Sayfa 495/1003 İlkİlk ... 395445485493494495496497505545595995 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 3,953 - 3,960 arası.

Konu: Viop XXXVI

1.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Dünya farklı Türkiye farklı. Mal kimse bu fiyatlarda teslim etmez, 3 liraya ykb mi satacak? Koç milyonlarca lot mal alıyor niye satsın. Dünyada tesla mesela vW'nin bilmemkaç katı değerde, mantıklı mı, değil. Ama bizde zaten sürünüyor, ortalaması 25 dolar olan, 20 dolara düşünce alım fırsatı denen Tüpraş, müthiş bir ralli ile 15 dolara kadar tırmandı :D şaka gibi. Dünya bozunca bizde de satış olur belki kriz olur, ama ne bankalarımıza ne de sanayi şirketlerimize pahalı diyemeyiz, henüz. Pahalı olursa ben söylerim söz veriyorum temelci gözüyle...
    eywah eywah eywahh..

2.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    eywah eywah eywahh..
    Başkan kuruduk kaldık iki gündür tek işlem yok ne yapacağız vuralım mı cortu ne dion? Sinyal neyim de yok zirve tazeleyip duruyor.

Yan kağıtlar tatsız. Eskiden tutturan giderdi gözde mözde bi olay yok patinaj.

x30 da da kağıt kağıt tek tek götürüyor dayular.

3.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Dünya farklı Türkiye farklı. Mal kimse bu fiyatlarda teslim etmez, 3 liraya ykb mi satacak? Koç milyonlarca lot mal alıyor niye satsın. Dünyada tesla mesela vW'nin bilmemkaç katı değerde, mantıklı mı, değil. Ama bizde zaten sürünüyor, ortalaması 25 dolar olan, 20 dolara düşünce alım fırsatı denen Tüpraş, müthiş bir ralli ile 15 dolara kadar tırmandı :D şaka gibi. Dünya bozunca bizde de satış olur belki kriz olur, ama ne bankalarımıza ne de sanayi şirketlerimize pahalı diyemeyiz, henüz. Pahalı olursa ben söylerim söz veriyorum temelci gözüyle...
    bu kadar enflasyon varken bende eskisi gibi sert geri geliş ihtimalini az buluyorum, enazından birçok hisse fk larını normal denecek seviyelere kadar taşıyana kadar .bilançolara hep enflasyon kaynaklı karlılıklar yansımış, doğal olarak fiyata da yansıyacaktır. Faizlerde düşecek paranın enflasyona karşı korunacağı enstrumanda azalıyor. Mevduattan çözülecek paranın küçük bir kısmı bile gelse daha yolumuz olabilir.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4. Şu dolar bazlı endeks e bakmakdan vaz geçmek lazım..
    Bilançolar TL bazlı bağlanıyor mu...Bağlanıyor..

100 dolar kar eden firma 10 dolardan işlem görürken
    Şimdi 50 dolar kar ederken yine 10 dolardan işlem görmesini beklemek yanlış..

Kaldıki dolar bazlı bir grafik 2 girdili bir grafiktir..
    Misal tl bazlı yerinde sayarken dolar düşerse grafik yüksemiş olur ama borsada malı olan hiç bişi kazanmamış demektir..

5.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Pahlı olmaya bilir ucuz olabilir. Ona söyleyeceğim bir şey yok. Ama Nereye kadar çıkmasını bekliyorsunuz.

O zaman asgari ücretin en az 15 bin TL olması gerekmiyor mu ? Dünya ile kıyasladığımızda.

15 bin Asgari ücret hayallerde bir gün gerçekleşir hesaplarıma göre 15 bin civarında bir asgari ücret maaşı 2028 de görülme ihtimali yüksek

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    10 olur mu?..10 olsa bile dolar bazında %50 ye gelmez.ben epey beklerim....açıkçası direk değere yatırım yaptım... 2.5 dolar olan bir dev varlık 1/10 a inmiş...ALMAYAYIM MI?..ÜLKEMDE NE UCUZ var ki?..KOÇHOL. un göz bebeği

bir kesit..

7.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    10 olur mu?..10 olsa bile dolar bazında %50 ye gelmez.ben epey beklerim...2.40 olsa ne olur...

bir kesit..

bankalar ömür törpüsü inşallah olur...

dogru olanı dolar bazında bakmak ama öyle bakma üzülürsün...

8. Şimdi gördüğüm bir anda herkes de..
    İşte short aptallık mış..
    En kötü spotta mal almak lazım mış..
    Long olup bir miktarını satıp düşünce artırmak lazım mış..
    Düşmez miş..
    Trend miş..

Çok değil 1 ay önce leş borsa , nereye kadar düşecek...long olmak için bir neden yok..
    short kovalıyorum..
    35000 puan düşüş bekliyorum..
    Ülke bitmiş ...

ahahahaha

Bir anda alırlar..
    Al bi daha bak derler..

Hadi bakalım..Hakkımızda hayırlısı...

Sayfa 495/1003 İlkİlk ... 395445485493494495496497505545595995 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız