Sayfa 647/1006 İlkİlk ... 147547597637645646647648649657697747 ... SonSon
Arama sonucu : 8045 madde; 5,169 - 5,176 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IV

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Herkes bu cendereden nasil kurtulacagini dusunmeli..
    Emek para etmez oldu artik.
    Varsa yoksa sermaye kutsaniyor..
    Syg,
    Dogru sermaye daha cok kutsaniyor görüntüsü var.
    Ancak emegin para etmemesi o kadar da dogru degil (TR'de öyle su anda).
    Bati ülkelerinde 30 yil kadar önce cesitli mesleklerde kazanc az oldugu icin insanlar ticaret, ekonomi gibi dallarda okumaya yöneldiler. Bir müddet iyi gitti. Artik bir cok meslekte kazanc iyi bir noktaya gelmeye basladi. Cünkü yeterince eleman yok.
    Otomasyon yapilamayan sektörler icin gecerli bu tabii. Orta ve uzun vadede bazi meslekler ortadan kalkacak.
    Ancak bazilarida iyi gidecek. Gectigimiz 10-15 yilda avukat, doktor vs. den cok kazanan meslek gruplari var. Özellikle kendi isinizi yaparsaniz.
    Örnegin GER'de eger muslugunuzu kendiniz degistiremiyorsaniz 200 eurodan asagi adam getiremezsiniz evinize.

Sermayeyi de akilli yatirima (ne oldugunu zamaninda kestirebilirsek artik) yönlendiremezsek, onuda yiyecekler.
    Siz ve ben o kadar etkilenmeyiz ama genc nesil etkilenecek gibi.
    Gelecegi finansal olarak da tahmin edebilmek cok ama cok zorlasti.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Faizleri arttıramazsa ya da çok az arttırırsa ne değişecek onu da bilmiyorum. Bundan sonra borsalar hiç crash yapmadan yükselecek mi acaba hep

1926 ve 1987'de de aynısını mı diyordu acaba insanlar

ytd
    Gectimiz yaz (gecen sene) portföyümü degistiriken, sattigim hisselerden gelen sermayenin bir kismini yatirim hesabimda biraktim.
    Düzeltme olurda yatirim yaparim diye.
    Hala bekliyorum ve almak istediklerim bu zaman icerisinde %40-%50 yükseldi.

3. 2001 yılında bir nesili kaybettik şimdi de bir nesil kaybolacak bunlar düzgün iş ve ücret alamayacak ev erkeği veya boşanmış çocuklar olarak anne ve babaların yardımına muhtaç olarak yaşayacaklar bu dediklerimi yaşı 50 nin üzerinde olanlar çok iyi bilir. Ayrıca 2022 yılında FED in faizleri yukseltmeyecegine oynayan bir AKP hükümeti var.

4.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Gectimiz yaz (gecen sene) portföyümü degistiriken, sattigim hisselerden gelen sermayenin bir kismini yatirim hesabimda biraktim.
    Düzeltme olurda yatirim yaparim diye.
    Hala bekliyorum ve almak istediklerim bu zaman icerisinde %40-%50 yükseldi.
    Alman ve amerikan borsalarına girmek çok riskli şuanda, 2022 olmasa da 2023 te sağlam bir düzeltme gelecektir. Bir miktar nakite yönelmekte fayda var.

Alıntı Originally Posted by gurbetci88 Yazıyı Oku
    Alman ve amerikan borsalarına girmek çok riskli şuanda, 2022 olmasa da 2023 te sağlam bir düzeltme gelecektir. Bir miktar nakite yönelmekte fayda var.
    Almak istediklerimi gecen sene bosta biraktigim sermaye ile yatirsaydim %50 düzeltme olsa da farkeden bir sey yok.
    Su anda borsalar %40 düzeltme yapsa dahi portföyüm zararda olmayacak, ki -%50 de gördüm portföyümde.

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Belli bir amaca, belli bir zumreye hizmet ettiginden suphelenmeye basladim artik.
    Bu kadar da olmaz ki bilader
    Batacagiz da batacagiz.
    Batmazsak amk.

Syg,
    yıllardır söylüyorum dinleyen yok.

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    yıllardır söylüyorum dinleyen yok.
    Boş geyikçilerle işim olmaz.!!
    Atı alan üsküdarı geçer.!!
    Finansal okur yazarlığı olmayanlar.!!
    Hep havasını alır.!!
    Dondurma gibi eritirler birikimlerini.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

8.  Alıntı Originally Posted by gurbetci88 Yazıyı Oku
    30% düzeltme gelinceye kadar 50% daha ralli yaparsa 5% karda oluyoruz matematiksel olarak.

Durumlar çok cins bir hal aldı.

Düzeltmeyi beklemek de pahalıya patlayabilir. Zamanlamayı tutturmak çok zor. Alınabilecek maksimum risk oranında (kimine göre 10%, kimine göre 50%) marketlerde bulunmak lazım. Dünya 8 ay daha ralli gidecek orası belli.

ytd

Sayfa 647/1006 İlkİlk ... 147547597637645646647648649657697747 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •