Originally Posted by
KIZILDAG
Aslýnda ben son 10 yýldýr bahsi gecen EYT sistemine çok takýlmadým, cidden son 20 yýldýr 99 sonrasý yaþanan emeklilik yaþlarý normal. Keza ben bu kanundan faydalanýrsam 50 yaþýnda yani seneye emekli olurum. Seneye 32 yýl 9700 gün ve 50 yaþ ile normal görüyorum. 1991 sigorta giriþi var, fakat 99 öncesi sigorta olan veya stajý saymak isteyen çok insan var, bunu vermeleri zor. Muhtemelen 99 öncesine yaþa göre 2-3 sene bir indirim gelecek. Asgari üçret ve mevcut emeklilerde seyyanen bir þeyler alacak. Hükümet seçimi deðil, koalisyonda kalmayý dahi kabul edecek durumda. En azýndan merkez bankasýnýn parasý zamanla yerine gelir diye düþünecek. Bu arada son 20 yýlda 38 yaþýnda emekli olan bende görmedim, 44-46 arasý 99 dan önce vardý ama 99 sonrasý öyle bir yaþ yok. Memur abilerim var, 3-5 seneyi gecti ama yaþ 60 olmadan emekli olmayacaklarýný söylüyor, bu oran çoðunlukta. Sigortalýlar EYT istiyor ama memur rahat. EYT bahsinden sonra bende ilk kez sizin verdiðiniz sisteme girerek baktým, rakam þimdilik mutlu edecek düzeyde. Özellikle hep maaþ üzerinden yatýrýlmasý etkili oldu. Çok yerde gerçek maaþ ile sigortalý rakamý geçmiþte farklý yatýyordu.
Yer Ýmleri