Sayfa 507/643 İlkİlk ... 7407457497505506507508509517557607 ... SonSon
Arama sonucu : 5137 madde; 4,049 - 4,056 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. Oranı orana oranlıyacakları aklıma gelmedi. Enflasyon 0.1 den 1 e Çıksa enflasyon %1000 arttı demek gibi birşey. Doğalgaz fiyatlaru EU da söyle arttı böyle arttı , pertol fiyatlarını görünce onlar yansıdı zannetim bende ... Kısa sürede anlaşıldı zaten de , gene de özür dilerim.

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    1 Ocak-30 Eylül 2021 1 Ocak-30 Eylül 2020

net dönem karı/ (zararı) 1.266.737 688.835

Hisse fiyatında bu kar var mı yok mu yarın belli olur....
    Karı spek fiyatlamış anlaşılan şimdi tecavüzcü Coşkun rolünü üstlenmiş ...Neyse fazla poz yok...Yine temettüye kaldık anlaşılan....

4. Bilanço beklenenden iyiydi.

Yalniz, bilanço beklentisiyle güçlü bir yükseliş yaşanmamıştı. Bu yüzden "beklenti gerçekleşti. kâr realize edildi" denecek bir durumda yoktu.

Üstelik "sanki bilanço beklentiyi karsilamamis-zarar gelmiş gibi" 9:30'da viop'dan başlayarak tüm gün ekside gitti.

Unlu menkul üzerinden birilerinin sattigi 524 bin lot hissenin canına okudu.

Hisse kopup gitse, kimse bir şey diyemezdi.

Ama hisse bir türlü kopup gitmiyor.

Kritik anlarda birileri hissenin yönünü hemen aşağı çeviriveriyor...

Bana göre sebep 2016'da Sabmiller'dan AB INBEV'e geçen %24'luk hisse.

AEFES, 2011'de %24'luk hissesini 1.9 milyar dolar değer biçilen Sabmiller'in Rusya ve ukrayna operasyonları karşılığında Sabmiller'a devretmişti.

AB INBEV, rakibi SABMILLER'ı 2016'da alınca %24'luk hisse de AB INBEV' a geçti.

AB INBEV, bu hisseleri ilk devraldığında satışı gündeme gelmiş. %24'luk payla yönetimde fazla söz sahibi olmadığı için muhtemelen efes gruba %24'luk pay satışı için teklif gitmiştir.

AEFES grubu da 2011'de 1.9 milyar dolar değer üzerinden verdiği hisseleri ucuza kapatmak için bence hisseyi baskılıyor.

Tuborg'un üçte biri kar etmesinin ve Anadolu Etap bilançosu üzerindeki sis perdesinin başka bir nedenini ben bulamıyorum.

Tuhaflığa da bakin ki 2011'de ceyrek hissesi 1.9 milyar olan AEFES'in şimdiki tüm piyasa değeri 1.4 milyar dolar...

5. Normal... 10 senedir 20tl civarında geziyor. Dolar da 2'den 10'a geldi.

Teori mantıklı duruyor. O 24% ü almak için debeleniyor olabilirler de...

10 sene olmuş be.

6.  Alıntı Originally Posted by TUNGA Yazıyı Oku
    Bilanço beklenenden iyiydi.

Yalniz, bilanço beklentisiyle güçlü bir yükseliş yaşanmamıştı. Bu yüzden "beklenti gerçekleşti. kâr realize edildi" denecek bir durumda yoktu.

Üstelik "sanki bilanço beklentiyi karsilamamis-zarar gelmiş gibi" 9:30'da viop'dan başlayarak tüm gün ekside gitti.

Unlu menkul üzerinden birilerinin sattigi 524 bin lot hissenin canına okudu.

Hisse kopup gitse, kimse bir şey diyemezdi.

Ama hisse bir türlü kopup gitmiyor.

Kritik anlarda birileri hissenin yönünü hemen aşağı çeviriveriyor...

Bana göre sebep 2016'da Sabmiller'dan AB INBEV'e geçen %24'luk hisse.

AEFES, 2011'de %24'luk hissesini 1.9 milyar dolar değer biçilen Sabmiller'in Rusya ve ukrayna operasyonları karşılığında Sabmiller'a devretmişti.

AB INBEV, rakibi SABMILLER'ı 2016'da alınca %24'luk hisse de AB INBEV' a geçti.

AB INBEV, bu hisseleri ilk devraldığında satışı gündeme gelmiş. %24'luk payla yönetimde fazla söz sahibi olmadığı için muhtemelen efes gruba %24'luk pay satışı için teklif gitmiştir.

AEFES grubu da 2011'de 1.9 milyar dolar değer üzerinden verdiği hisseleri ucuza kapatmak için bence hisseyi baskılıyor.

Tuborg'un üçte biri kar etmesinin ve Anadolu Etap bilançosu üzerindeki sis perdesinin başka bir nedenini ben bulamıyorum.

Tuhaflığa da bakin ki 2011'de ceyrek hissesi 1.9 milyar olan AEFES'in şimdiki tüm piyasa değeri 1.4 milyar dolar...
    Yazdıklarıniza katılıyorum
    Son 10 yıldaki coca cola icecekteki büyümeyi de dikkate alırsak. Şu an bira operasyonları "0" değerleme ile işlem görüyor.

Bira operasyonlarinda satis ve ciro büyümesi olmasına rağmen hala net kar edemiyor gibi gösteriyorlar.

Anadolu etap arsalarına yeniden değerleme yapmıyorlar.

Gerçekten büyük bir oyun dönüyor..

7. Asıl o 24% ü almaya çalışırlarken ellerindeki ana malı Ab_Inbev'e kaptırmasınlar da

ytd

AB INBEV de bizim gibi küçük bir ortak temettüsünü alıp keyfine bakıyor...Onların hisse satma derdi yok , belki TR de kriz iyice derinleşince AG Grup burayı toptan satar tıpkı Tborg sahibi Yaşar gibi....

Sayfa 507/643 İlkİlk ... 7407457497505506507508509517557607 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •