selası okunup Hakkın Rahmetine gidecek..!!
    Aklı,Vicdanı olan İnsan-Yönetici,Bu sistemi savunmaz..
    Kimse maastan bahsetmiyor burada konuyu degistirmeyin

Biz burada emeklilik yasindan bahsediyoruz

Oyle bir yaziyorsunuzki sanki turkiyede insanlar az yasiyor obur ulkelerde uzun yasiyormus gibi. Boyle bir sey yok

Hala soruma kimse cevap veremedi. 210 ulke arasinda yalnizca neden turkiyede emeklilik yasi 65 yasin altinda? Bizim obur ulkelerden farkimiz nedir?

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    bağkürdan emekli olduğunda ikramie ortalama ne kadar veriyorlar ?
    bana bi yanıt verecek aksakallı yok mu yahu ? help !
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

3. 65 yaş altında emekli olunanan bir çok ülke var. Bu konuyu yanlış biliyorsunuz
     Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku

Oyle bir yaziyorsunuzki sanki turkiyede insanlar az yasiyor obur ulkelerde uzun yasiyormus gibi. Boyle bir sey yok

Hala soruma kimse cevap veremedi. 210 ulke arasinda yalnizca neden turkiyede emeklilik yasi 65 yasin altinda? Bizim obur ulkelerden farkimiz nedir?

4.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Muhterem kartal bey

Bilmediginiz konu hakkinda yazmayin dedim ama dinletemedim

Turkiyede yuz binlerce insan var 38 yasinda emekli olmus. Benim akrabalarim arasinda var. Yalan soyleyecek halimiz yok. Senin haberin olmayabilir. Hatta 50 yasin altinda emekli olan sayisi milyonlarcadir heralde. Insan inanamiyor ama gercek.

Benim esas sorum su. Dunyada 210 ulke arasinda bir tek neden Turkiyedeki emekli maasi 65 yasin altinda?

Turkiyedeki yasam veya calisma kosullari Zimbabwe den dahami kotu? Hayir. ee sebep nedir?

Dunyadaki butun ulkelerde 65 ve hatta simdi yavas yavas 70 e yaklasti minimum emekli olma yasi.

Turkiyede insanlar daha mi erken oluyor? Hayir

Dahami az yasiyoruz dahami cok yipraniyoruz? Hayir

Ee sebep nedir?

Arastirmadan ogrenmeden bilmeden cevap yazmayin. Bilmediginiz konu hakkinda yazmayin.

Insanlara 65 yasin altinda emekli olma hakki vermek MALI CINAYETTIR. Bunun ceremesini cocuklarimiz torunlarimiz cekecek. Az biraz matematik bilen herkes bunu anlar bu matematige karsi gelmez.

Hangi akil mantik bir insanin calismisligindan daha cok emekliligi olmasini savunabilir? Akil alir gibi degil.

Tekrar soruyorum.

Dunyada 210 ulke arasinda bir tek neden Turkiyedeki emekli maasi 65 yasin altinda?
    Çocuklar ve torunların yükleneceği bir yığın dış borç, nispeten geri kalmış bir toplum, yıkılmış bir doğa olacak. Bunların yanında çalışanın kıdem tazminatı, ücret zammı ve emeklilik hakkının sorgulanması bana ilginç geldi. Bir de Türk işçi ve emekçisi daha mı çok yıpranıyor diye sormuşsunuz. Buna da gülüp geçiyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku

Dönüp dolaşıp aynı şeyleri söylüyorsun. EYT liler kanunen ellerinden alınan hakkı istiyorlar. Kabul et veya etme o çıkan kanun geriye doğru işletildiği için hukuksuzdu. Gerçekten bağımsız mahkemeler olsaydı o kanun iptal edilirdi.
    Torunlara borç bırakacak konulardan bahsederken ödeme garantili projelerden de bahsetsene. Bence bu projelerin yükü hiç de az olmaz. SGK nın açık vermesinin asıl nedeni istihdamdır. Türkiye'de çalışan kişi sayısı dünyaya oranla nasıl bir baksana? Bunun nedeni insanların erken emekli olmaları mı?
    sadece 2 yıl milletvekilliği yaparak emekli olanlar var öte yandan. O uygulamayı yapan dünyada kaç ülke var cevaplasana?
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

SGK da BES gibi, emekli olduktan sonra ya otomatik toplu para vermeli yada belli donem maas vermeli, buna ne dersiniz... SGK da olene dek maas sonra da kalan ese yada evlenmemis kiza maas devr var biliyorsunuz

Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

7.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    65 yaş altında emekli olunanan bir çok ülke var. Bu konuyu yanlış biliyorsunuz
    Evet varmis ama dunya rekoru Turkiyenin elinde

Yinede cogunluk 60 yas ve ustu

Buyrun buradan link verelim

https://www.etk.fi/en/work-and-pensi...tirement-ages/

Soruyu degistirip tekrar soralim

Turkiyenin eti budu nedir ne zenginligi ne dayanagi vardir da 210 ulke arasindaki en dusuk emeklilik yasina sahiptir?

8.  Alıntı Originally Posted by enkahramanrıdvan Yazıyı Oku
    Çocuklar ve torunların yükleneceği bir yığın dış borç, nispeten geri kalmış bir toplum, yıkılmış bir doğa olacak. Bunların yanında çalışanın kıdem tazminatı, ücret zammı ve emeklilik hakkının sorgulanması bana ilginç geldi. Bir de Türk işçi ve emekçisi daha mı çok yıpranıyor diye sormuşsunuz. Buna da gülüp geçiyorum.
    Gulup geciyorsunuz cunku dunyanin obur ulkelerindeki calisma kosullarini bilmiyorsunuz

Turk insani nedense hep kendini Almanya ile Hollanda ile karsilastiriyor. Yahu dunyada 210 ulke var. Biraz gercekci olalim lutfen

Ekonomide bile klasmanimiz Uganda Tanzanya seviyesinde iken emeklilik olayinda neden Bati Avrupa kistas alinir?

Dunyada 1-2 petrol zengini ulke haric hicbir ulke dusuk yasta emeklilik sistemini topladigi primlerle destekleyemez. Bugun Turkiyede devlet SGK ya disaridan mali destek yapmak zorunda kaliyor. Bunun sebebide dunya rekoru dusuk emeklilik yasidir. zamaninda 38 yasinda emekli edilmis yuzbinlerce insandir. Ah demirel Ah

Sayfa 7/472 İlkİlk ... 567891757107 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •